کد خبر 1201187
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۱
بسته بندی موادغذایی

در گزارش زیر لیستی از غذاهایی که بعد از تاریخ انقضا باید از مصرف آن‌ها اجتناب شود، معرفی شده اند.

به گزارش مشرق، به عنوان یک قاعده کلی، مصرف غذا بعد از اتمام تاریخ مصرف آن ارزش هیچ خطری را ندارد و این تاکید بیشتر در مورد غذاهایی از قبیل گوشت خام، تخم مرغ و ... است، چون احتمال شکل گیری باکتری‌ها و در نتیجه مسمومیت غذایی از طریق آن‌ها جدی است.

بیشتر بخوانید:

سم پنهان در غذا را بشناسید

در اینجا لیستی از غذاهایی که بعد از تاریخ انقضا باید از مصرف آن‌ها اجتناب شود، معرفی شده اند:

جوانه ها: انواع جوانه غلات به دلیل این که در بسته بندی در شرایط گرم و مرطوب هستند، مستعد ابتلا به آلودگی و رشد باکتری‌هایی مانندای کولای و سالمونلا هستند. اگر شما خیلی جوان، باردار، سالمند و یا بیمار هستید به هیچ وجه حتی یک روز هم بعد از اتمام تاریخ مصرف جوانه ها، آن‌ها را استفاده نکنید.

سالاد آماده: سالادهای آماده حاوی اسفناج، سبزیجات برگ دار، کلم و ... نباید بعد از تاریخ مصرفشان مصرف شوند. به طور کلی بهتر است از خریداری سالاد و سبزیجات آماده خودداری کنید. خودتان سبزیجات تازه را به دقت شسته و سالاد را تهیه و خیلی زود نیز مصرف کنید.

تخم مرغ: مصرف تخم مرغ به خصوص خام آن حتی چند روز بعد از تاریخ انقضا نیز دردسرساز می‌شود و شما وضعیت اورژانس پزشکی پیدا کنید. تخم مرغ منقضی شده یکی از شایع‌ترین علت‌های بیماری‌های ناشی از مواد غذایی است و مصرف آن می‌تواند منجر به درد شکم و اسهال شدید شود.

بیشتر بخوانید:

آیا کرونا از طریق لمس بسته موادغذایی منتقل می‌شود؟

گوشت‌های بسته بندی شده: باکتری‌های‌ای کولای و لیستریا در گوشت‌های بسته بندی شده وجود دارند. این باکتری‌ها قبل از بسته بندی کردن در گوشت‌ها رخنه کرده و تکثیر می‌شوند و حتی در گوشت‌های سرد (کالباس) که از سوپر مارکت می‌خرید و مصرف می‌کنید وجود دارند. به عقیده متخصصان فرانسوی تا حد امکان از مصرف این فراورده‌ها خودداری کنید و هرگز آن‌ها را بعد از تاریخ انقضا مصرف نکنید. در حالت کلی سوسیس و کالباس و ... باید در عرض یک هفته بعد از خرید مصرف شوند. باکتری لیستریا خطرناک‌ترین شکل مسمومیت غذایی را به همراه دارد و در موارد شدید حتی منجر به مرگ می‌شود. علاوه بر این، نیترات موجود در این گوشت‌ها با خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان‌ها مرتبط است.

میگو: انواع خام و یا یخ زده میگو در معرض آلودگی به انواع میکروب‌ها هستند؛ بنابراین بهتر است در زمان خرید و مصرف این مواد غذایی و بخصوص میگو به تاریخ مصرف آن توجه داشته باشید و از مصرف میگوهای تاریخ گذشته حتی به مدت یک روز خودداری کنید.

گوشت گاو: اگر تاریخ مصرف آن گذشته باشد باکتری‌ای کولای می‌تواند باعث مسمومیت و بیماری انسان شود. قبل از مصرف گوشت چرخ کرده تاریخ مصرف آن را به درستی بررسی کنید. گوشت را به خوبی و کامل بپزید تا از مسمومیت غذایی دور باشید. از خرید و مصرف گوشت‌های تاریخ گذشته جدا خودداری کنید.

پنیرهای نرم: مصرف پنیرهای سفتی مانند چدار مشکل ساز نخواهد شد. می‌توانید قسمت کپک زده پنیر را جدا و قسمت‌های تازه و تمیز آن را مصرف کنید. اما در خصوص پنیرهای نرم اینگونه نیست. پنیرهای نرم به خصوص پنیرهای فرانسوی مانند پنیر بری خیلی زود طعمه باکتری لیستریا می‌شوند. در نتیجه باید از مصرف آن‌ها بعد از تاریخ انقضا خودداری شود.

مرغ: موقع خرید مرغ حتما به تاریخ مصرف آن دقت کرده و از خرید مرغ‌های تاریخ گذشته خودداری کنید. اگر می‌خواهید مرغ را فریز کنید نیز حتما باید قبل از انقضای تاریخ مصرف باشد. فرقی نمی‌کند مرغ تازه باشد یا یخ زده. حتما آن را به طور کامل بپزید و خیلی زود مصرف کنید تا امکان مسمومیت گوشت آن با باکتری‌ای کولای به حداقل برسد.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۰
    36 2
    این همه بازرس و بهداشت کجان پس شما نباید اجازه بدین ک همچین موردی تو بازار باشه نه اینکه به مردم توصیه کنی
    • IR ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۰
      5 0
      خب عزیز من ممکنه یکی بخره مدت آخر انقضاش باشه و مدتی هم خونه بگذاره مصرف نکنه و کپک بزنه اینو برا اون مواقع نوشتن که دستشون درد نکنه آگاهی رسانی کردند
  • BG ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۰
    11 0
    به چشم خودم دیدم که بسته بندیش رو یا عوض کردن یا تاریخ رو که معمولا موقع انقضا دیگه خودش پاک شده به جاش تاریخ زدن
  • لیلا TR ۱۶:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۰
    2 0
    کلا مواد غذایی وقتی تاریخ مصرف آنها تمام من می‌شوند ناخداگاه بوی بدی از خودشان ترشح می‌کنند که غیر قابل مصرف می‌شوند چون در قدیم ها تاریخ روی انتها ثبت نمیشده
  • رویا IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۰
    2 1
    اغذایه فروشها به خاطر دویست هزار تومان پول کارگر کمتربدن میرن کار گر افغانی میارن اصلا چیزی از بهداشت سر در نمیارند یا اصلا کلاه سرشون نمی کنند یا قنادیها و روستوران ها خدا ازشون نگذره قرار بود کارگر اتباه تو مواد غذایی نباشه اما دیگه هیچ نظارتی نیست
  • ناشناس IR ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
    1 0
    اگه پول باشه ومردم گوشت ومیگو بخرن قول میدن که به تاریخ انقضأ نرسه
  • IR ۱۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
    1 0
    مگه محصولی هم هست که تاریخش بگذره و بشه مصرف کرد؟
  • علی IR ۱۳:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
    0 0
    این کارخانه های سوسیس و کالباس گوشت سگم باشه استفاده ازش میکنن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس