کد خبر 118077
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۳

كارشناسان بهداشتي تاكيد مي‌كنند كه گوجه‌سبز و چغاله بادام را از فروشندگان دوره‌گرد نخريد؛ مرطوب نگه‌داشتن اين ميوه‌ها در چنين شرايطي با آبي كه معلوم نيست از نظر بهداشتي چه وضعيتي دارد، امكان بروز آلودگي‌هاي ميكروبي در دستگاه گوارش، مسموميت‌هاي غذايي و حتي حصبه را چند برابر مي‌كند.همچنين مصرف گوجه‌سبز در دوران بارداري بايد با احتياط صورت بگيرد، اما در دوران شيردهي منع مصرفي براي آن وجود ندارد.

به گزارش مشرق، اين روزها در دنياي خوش‌آب و رنگ و خوشمزه ميوه‌ها، گوجه‌سبز، چغاله بادام و توت‌فرنگي دهان همه را آب مي‌اندازد. اين نوبرانه‌هاي بهاري گرچه با قيمتي بسيار گزاف در ارديبهشت هر سال عرضه مي‌شود، اما بيشتر افراد را در هر سن و سالي براي چشيدن طعم و مزه خود تهييج مي‌كند.

اين نوبرانه‌ها، ميوه‌هاي بسيار مفيدي است؛ ميوه‌هايي كه با سرشاربودن از فيبر، ويتامين و املاح؛ همچنين غني‌بودن از آنتي‌اكسيدان‌ها بهترين فرصت را براي مقابله با عوامل التهابي، بيماريزا و تقويت سيستم ايمني بدن فراهم مي‌كند.

با اين همه ميوه‌هاي بهاري را بايد با احتياط مصرف كرد، چرا كه امكان بروز آلودگي‌هاي ميكروبي در صورت رعايت‌نكردن اصول بهداشتي در مصرف آن بالاست.

دكتر كوروش جعفريان، متخصص تغذيه نيز در گفت‌وگو با «جام‌جم» مي‌گويد: ميوه‌هاي بهاري در كنار داشتن فيبر، املاح و ويتامين‌ها، كالري كمي دارد و به اين علت براي افراد داراي اضافه‌وزن بسيار مفيد است.

گوجه‌سبز، مناسب براي افراد چاق

گرچه بارها گفته شده، اما باز هم كارشناسان بهداشتي تاكيد مي‌كنند كه گوجه‌سبز و چغاله بادام را از فروشندگان دوره‌گرد نخريد؛ مرطوب نگه‌داشتن اين ميوه‌ها در چنين شرايطي با آبي كه معلوم نيست از نظر بهداشتي چه وضعيتي دارد، امكان بروز آلودگي‌هاي ميكروبي در دستگاه گوارش، مسموميت‌هاي غذايي و حتي حصبه را چند برابر مي‌كند.

دكتر جعفريان با اشاره به اين‌كه گوجه‌سبز در ميان ميوه‌هاي بهاري با دارا بودن ميزان انرژي پايين، براي افراد چاق بسيار مفيد است، مي‌افزايد: اين ميوه به دليل سرشار بودن از فيبر براي كساني كه دريافت فيبرشان كافي نيست، بسيار مفيد است. گوجه‌سبز همچنين منبع خوبي از ويتامين‌هاي C ،K و A محسوب مي‌شود و سرشار از املاحي مانند كلسيم، منيزيم، آهن، مس، فسفر، روي و سديم است. از آن مهم‌تر اين كه به دليل دارا بودن ميزان پتاسيم زياد مي‌تواند فشار خون را كاهش دهد. از سوي ديگر، گوجه‌سبز به دليل داشتن آنتي‌اكسيدان بالا سيستم ايمني بدن را تقويت مي‌كند و در كاهش تاثير عوامل استرس‌زا بر بدن مفيد است.

بعد از خوردن گوجه‌سبز مسواك نزنيد

برخي از كارشناسان تغذيه معتقدند كه گوجه‌سبز طبع سردي دارد و به همين دليل ممكن است عوارضي چون دل‌درد، تهوع و مشكلات گوارشي ايجاد كند، اما اين نكته قطعا ثابت نشده است. آنچه از سوي كارشناسان تغذيه به عنوان يكي از موارد قابل احتياط در مصرف گوجه‌سبز اعلام شده بروز نوعي حساسيت موقتي است كه در دهان و دندان ایجاد می‌شود.

دكتر جعفريان در اين باره مي‌گويد: اين ميوه به دليل دارابودن ويتامين C در تقويت لثه‌ها و بهبود بافت آن بسيار مفيد است، اما به علت خاصيت اسيدي بعد از مصرف آن، دست‌كم تا يك ساعت از مسواك‌زدن دندان‌ها خودداري كنيد. به بيان ديگر، خاصيت اسيدي بودن گوجه‌سبز با مسواك‌زدن سريع پس از مصرف، به پوسيدگي دندا‌ن‌ها منجر مي‌شود.

وي تاكيد مي‌كند: افرادي كه دچار سنگ كليه هستند نيز بايد مصرف اين ميوه را محدود كنند. همچنين مصرف گوجه‌سبز در دوران بارداري بايد با احتياط صورت بگيرد، اما در دوران شيردهي منع مصرفي براي آن وجود ندارد.

چغاله بادام؛ مفيد براي درمان يبوست

حتما مي‌دانيد كه میوه درخت بادام در ابتدای رویش تا حدودی سفت است و قشر خارجی آن سبزرنگ و پوشیده از كركي ظریف است كه در داخل آن نیز روكشی سفید و نرم قرار دارد؛ اين روكش نرم، مغز آبكی و نازك بادام را در خود نگه مي‌دارد.

به تدريج كه پوسته‌های رویی و داخلی بادام سخت‌تر مي‌شود، اين ميوه به دانه‌اي تغيير شكل مي‌دهد كه از مغذي‌ترين انواع خشكبار است، اما میوه جواني كه هنوز رشدش كامل نشده و كال است، از نظر ارزش تغذيه‌اي به اندازه بادامي كه همه ما مي‌شناسيم، شناخته‌شده نيست.

دكتر جعفريان با اشاره به اين كه اطلاعات تغذيه‌اي در مورد چغاله بادام كه تنها در كشور ما مصرف مي‌شود، محدود است، مي‌گويد: اين ميوه نيز غني از فيبر بوده و به خاطر نوع بافتي كه دارد، براي رفع يبوست بسيار مفيد است.

جالب آن كه در گذشته نيز اعتقاد بر اين بوده است كه چغاله بادام، لثه و ریشه دندان را تقویت مي‌كند و برای خشكی دهان مفید است.

هشت عدد توت‌فرنگي براي‌تامين ويتامين C

توت‌فرنگي يكي از بهترين ميوه‌هايي است كه تنها هشت عدد از آن مي‌تواند نياز روزانه ما را به ويتامين C تامين كند. دكتر جعفريان با تاكيد بر اين كه بهتر است براي شستشوي مطمئن توت‌فرنگي، اين ميوه در آب خيسانده و آب آن چندين بار عوض شود، مي‌گويد: اين ميوه منبع خوبي از فسفر، آهن و پتاسيم است و مبتلايان به فشار خون آن را بيشتر مصرف كنند. آنتي‌اكسيدان‌ موجود در اين ميوه زيبا و خوشمزه، اثرات ضدالتهابي فوق‌العاده‌اي بخصوص در بيماران مبتلا به ورم مفاصل و بيماران قلبي دارد. ‌اسيدفوليك موجود در توت‌فرنگي نيز مي‌تواند در كاهش آسيب‌هاي چشمي مانند آب مرواريد تاثير بگذارد. حتي خوردن اين ميوه به مبتلايان به آسم توصيه مي‌شود.

اين متخصص تغذيه تاكيد مي‌كند: البته توت‌فرنگي ممكن است در برخي افراد كه زمينه آلرژي دارند، حساسيت‌هاي پوستي يا نارحتي‌هاي گوارشي، يعني عوارضي چون دل‌درد، دل‌پيچه و اسهال را به همراه آورد. چنين افرادي بهتر است از مصرف زياد اين ميوه خودداري كنند.

منبع: جام جم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس