به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، سال ها بود که گفته می شد خوردن غذاهای حاوی چربی « بد» از قبیل چربی های اشباع شده و مصنوعی - ترانس فت - برای قلب مفید نیست.
مطالعات محققان بیمارستان زنان در بریگام آمریکا در عین حال حاکی است مصرف چربی های « خوب» - چربی های اشباع نشده - با بهبود حافظه و عملکرد شناختی در طی زمان در زنان مرتبط است. گروه تحقیق اطلاعات مربوط به چهل هزار زن چهل و پنج ساله و بالاتر را بررسی کردند. از این افراد تست های مربوط به عملکرد شناختی گرفته شد.
اولیویا اوکر عضو این تحقیق می گوید: « هنگامی که به تغییرات شناختی نگاهی می اندازیم درمی یابیم میزان چربی دریافتی مهم نیست بلکه نوع چربی مهم است.»
پس از گذشت چهار سال عملکرد حافظه و شناختی زنانی که بیشترین میزان چربی اشباع شده - که در چربی های حیوانی ، گوشت قرمز و کره وجود دارد - را مصرف کرده اند در مقایسه با آنانی که کمترین میزان چربی اشباع شده را دریات کرده بودند بسیار بدتر بود.
زنانی که بیشترین میزان چربی اشباع نشده - که در روغن زیتون یافت می شود - را مصرف کرده بودند با گذشت زمان عملکرد شناختی بهتری داشتند.
به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی دات کام، اوکرکه گفت:« نتایج تحقیقات ما برای سلامت انسان ها بسیار با اهمیت است جایگزین کردن چربی خوب به جای چربی بد در اواقع اصلاح رژیم غذایی است که از زوال عقل جلوگیری می کند.»
تحقیقات جدید نشان می دهد نوع خاصی از چربی با از بین رفتن حافظه و در مجموع بدتر شدن عملکرد شناختی در زنان در ارتباط است.