به گزارش مشرق به نقل از ايلنا، محمود احمدينژاد صبح امروز در افتتاحيه همايش ملي نقش مديريت راهبردي در تحقق چشم انداز 20 ساله کشور طي سخناني با طرح اين سوال که مديريت چه کاري انجام ميدهد،گفت: مديريت هم حرکت ميکند و هم براي رسيدن به نقطه مطلوب حرکت ميدهد.
وي گفت: اگر مديريتي ميخواهد حرکت ايجاد کند ، بايد همه توانمنديها و ويژگيها را بشناسد و در طراحي هدف بايد به روي نقطه مشترک آحاد افرادي که تحت مديريت او هستند هدف گيري کند، زيرا چنانچه اينگونه نباشد حرکتي اتفاق نميافتد و حتي اگر حرکتي ايجاد شود،کند خواهد بود.
رئيسجمهور تاکيد کرد: مديريت اول بايد همه تمايلات و انگيزهها را بشناسد و نقاطي را هدف قرار دهد که همه نسبت به آن احساس نياز ميکنند.
وي سند چشم انداز 20 ساله کشور را عاملي براي همگرايي و هم افزايي دانست و با طرح اين سوال که آيا سند چشم انداز نقطه نهايي است، گفت: به اعتقاد من سند چشم انداز يک نقطه راهنما است.
وي با تاکيد بر اينکه همه بايد خود را در انسجام ماموريت حاصل از سند چشم انداز شريک بدانند، گفت: نه تنها کساني که مسووليت اقتصادي دارند بلکه همه حتي کساني که در بخش تعليم و تربيت هستند نيز بايد در اين زمينه احساس مسووليت کنند.
احمدينژاد افزود: حال فرض کنيد ايران را به نقطه مطلوب برسانيم، اما آيا اگر در محيط بينالمللي اتفاقي نيفتد ايران به آن نقطه خواهد رسيد؟ حتما نميرسد زيرا ايران يک موجوديت مجرد نيست، بنابراين اگر در مناسبات فرهنگي، اجتماعي و سياسي دنيا تغييري ايجاد نشود ايران نيز به نقطه مطلوب خود نميرسد.
وي تاکيد کرد: ما نميتوانيم يک نقطه را فقط براي ايران تعيين کنيم، زيرا در اين صورت به آن نميرسيم و رسيدن به آن نقطه مطلوب مشروط به آن است که مناسبات جهاني نيز متناسب با نقطه هدف تغيير کنند و به عبارت ديگر در خدمت اين تغيير و هدف ما قرار داشته باشند.
رئيسجمهور کشورمان با بيان اينکه مديريي موفقتر است که افقهاي بالاتري را در نظر بگيرد و امکانات را خوب بشناسد،گفت: چشم انداز آتي کشور موفق نخواهد شد، مگر با هماهنگ شدن ساير نيروها، ارزشها و توانمنديها در صحنه بينالمللي، يعني زماني سند چشم انداز ما محقق ميشود که ما افقي را تعريف کنيم که جهاني باشد.
وي افزود: افقي را ارائه دهيم که همه جوامع بشري احساس شريک بودن در آن داشته باشند.
احمدينژاد گفت: تحقق چشم اندار در گرو حرکت ايران، حرکت ايران در گرو در حرکت ديگران و حرکت ديگران نيز زماني محقق ميشود که ما افقي را تعريف کنيم که براساس آن همه احساس شريک بودن داشته باشند.
وي تاکيد کرد: اگر افق جهاني را در نظر بگيريم هر اتفاقي تبديل به فرصت ميشود، وقتي نگاه به آينده دور به معناي کمالي نه زماني، مد نظر باشد آن وقت همه حوادث، اتفاقات و طراحيهاي شياطين ميتواند در خدمت تحقق اهداف قرار گرفته و به فرصت تبديل شود.
رئيسجمهور با بيان اينکه حمله دولت بوش به خاورميانه و سنگ اندازي در مساله هستهاي کشورمان از جمله طراحيهاي شياطين است که با آيندهنگري به معناي کمالي تبديل به فرصت ميشود،گفت: خيلي کار زشتي است که در مساله هستهاي به ما فشار ميآورند و به خيال خود محدوديت ايجاد ميکنند، اما اگر افق ما جهاني باشد همه آنها تبديل به فرصت ميشود.
احمدينژاد تاکيد کرد: مديريت راهبردي زماني موفق ميشود که در بستري حرکت کند که همه انگيزهها، آرمانها و توانمنديها در راستاي مورد نظر او قرار داشته باشد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: مفهوم حکومت جهاني، انتظار حاکميت موعد، آن افق بلندي است که نه تنها انرژيهاي ايران بلکه همه جهان را نيز فعال، هدفمند و هم افزا ميکند.
وي گفت: محال است مديريت راهبردي بدون توجه به اين بستر محقق شود. حکومت جهاني و حرکت به سمت حاکميت عدالت جهاني، پازلي است که هر کسي که هر اقدامي در هر نقطه از جهان انجام ميدهد قطعات آن پازل را تکميل ميکند.
احمدي نژاد، جمهوري اسلامي ايران را در کليت خود يک مديريت راهبردي براي جامعه جهاني عنوان کرد.
وي با بيان اينکه نظام سلطه و سرمايه داري تکليف خود را روشن کرده و افق خود را ترسيم نموده است، گفت: بيش از 100 سال است همه توانمنديها در حوزههاي دانش، ادبيات، فرهنگ، فلسفه و سياست هم افزا بوده و ما اگر بخواهيم طرحي نوع دراندازيم، بايد افق متعاليتر و انسانيتر ترسيم کنيم. نميخواهم نقد کنم اما تا زماني که ما اين افق را ترسيم نکنيم اتفاقي در دنيا نميافتد.
احمدينژاد با بيان اينکه ما بايد الهام بخش باشيم، گفت: مديريت راهبردي، مديريتي است که مجموعه تحت امر خود را در مسيري قرار دهد که نقطه پاياني آن حکومت جهاني است.
احمدي نژاد: وقتي نگاه به آينده دور به معناي کمالي نه زماني، مد نظر باشد آن وقت همه حوادث، اتفاقات و طراحيهاي شياطين ميتواند در خدمت تحقق اهداف قرار گرفته و به فرصت تبديل شود.