به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری فارس، مصطفی اسماعیلی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان با اشاره به مسمومیت مواد غذایی اظهار کرد: مسمومیت با مواد غذایی میتواند بر اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآورده های غذایی، تهیه و نگهداری مواد غذایی ایجاد شود.
اسماعیلی با تاکید بر رعایت موازین بهداشتی در استفاده از کنسروهای مواد غذایی یاد آور شد: در هنگام خرید کنسروها از خرید کنسروهایی که در قوطی آن آثار نشت، برآمدگی و فرورفتگی و زنگ زدگی مشاهده میشود، خودداری کنید.
وی بوتولیسم را کشندهترین نوع مسمومیت دانست و تصریح کرد: مسمومیت غذایی موسوم به بوتولیسم از کشنده ترین نوع مسمومیتها به شمار میرود، بوتولیسم بر اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو ذرت، کنسرو لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شدهاند ایجاد میشود.
وی ادامه داد: علایم و نشانههای بوتولیسم به صورت تاخیری (12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذای آلوده به باکتری) و به صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکتی، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست ظاهر می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان خاطر نشان کرد: اسهال یکی از علایم در بسیاری از مسمومیت های غذایی است و باید این علایم را جدی گرفت و در کمترین زمان ممکن به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.
وزارت بهداشت اعلام کرد: بوتولیسم بر اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسروماهی، کنسرو ذرت، کنسرو لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شدهاند، ایجاد میشود و بسیار خطرناک و کشنده است.