کد خبر 121495
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۱

نگاهی به دیدگاه‌های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مصر نشان می‌دهد که اکثر این نامزدها آینده روابط مصر و آمریکا را در گرو توجه به اصولی مانند احترام متقابل، منافع مشترک و توجه به منافع ملی و عالی مصر می‌دانند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس،‌ مردم مصر آماده می‌شوند تا 23 و 24 ماه می جاری برابر 3 و 4 خرداد برای انتخاب اولین رئیس جمهور خود پس از سه دهه حاکمیت "حسنی مبارک"، دیکتاتور مخلوع مصر پای صندوق‌های رای حضور ‌یابند.

در این دور از انتخابات ریاست جهموری مصر 13 نامزد انتخاباتی حضور دارند که تلاش می‌کنند، با ارائه برنامه‌های انتخاباتی خود، آرای مردم مصر را به صندوق‌های خود هدایت کنند.

در این راستا خبرگزاری فارس در چندین گزارش به بررسی دیدگاه و مواضع این نامزدها در موضوعات مهم اساسی پرداخته است که در این بخش به بررسی دیدگاه‌ها و مواضع نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مصر درباره آینده روابط "مصر و آمریکا" پرداخته است.

محمد مرسی

محمد مرسی

محمد محمد مرسی عیسی العیاط، معروف به محمد مرسی نامزد اسلام‌گرا و کاندیدای جماعت اخوان المسلمون در روز 20 فروردین سال جاری رسما کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری مصر شد.

محمد مرسی رئیس حزب آزادی و عدالت، نماینده پارلمان الشعب و از رهبران ارشد جماعت اخوان المسلمون به شمار می‌آید که در سال 2000 نیز وارد پارلمان مصر شده بود.

محمد مرسی گزینه ذخیره جماعت اخوان المسلمون بود که پس از رد صلاحیت خیرت شاطر جایگزین وی شد.

وی متولد 5 آگوست 1951 میلادی در روستای العدوه در استان الشرقیه مصر است که در خانواده‌ای فقیر و کشاورز به دنیا آمد و دارای سه برادر و دو خواهر است و هم اکنون متاهل دارای پنج فرزند و 3 نواده است.

محمد مرسی دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی فلزات در سال 1978 از دانشگاه قاهره و دارای مدرک دکترای محافظت از موتورهای فضاپیما از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی آمریکاست که پس از فراغت از التحصیل در این دانشگاه نیز به تدریس مشغول شد.

وی به عنوان یکی از اعضای کمیته مقاومت در برابر صهیونیسم در استان الشرقیه و همچنین عضو کنفرانس بین المللی احزاب و نیروهای سیاسی و سندیکای کارگری انتخاب شد. محمد مرسی همچنین بنیانگذار کمیته مصری مقاومت در برابر طرح صهیونیسم هم می‌باشد.

مرسی از سال 1992 در دایره سیاسی جماعت اخوان المسلمون مشغول به فعالیت شد و در سال 1995 و همچنین سال 2000 کاندیدای انتخابات پارلمان الشعب شد که در سال 2000 موفق به راه‌یابی به پارلمان الشعب مصر شد و سمت سخنگوی جماعت اخوان المسلمون در پارلمان مصر را برعهده گرفت.

وی در سال 2004 "جبهه ملی تغییر" را به همراه عزیز صدقی تاسیس کرد و در 30 آوریل 2011 جماعت اخوان المسلمون وی را به عنوان رئیس حزب تازه تاسیس آزادی و عدالت انتخاب کرد.

نامزد جماعت اخوان المسلمون در عرصه سیاست داخلی تاکید می‌کند که منافع ملت مصر را در نظر بگیرد و هیچ‌گاه از سیاست‌هایی تبعیت نکند که وابستگی و دنباله‌روی مصر از کشورهای بیگانه را به دنبال داشته باشد و این موضوع را به شکلی ویژه در روابط آینده مصر با آمریکا مد نظر قرار خواهد داد.

عبد المنعم ابو الفتوح

عبد المنعم ابو الفتوح

عبد المنعم أبو الفتوح عبد الهادی ابو سعد، معروف به ابوالفتوح نامزد اسلام‌گرای مستقل درحالی که تایید 43.066 شهروند مصری را همراه خود داشت، در 10 فروردین سال جاری در انتخابات ریاست جمهوری مصر نام‌نویسی کرد.

ابو الفتوح دبیرکل اتحادیه پزشکان عرب و مدیر بیمارستان‌های جمعیت اسلامی پزشکی و از اعضای سابق دفتر ارشاد جماعت اخوان المسلمون است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصر تاکید می‌کند که یکی از مهمترین و اولویت‌های برنامه‌های کاری وی تجدید نظر در سیاست خارجی مصر و برقراری رابطه با کشورهای مختلف جهان از جمله آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهای بزرگ دیگری چون روسیه و چین بر پایه منافع مشترک و احترام متقابل و عدم پذیرش هرگونه تبعیت و وابستگی خارجی است.

ابو الفتوح در ادامه گفت: در کنار برقراری رابطه با کشورها احیای نقش مصر در موسسات و نهادهای بین المللی و منطقه‌ای مانند سازمان کنفرانس اسلامی و اتحادیه آفریقا و سازمان ملل متحد است تا بیانگر سیاست خارجی مصر جدید در راستای انقلابی باشد که برای دستیابی به استقلال ملی و حاکمیت اراده ملت و دموکراسی و حمایت از ملل ستم‌دیده و مظلوم و ایستادن در کنار جنبش‌های آزادیبخش مردمی و حقوق بشر باشد.

هشام البسطویسی

هشام البسطویسى

هشام محمد عثمان البسطویسی معروف به هشام البسطویسی نامزد ملی‌گرای مصری کاندیدای حزب "اتحاد ملی پیشرو" در انتخابات ریاست جمهوری این کشور است

وی که حقوقدان و نائب رئیس دادگاه تجدید نظر مصر نیز می‌باشد،‌ از جمله مخالفان رژیم سابق مصر به شمار می‌آید که یک‌بار رژیم حسنی مبارک درصدد ترور وی نیز برآمد و همواره تحت نظر رژیم سابق بود و فشارهای بسیاری را در دوران زمامداری حسنی مبارک متحمل شد.

البسطویسی درباره آینده روابط آمریکا و مصر معتقد است که این رابطه باید بر اساس منافع دو جانبه استوار باشد. همچنین دو طرف با برگزاری نشست‌ها و مذاکراتی اختلافات‌ موجود بین خود را حل کنند و ما در هر شرایطی هیچ‌گاه نباید بر خلاف منافع ملی خود عمل کنند،‌ این درحالی است که به سود آمریکا هم می‌باشد که روابط خود با مصر را بر این اساس پایه‌ریزی کند و هم اکنون بزرگ‌ترین منفعت برای مصر برقراری نظام دمکراسی و بازنگری در تقسیم ثروت و تحقق عدالت اجتماعی نه تنها در مصر که در سراسر منطقه خاورمیانه و جهان عربی است.

مصر همیشه باید به این نکته توجه داشته باشد که آمریکا دولتی سرمایه‌داری است و اهدافی استعمارگرانه دارد و هم اکنون با بحران اقتصادی مواجه است،‌ به همین دلیل باید انتظار داشت که در اهداف استعمارگرانه خود نیز تجدید نظر کند که مهمترین آن افزایش وابستگی کشورهای عربی به کالاهای مصرفی خارجی و تبدیل کردن کشورهای منطقه به بازار کالاهای آمریکایی است.

احمد شفیق

احمد شفیق

احمد محمد شفیق زکی معروف به احمد شفیق، از بازمانده‌های رژیم مبارک به عنوان کاندیدای مستقل نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصر شد.

احمد محمد شفیق نخست وزیر سابق مصر و وزیر سابق هواپیمایی این کشور که در روزهای پایانی زمامداری حسنی مبارک از سوی رئیس جمهور مخلوع مصر به سمت نخست وزیری این کشور منصوب شد و تا چند هفته پس از سرنگونی مبارک در این سمت قرار داشت، به شدت منفور ملت و انقلابیون مصر است.

وی درباره آینده روابط مصر و آمریکا تاکید می‌کند که بالطبع منافع مشترکی بین طرف آمریکایی و مصری قبل از انقلاب به دلیل رابطه بسیار خوب و عمیقی که حسنی مبارک با رهبران آمریکا در دهه‌های اخیر با یک‌دیگر داشتند،‌ بر روابط دو کشور حاکم بود،‌ اما باید توجه داشت، این روابط بیشتر از اینکه به سود مصر باشد، به سود آمریکا بود و در عمل پیشرفتی برای کشور محقق نکرد، اگرچه نباید کمک‌های اقتصادی و نظامی آمریکا به مصر را نایده گرفت،‌ اما میزان این کمک‌ها ناکافی بوده و ساده‌ترین نیاز شهروند مصری را نیز تامین نکرد، با این حال همچنان به دریافت کمک‌های غیر نظامی خود از آمریکا ادامه می‌دهیم و تلاش خواهیم کرد که توافقنامه تجاری و اقتصادی با آمریکا به امضا برسانیم که از اقتصاد مصر حمایت کند و نه تنها این قرارداد از اقتصاد مصر حمایت استراتژیک به عمل آورد، بلکه اقتصاد نظامی و تسلیحاتی ما را نیز تحت پوشش خود قرار دهد.

وی تاکید می‌کند که در هر صورت و در هر شرایطی در صورتی که وی در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی برسد، آمریکا برایش شریک تجاری ویژه و بزرگی خواهد بود.

شفیق می‌افزاید: روابط مصر با آمریکا در آینده نیز برقرار خواهد بود، اما این روابط بر اساس احترام متقابل بین دو طرف و عدم ارتکاب اقداماتی از سوی آمریکا استوار خواهد بود که به تحقیر مصر و نقش محوری آن در منطقه عربی و آفریقایی منجر می‌شود.

چشم داشت شفیق از آینده روابط مصر و آمریکا پیشبرد قضیه فلسطینی است،‌ چون به اعتقاد وی به دلیل نفوذ بسیار زیاد آمریکا در قضیه فلسطینی و در اسرائیل می‌توان از نفوذ آمریکا در این قضیه برای حل نزاع اعراب – اسرائیل بهره‌برداری کرد.

حمدین صباحی

حمدین صباحى

حمدین عبد العاطی عبد المقصود صباحی معروف به حمدین صباحی کاندیدای مستقل انتخابات ریاست جمهوری مصر بنیانگذار و رئیس سابق حزب "الکرامه"، سردبیر نشریه "الکرامه" و دارای گرایش‌های ناسیونالیستی ناصری است.

وی که سابقه نمایندگی در پارلمان مصر را نیز دارد، از منتقدان سرسخت قدرت در مصر چه در دوران زمامداری حسنی مبارک، رئیس جمهور مخلوع مصر و چه در زمان زمامداری "انور سادات"، رئیس جمهور معدوم این کشور بود.

وی درباره آینده روابط مصر و آمریکا می‌گوید: مصر نیازمند رئیس جمهوری ملی – مردمی است،‌ کسی که از بطن این مردم انتخاب شده باشد و بتواند مستقل و بدون وابستگی و تبعیت از آمریکا و اسرائیل تصمیمات خود را اتخاذ کند. همچنین در عرصه روابط بین المللی همواره منافع مشترک و همسو و احترام متقابل و دوستانه را مد نظر داشته باشد.

صباحی می‌افزاید: ما با مردم آمریکا نه اختلافی داریم و نه آنها را دشمن و خصم خود به شمار می‌آوریم،‌ اختلاف موجود بین دولت مصر با دولتمردان آمریکایی است و اینکه دولتمردان سابق مصری تا پیش از این مقابل دولتمردان آمریکایی سرفرود می‌آوردند و سیاست کاخ سفید برای آنها آیه منزل بود، اما خواهان ادامه چنین سیاستی نیستیم ولی در عین حال از در خصومت و دشمنی با آمریکا برنمی‌آییم.

به همین دلیل حمدین صباحی تاکید می‌کند: در صورتی که در انتخابات آینده ریاست جمهوری مصر به پیروزی برسم، روابط خود با آمریکا را بر پایه منافع مشترک برقرار خواهم کرد و هیچ‌گاه به آمریکا اجازه نخواهیم داد در امور داخلی مصر دخالت کند.

اما درباره کمک‌های آمریکا به مصر از جمله کمک‌های اقتصادی این نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصر می‌گوید: در صورتی این کمک‌ها را خواهد پذیرفت که بدون قید و شرط ارائه شوند،‌ اگرچه توصیه می‌شود، مردم مصر با پشتکار خود اقتصاد ورشکسته مصر را احیا کنند تا نیازی به کمک‌های آمریکا نباشد.

عمرو موسی

عمرو موسى

عمرو محمود أبو زید موسی، معروف به عمرو موسی وزیر خارجه سابق مبارک به عنوان کاندیدای مستقل و راست‌گرای مصر که یک دهه (1991 تا 2001) هدایت سیاست خارجی مصر و پس از آن دبیرکلی اتحادیه عرب (2001 تا 2011) را عهده‌دار بود، وارد عرصه رقابت‌های انتخاباتی شد.

وی درباره اینده روابط مصر و آمریکا می‌گوید: مصر باید در اندیشه توسعه و گسترش روابط خود با آمریکا برپایه اصول و مبادی جدید باشد که مهمترین آن توجه به منافع مشترک و احترام متقابل و در نظر گرفتن مصر به عنوان یک قدرت منطقه‌ای مهم و آمریکا به عنوان یک ابرقدرت در جهان است.

عمرو موسی همچنین درباره آینده روابط مصر و آمریکا می‌گوید که این روابط باید به دستیابی به تفاهمی استراتژیک منجر شود تا پایه‌های نظام امنیتی جدیدی را در خاورمیانه برقرار کند و در این راه یکی از توجهات مصر باید تلاش جهت پیوستن به مجموعه کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و رشد و توسعه و تحقق امنیت ملی مصر در معنای فراگیر و جامع آن باشد.

وی همچنین با اشاره به کمک‌های آمریکا به مصر درباره کمک‌های نظامی آمریکا و یا هر کشور دیگر به مصر بر پایه چشم پوشی از این کمک‌ها و عدم دریافت آنها تاکید می‌کند.

ابو العز الحریری

ابوالعز الحریرى

ابو العز حسن علی الحریری، معروف به ابوالعز الحریری نامزد چپگرای مصری کاندیدای حزب "سوسیالیست اتحاد خلق" است.

وی هم اکنون نماینده پارلمان الشعب مصر از منطقه غرب اسکندریه و از "ائتلاف انقلاب ادامه دارد" است و در رژیم سابق مصر نیز دوبار طی سال‌های 1976 و 2000 موفق به راهیابی به پارلمان مصر شد. وی از منتقدان سرسخت "حسنی مبارک"، رئیس جمهور سابق مصر و همچنین شورای عالی نظامی حاکم کنونی در مصر به شمار می‌آید.

وی درباره روابط خارجی مصر با هر کشور دیگر معتقد است که باید منافع ملی و امنیت ملی مصر را مد نظر داشت و در این ارتباط رابطه با آمریکا خارج از این حوزه نیست.

الحریری بر این اساس هرگونه سلطه خارجی از جمله آمریکا بر مصر را رد می‌کند. براین اساس الحریری هرگونه دخالت در سیاست داخلی یا خارجی رد کرده و تاکید می‌کند که این موضوع دخالت موسسات و سازمان‌ها و نهادهای فعال در حوزه جامعه مدنی و حقوق بشر و همچنین موسسات و سازمان‌های وابسته به سیاست‌‌های آمریکا از جمله صندوق بین المللی پول و بانک جهانی را نیز دربرمی‌گیرد.

وی در ادامه می‌افزاید: در راستای این تلاش‌ها و جلوگیری از سلطه کشورهای غربی بر مصر به طور خاص و جهان عرب و جهام سوم به طور باید کشورهای جهان سوم محوری برای مقابله با سلطه آمریکا تشکیل دهند تا با همکاری اقتصادی و سیاسی با یکدیگر سدی در برابر هیمنه و سلطه آمریکا بر کشور خود تشکیل دهند و در این راستا باید از جنبش‌های مردمی مخالف جهانی سازی و سرمایه‌داری و وابستگی و تبعیت خارجی و احتکار قدرت حمایت کرد.

اما درباره کمک‌های آمریکا الحریری می‌گوید که من به شدت با دریافت هرگونه کمک چه اقتصادی و چه نظامی از آمریکا مخالف هستم و به اقتصاد داخلی متکی به خود و تشکیل کشوری دمکراتیک و مردمی اعتقاد دارم که طی آن شهروندان و سازمان‌ها و نهادهای جامعه مدنی در تمام فعالیت‌ها از جمله رسم سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی و حتی گرایش‌های سیاست خارجی دخالت داشته باشند.

این درحالی است که باید به شکلی جدی در اندیشه پایان نفوذ آمریکا در موسسات و دستگاه نظامی مصر چه از طریق تسهیلات نظامی و لجستیکی یا برگزاری مانورهای مشترک یا امضای قراردادهای نظامی بود و سیاست نظامی را پیش گرفت که در خدمت مردم مصر باشد.

محمود حسام

محمود حسام

محمود حسام الدین محمود جلال، معروف به محمود حسام کاندیدای مستقل انتخابات ریاست جمهوری مصر افسر سابق پلیس و رئیس حزب تازه تاسیس "البدایه" و رئیس ائتلاف احزاب میانه روی مصر است.

وی صرف نظر از اینکه یک افسر پلیس است، کارشناس حقوق بشر نیز به شمار می‌آید.

محمود حسام درباره آینده روابط مصر با آمریکا می‌گوید که آمریکا دولتی دوست برای مصر به شمار می‌آید و یکی از بزرگ‌ترین کشورهای جهان است که نه تنها به مصر که به دیگر کشورهای جهان سوم نیز کمک می‌کند تا پیشرفت مورد نظر خود را محقق کنند و در این راه‌ کمک‌های آمریکا نقش بسزایی در احراز این پیشرفت دارند، همانگونه که ما نمی‌توانیم نقش این کمک‌ها را در پیشرفت مصر انکار کرد.

با این حال حسام می‌گوید که ادامه دریافت این کمک‌ها منوط به این است که آمریکا آنها را مشروط نکند و موجب نشود که استقلال و حق تعیین سرنوشت ما زیر سوال برود یا به سیادت و حاکمیت ملی مصر لطمه وارد کند.

حسام خیر الله

حسام خیر الله

احمد حسام کمال حامد خیر الله، معروف به حسام خیر الله کاندیدای حزب "صلح دمکراتیک" مصر است که پیش‌تر و در زمانی ریاست جمهوری حسنی مبارک رئیس کمیته اطلاعات و برآوردها و مامور سابق دستگاه اطلاعات مصر بود.

وی با وجود صبغه و گرایش‌های نظامی و امنیتی‌اش تاکید کرده که کاندیدای شورای نظامی حاکم نیست و در عین حال هیچ گرایش حزبی هم ندارد.

حسام خیر الله درباره روابط آینده مصر و آمریکا معتقد است که باید در روابط خود با آمریکا و دیگر کشورها همواره منافع ملی مصر را در نظر گرفت و زمینه‌های همکاری را با توجه به شرایط حاکم بر عرصه بین المللی و یا مورد علاقه مشخص کرد.

خیر الله پس از آن بر اهمیت حفظ اتخاذ تصمیم‌های مستقل سیاسی و اقتصادی و نظامی برای رئیس جمهوری آینده مصر تاکید می‌کند تا به این ترتیب عزت و احترام و شکوه مصر را به آن بازگرداند، بنابراین ضروری است از هرگونه وابستگی یا تبعیت سیاسی جلوگیری کرد که وجه مشخصه رژیم سابق مصر بود.

وی می‌گوید که استقلال در امر تصمیم‌گیری موجب می‌شود تا مصر از ادامه دریافت کمک‌های نظامی از آمریکا رهایی یابد و خود را وارد کند تا برای براوردن نیازهای نظامی خود توجه بیشتری به صنایع نظامی خود کند و بر صنایع نظامی ملی و داخلی سرمایه‌گذاری کند، اگرچه این امر نیاز به صرف وقت بسیار و کلان است.

خالد علی

خالد على

خالد علی عمر علی المحلاوی معروف به خالد علی کاندیدای مستقل چپگرای انتخابات ریاست جمهوری مصر و وکیل و عضو حزب کمونیست و جبهه سوسیالیست مصر است.

وی در باره سیاست خارجی مصر معتقد است که این سیاست نیاز به بازنگری جامع و فراگیر دارد تا جایگاه واقعی مصر را به آن باز گرداند. همچنین وی معتقد است که مصر باید درب‌های خود را به روی دنیا و جامعه بین المللی از جمله آمریکا و اروپا و اسرائیل باز و از برقراری رابطه با آنها استقبال کند.

وی می‌گوید که اولا روابط مصر و آمریکا عمیق‌تر و پیچیده‌تر از آن است که به کمک‌های اقتصادی و نظامی محدود شود و در این قالب مورد بررسی قرار گیرد، چون ما در برابر قدرت جهانی بزرگ و صاحب نفوذی هستیم که هر قدر هم با آن اختلاف نظر داشته باشیم، نمی‌توانیم این کشور را نادیده بگیریم، این درحالی است که ما نیز در عرصه منطقه‌ای کشوری قدرتمند و صاحب نفوذ هستیم که آمریکا نمی‌تواند، ما را نادیده بگیرد.

دوم اینکه مصر نیازمند ایجاد تفاهم مشترک با واشنگتن است، اما این رابطه باید بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک و استقلال در اتخاذ تصمیمات سیاسی و اقتصادی است.

سوم اینکه به نظر من پایان دادن به وابستگی و تبعیت سیاسی یک قضیه نزاع و اختلاف بین مصر با طرف‌های خارجی نیست و برای اینکه ما از لحاظ سیاست خارجی تبعیت یا وابستگی نداشته باشم، باید جامعه‌ای دمکراتیک و آزاد و اقتصادی قدرتمند و موسسات دولتی داشت که به قانون و حقوق افراد احترام بگذارند.

وی در پایان تاکید کرد که موفقیت انقلاب 25 ژانویه مصر در تحقق اهدافش وابسته به برقراری موازنه و تعادل در روابط مصر با قدرت‌های بزرگ عرصه بین الملل است.

محمد سلیم العوا

محمد سلیم العوا

محمد سلیم العوا معروف به محمد سلیم العوا کاندیدای مستقل اسلام‌گرای مصر از اندیشمندان اسلامی و دبیرکل سابق اتحادیه جهانی علمای مسلمان و رئیس جمعیت فرهنگ و گفتگوی تمدن‌های مصر است.

محمد سلیم العوا صرف نظر از اینکه یک مبلغ اسلامی به شمار می‌اید، یک نویسنده و کارشناس حقوق تجارت و بازرگانی نیز به شمار می‌آید و باید وی را یکی از بزرگ‌ترین پرچم‌داران گفتگوی ملی در مصر برشمرد و در اندیشه‌هایش همواره بر گفتگوی اسلام و مسیحیت و نه برخورد این دو آیین و تمدن با یکدیگر تاکید کرده است.

محمد سلیم العوا را همچنین باید از جمله مبلغانی دانست که طرفدار نزدیکی اهل سنت و به شیعیان و از بین بردن اختلافات موجود میان آنها دانست. وی در زمان حکومت حسنی مبارک توسط رژیم حاکم بازداشت و به زندان افکنده شد و از جمله کسانی است که به شدت با ایده موروثی کردن حکومت و قدرت در زمان مبارک مخالف بود.

وی درباره روابط مصر پس از انقلاب با آمریکا می‌گوید: آمریکا در دوره زمامداری حسنی مبارک که سه دهه به طول انجامید، هیچ مشکلی در سلطه بر مصر و نقش منطقه‌ای آن نداشت و مصر در این دوره تابع محض آمریکا بود تا از کمک های آمریکا بهره گیرد که صرفا کمک‌های نظامی بود، چون هیچ‌ یک از شهروندان مصری بهره‌ای از این کمک‌ها نبردند، بر این اساس باید در روابط مصر با آمریکا تجدید نظر صورت گیرد و اگر قرار است، کمکی از سوی آمریکا به مصر انجام شود، این کمک‌ها باید بدون قید و شرط باشند.

وی معتقد است: مصر پس از انقلاب 25 ژانویه نه تنها نباید تابع و پیرو آمریکا باشد،‌ بلکه این موضوع شامل تمام کشورها خواهد شد و با کسب استقلال سیاسی خود به جایگاه شایسته‌اش در عرصه منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دست یابد.

وی تاکید می‌کند که هیچ کشوری در جهان هر قدر هم که قدرتمند باشد نمی‌تواند، از رابطه با مصر چشم پوشی کند

محمد فوزی عیسی

محمد فوزى عیسى

محمد عبد الفتاح محمد فوزی علی عیسی، معروف به محمد فوزی عیسی به عنوان کاندیدای حزبی از سوی حزب "نسل دمکراتیک" در انتخابات ریاست جمهوری مصر نام‌نویسی کرد.

وی فعال سیاسی و رئیس حزب "الکنانه" است و صرف نظر از اینکه یک حقوقدان است، فارغ التحصیل دانشکده پلیس مصر نیز می‌باشد و مدیر مرکز پلیس شهر "سمالوط" در استان "منیا" بود.

محمد فوزى عیسى درباره آینده رابطه مصر با آمریکا می‌گوید که رابطه مصر با آمریکا دروازه برقراری رابطه با کشورهای اروپایی و غربی و حتی ایران است و رابطه‌ای است که باید همکاری اقتصادی استوار باشد که منافع دو طرف را مد نظر داشته باشد و ما هیچ‌گاه خواهان رابطه‌ای نیستیم که به کرامت ملی مصر آسیب یا لطمه بزند.

وی درباره کمک‌های نظامی آمریکا به مصر می‌گوید که گرفتن این کمک‌ها به هیچ وجه به معنای وابستگی و تبعیت سیاسی نیست، بلکه قراردادی مالی است که میان دو طرف یعنی مصر و آمریکا منعقد می‌شود.

سلیم العوا

عبد الله حسن علی الاشعل

عبد الله حسن علی الاشعل معروف به عبد الله الاشعل، نامزد اسلام‌گرای حزب "اصالت" استاد حقوق بین الملل دانشگاه آمریکایی قاهره و معاون اسبق وزیر خارجه مصر است و پیش از کناره‌گیری حسنی مبارک از قدرت از تصمیم خود برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری خبر داد.

عبد الله حسن علی الاشعل در ابتدا برای آنچه که آن را وحدت نیروهای ملی خوانده بود، اعلام کرد که به نفع خیرت شاطر از کاندیداتوری ریاست جمهوری مصر کناره‌گیری می‌کند، اما با حذف خیرت الشاطر وی در نهایت کاندیدای این انتخابات شد.

عبدالله حسن علی الاشعل مصر را کشوری آزاد دانسته و امریکا و اسرائیل را از تصرف انقلاب مصر بر حذر داشت و افزود: دولت آمریکا پس از پیروزی انقلاب مصر و برکناری حسنی مبارک از قدرت هنوز به این باور نرسیده است که مصر آزاد خواهد شد بنابراین از اولین روزهای انقلاب تلاش کرده است انقلاب ملت مصر را مهار کند.

عبدالله الاشعل درباره سیاست خارجی بعد از دوران مبارک می‌گوید که بی‌شک رژیم صهیونیستی اینک از ناحیه مصر تماما احساس خطر می‌کند، زیرا مبارک به عنوان گنج استراتژیک خود را از دست داده است.

وی معتقد است سیاست خارجی مصر در دو مسیر باید حرکت کند، اول: حمایت از مسائل عربی و اسلامی تا مصر را به جایگاه خود بازگرداند و به عبارت دیگر مصر دوران حکومت عبدالجمال ناصر رئیس جمهور اسبق این کشور تداعی شود. مصر قربانیان زیادی برای رسیدن به جایگاه خود داده بود.


خبرگزاری فارس: نگاه ۱۳ نامزد ریاست جمهوری مصر به آینده روابط مصر با آمریکا

وی افزود: مسیر دومی که دولت جدید باید در بعد سیاست خارجی طی کند، بازسازی همه آن چیزی است که رژیم مبارک ویران کرده است، اما خطوط اساسی که مصر باید دنبال کند ایفای نقش قوی در جهان عرب و اسلام است.

به گفته الاشعل ، مبارک که کشورش را به رژیم اشغالگر اسرائیلی فروخت، گنج بزرگی برای این رژیم بود بنابراین باور نمی‌کنم که مصر در دوره انتقالی بعد از مبارک به کشوری که به منافع آمریکا و رژیم اشغالگر اسرائیل توجه کند تبدیل شود، زیرا تلاش بر این است که منافع ملی مصر در اولویت قرار گیرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصر با اشاره به اینکه مصر دیگر به صحنه جولاندهی آمریکا نخواهد شد، گفت: سیاست خارجی مصر در خدمت به منافع مردم این کشور خواهد بود و این کشور به کسانی که قصد ویرانی آن را داشته باشند، توجهی نمی‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس