اما سندی كه در اختیار خبرنگاران قرار گرفت، (تصویر پیوست) بیانگر دروغ بی.بی.سی و فضاسازی منفی این رسانه برای تضعیف روابط ایران و افغانستان است.
بر اساس این سند رئیس دوم سیاسی وزارت خارجه افغانستان به صورت محترمانه از مستشار سیاسی وزارت خارجه ایران درخواست كرده است تا پیرامون مسائل دو كشور گفت وگو شود.
یك مقام سفارت جمهوری اسلامی ایران نیز ادعای بی.بی.سی و برخی دیگر از رسانه ها را كذب عنوان كرد و گفت كه در این مورد هیچگونه درخواست یا نامه و پیامی به این سفارت برای احضار سفیر داده نشده است.
وی اظهار داشت: تنها مستشار سیاسی سفارت ایران برای مسائل معمولی در وزارت خارجه افغانستان حضور یافته بود كه برخی رسانه های مغرض با شیطنت آن را احضار مقامات سفارت ایران توسط وزارت امور خارجه خواندند.
'ابوالفضل ظهره وند' سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان گزارش برخی رسانه ها در باره واكنش مقامات افغانستان به اظهارات وی را نادرست خواند و گفت: برخی جریان های داخلی و خارجی مغرضانه و با غوغاسالاری قصد تضعیف روابط ایران و افغانستان را دارند.
وی این جنجال رسانه ای را كار عوامل آمریكایی و افرادی دانست كه پیگیر پیمان راهبردی افغانستان و آمریكا هستند و با این هدف ظاهرا قصد بستن باب هر گونه نقد و بررسی را دارند.
وی ادامه داد: ما در این چند روز شاهد برخی موضع گیری ها بودیم كه عمدتا از ناحیه كسانی بود كه از اصل موضوع هم بی اطلاع بودند.
'محسن پاك آیین' رییس ستاد افغانستان وزارت امور خارجه نیز با بیان نگرانی های جمهوری اسلامی ایران در مورد تبعات امنیتی پیمان راهبردی آمریكا با افغانستان، ادامه فضا سازی های برخی رسانه ها علیه جمهوری اسلامی ایران را در مسیر اهداف كشورهایی كه قصد اخلال در روابط دوستانه و برادرانه تهران – كابل دارند، خواند.
وی گفت: امیدوارم این وضعیت از سوی دولت افغانستان مدیریت شود.
مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها نگرانی خود را نسبت به تهدیدات امنیتی آمریكا در منطقه و بخصوص ابقای پایگاه های نظامی در افغانستان به مقامات این كشور اعلام و در مجامع بین المللی بیان كرده اند.