کد خبر 11858
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۶

"سازمان نوآوري جهاني کلينتون" به منظور تأثيرگذاري بر جوامع مسلمان، پروژه موسوم به "ياالله" را براي رهبري جوانان قطري و آموختن فرهنگ آمريکايي به آنان با بازگشايي شهر آموزش در دوحه کليد زد.

به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي مشرق، "نيل اونگليدر" (Neal Ungerleider) در مقاله‌اي به تشريح فعاليت‌هاي سازمان نوآوري جهاني کلينتون" به رياست بيل کلينتون رئيس جمهور سابق آمريکا و "بنياد بين المللي قطر" درباره آشنا کردن جوانان قطري با فرهنگ و نوع زندگي آمريکايي پرداخته است.
در اين گزارش آمده است: سازمان "نوآوري جهاني کلينتون" (Clinton Global Initiative) و "بنياد بين‌المللي قطر" (Qatar Foundation International) ايده‌اي منحصر بفرد براي پر کردن خلأ فرهنگي بين آمريکا و قطر ابداع کرده‌اند.

گردهمايي نوجوانان قطري و آمريکايي
وي با تأکيد بر اينکه « در اين پروژه جديد آنلاين سعي شده از طريق ترجمه‌هاي دسته‌جمعي نوجوانان آمريکايي و قطري گرد هم آيند» يادآور شده است: اين پروژه که با عنوان "اتحاد جوانان براي يادگيري، رهبري و کمک‌رساني" نام‌گذاري شده است، در يک اکتبر و در وب‌سايت "ياالله" (Yallah.qfi.org) با بيش از 150 شرکت‌کننده آغاز بکار کرد. تمام نوجوانان قبلاً در برنامه‌هاي مبادلاتي فرهنگي و مطالعاتي "بنياد بين‌المللي قطر" شرکت کرده بودند.
در وب‌سايت مذکور، دانش‌آموختگان برنامه‌هاي "بنياد بين‌المللي قطر" در مباحث مستقل و گفت‌وگوهايي که توسط مديران وب‌سايت ايجاد مي شود، به تبادل اطلاعات مي‌پردازند.
موضوع اين گفتگوها، "فرهنگ، برخورد نوجوانان با يکديگر در قطر و آمريکا و نيز اخبار جاري دو کشور" است اما جالب‌ترين فاکتور اين پروژه چگونگي تعامل آنها با يکديگر است، هر دو طرف به زبان بومي خود مي‌نويسند و از طريق نرم‌افزار تدارک ديده شده در وب‌سايت، سخنان خود را ترجمه مي‌کنند.
وب‌سايت غير انتفاعي "ميدان" (News.Meedan.net) که در سانفرانسيسکو مستقر است، مسئول مکانيزم ترجمه است. ايده اين پروژه کاملاً ساده است، نوشته‌هاي انگليسي و عربي به طور خودکار و از طريق کامپيوتر ترجمه مي‌شوند. پس از ترجمه، شرکت‌کنندگان در وب‌سايت متن مورد نظر را ويرايش مي‌کنند تا منسجم و قابل فهم شود.
اين گزارش مي افزايد: کلمات، ساختار جمله و سيستم ريشه لغات در زبان عربي بسيار پيچيده و کاملاً متفاوت از زبان‌هاي هند و اروپايي است به همين دليل ترجمه آن توسط نرم‌افزارهاي کامپيوتري با سختي‌هاي بسيار زيادي روبروست.
شهرت وب‌سايت "ميدان" به خاطر پروژه سهيم شدن در اخبار است، در اين پروژه روزنامه‌نگاران حرفه‌اي و دانشگاهيان مقاله‌هاي خبري را به زبان‌هاي انگليسي و عربي ترجمه مي‌کنند. به گفته "اد بايس"(Ed Bice) مدير عامل وب‌سايت "ميدان"، وب‌سايت "ياالله" از همان مکانيزم مورد استفاده در سايت اصلي ميدان استفاده مي‌کند.

اتصال جوانان قطري به پايگاهي در تورنتو براي درگيري در جوامع خويش
سازمان نوآوري جهاني کلينتون همچنين کمک کرده تا "بنياد بين‌المللي قطر" با يک وب‌سايت مستقر در تورنتو با نام "تيگ‌وب" (Tigweb.org) متصل شود، "تيگ‌وب" يک سايت شبکه‌‌ اجتماعي براي رهبران جواني است که در امور جوامع خويش درگير هستند. اين وب‌‌سايت در حوزه سمينارهاي الکترونيکي به ارائه خدمات مي‌پردازد.
به گفته "مگي ميچل سالم" (Maggie Mitchell Salem) مدير اجرايي "بنياد بين‌المللي قطر"،‌ اين پروژه در طرف آمريکايي با سطح بالايي از خودمختاري انجام مي‌گيرد.
وي در مورد چرايي انتخاب پروژه ترجمه براي نوجوانان قطري گفت: "تعامل بين بزرگسالان باعث شد بچه‌ها (شرکت‌کنندگان سابق در برنامه‌هاي مبادلاتي) بدين نتيجه برسند که مي‌توانند کارهاي بهتري انجام دهند، پروژه ياالله زاده تفکرات دو دانش‌آموخته "بنياد بين‌الملي قطر" به نام‌هاي "دامون مالوري" (Damon Mallory) و "فهد النهدي" است.

پروژه ياالله با رياست يک عضو خانواده سلطنتي قطر
به گفته مسئولان بنياد بين‌المللي قطر، ‌مالوري و النهدي پس از شرکت در يک برنامه مبادلاتي در بهار 2010، پيشنهاد ايجاد اين وب‌سايت را به بنياد ارائه کردند و چند ماه بعد بودجه آن را دريافت نمودند.
رياست بنياد بين‌المللي قطر که پشتيباني مالي وب‌سايت "ياالهن" را بر عهده دارد، بر عهده "شيخ جاسم بن عبدالعزيز بن جاسم الثاني" است،. وي که در دهه سوم عمر خود قرار دارد يکي از اعضاي خانواده سلطنتي قطر و همچنين از اعضاي هيئت نظارت پورشه، ‌شرکت مشهور اتومبيل‌سازي،‌ است.
"سندي ويل" (Sandy Weill) رئيس بازنشسته شرکت "سي‌تي‌گروپ" (Citigroup) و "وارتان گرگوريان" (Vartan Gregorian) رئيس شرکت کارنيج (Carnegie Corporation) از اعضاي هيئت مديره بنياد بين‌المللي قطر هستند. اگرچه اين بنياد مستقل از دولت قطر فعاليت مي‌کند اما پيوندهاي زيادي با ساختار قدرت اين کشور دارد.
مؤسسه نوآوري جهاني کلينتون که توسط بيل کلينتون، رئيس‌جمهور سابق آمريکا تأسيس شده، وب‌سايت "ياالله" را به عنوان يکي از فعال‌ترين مراکز مرتبط با اين مؤسسه در سال 2010 معرفي کرد.
اين مؤسسه هيچ نوع کمک مالي به اين پروژه نمي‌کند و در عوض پشتيباني لجستيکي را بر عهده گرفته و نيز بر تطابق شرايط نامزدهاي شرکت در اين پروژه، با استانداردهاي مربوطه نظارت مي‌کند.

اهميت پروژه ياالله در حوزه ديپلماسي عمومي
برنامه مذکور در نظر بنياد بين‌المللي قطر و دولت اين کشور از اهميت زيادي در حوزه ديپلماسي عمومي برخوردار است.
نويسنده آمريکايي مدعي شده است: قطر کشور کوچکي است که توسط همسايگان بسيار بزرگتري چون عربستان سعودي و ايران احاطه شده است، دولت قطر سياست خارجي خود را بسيار محتاطانه و بين منافع آمريکا و ايران به جلو مي‌راند و در عين حال سعي مي‌کند حضور کشور را در عرصه بين‌المللي تحکيم کند.

بازگشايي شهر آموزش در دوحه به منظور آموزش ديپلماسي عمومي
بنياد قطر" حامي مالي بنياد بين‌المللي قطر کمک کرد تا "شهر آموزش" در دوحه بازگشايي شود، اين مجموعه متشکل از کمپ‌هاي خارجي براي دانشگاه‌هاي آمريکايي شامل دانشگاه‌هاي جرج‌ تاون (Georgetown) و کارنيج ملن (Carnegie Mellon) است.
از همه مهمتر اينکه، قطر محل استقرار شبکه تلويزيوني الجزيره است، شبکه الجزيره داراي پيوندهاي تجاري و ايدئولوژيکي با دولت و خاندان سلطنتي قطر بوده و نقش عمده‌اي در ديپلماسي عمومي اين کشور ايفاء کرده است.
پايگاه اطلاع رساني "fastcompany.com" در اين گزارش تأکيد کرده است: پروژه‌هايي مانند "ياالله" نشان‌دهنده راهي جديد براي ديپلماسي عمومي هستند که از ميان رسانه‌هاي اجتماعي مي‌گذرد، ايجاد يک هيئت پيام‌رساني، ارائه يک مکانيزم ترجمه و تدوين استانداردهاي لازم براي تداوم گفت‌وگو بين نوجوانان آمريکايي و قطري هزينه کمي براي بنياد بين‌المللي قطر داشته است.
نيل اونگليدر نويسنده اين مطلب در ادامه تأکيد کرده است که شرکت‌کنندگان هر دو طرف متعلق به قشرهايي هستند که در آينده احتمالاً جزء افراد با نفوذ جوامع خود خواهند بود، هر نوجوان آمريکايي نمي‌تواند به قطر مسافرت کند و هر فرد ساکن قطر نيز توانايي مسافرت به آمريکا را ندارد.
در نظر بنياد بين‌المللي قطر اين پروژه نه تنها باعث مي‌شود احساس دوستي بين دو طرف تقويت شود بلکه با هزينه‌اي کم افراد آتي ذي‌نفوذ در آمريکا و قطر نيز به يکديگر متصل مي‌شوند، اين ايده بسيار خوبي مي‌تواند باشد.
ايالت متحده آمريکا به منظور پيشبرد اهداف خود برنامه‌هايي را براي جوانان کشورهاي ديگر طراحي کرده است که انها را با نوع تفکر و زندگي آمريکايي آشنا کنند.
در کشور تاجيکستان سفارت آمريکا يک دوره تابستانه در کمپ‌هاي جدا از شهر دوشنبه، جوانان اين کشور اعم از دختر و پسر را گرد هم آورد و با عنوان اينکه "يک تابستان زندگي آمريکايي را تجربه کنيد"، تفکرات آمريکايي را به آنها آموزش داد.
در کشور افغانستان نيز واحدهايي از ارتش آمريکا مامور شده‌اند از طريق چت و اينترنت جوانان افغان را جذب خود کنند.
برنامه‌هاي آمريکا براي تاثيرگذاري بر جوانان مسلمان به اينجا ختم نمي‌شود و سفارتخانه‌هاي آمريکا در کشورهاي مختلف مامور شده‌اند برنامه‌هايي مانند برگزاري کنسرت‌هاي پاپ و موسيقي غربي و فرستادن ستاره‌هاي هاليوود به آن کشورها جوانان را جذب کنند.




نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس