بازداشت ۷۵ نفر از اعضای شورای شهر و روستا در کشور/تغییر در قانون انتخابات شوراها - کراپ‌شده

رئیس شورای عالی استان ها در خصوص اخرین وضعیت شورایاری ها، دستگیرشدگان شوراهای شهر و روستا و تغییر در قانون انتخابات شوراها توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش مشرق، پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ها در تهران برگزار شد. در تمامی دروه‌ها برای برگزاری این انتخابات مشکلات قانونی وجود داشت، چرا که مصوبه‌ای از مجلس برای برگزاری این انتخابات اخذ نشده بود.

در هر دوره مدیران با گرفتن مجوزی از دولتی‌ها این انتخابات را برگزار می‌کردند. در زمان برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ها حرف و حدیث‌های زیادی پیش آمد و سازمان بازرسی برگزاری این انتخابات را غیرقانونی اعلام کرد. اما مدیران شهری به سراغ معاون اول رئیس جمهور رفته و با اخذ مجوز، ‌انتخابات را به صورت الکترونیک برگزار کردند.

لغو دوره بعدی انتخابات شورایاری ها/برگزاری انتخابات منوط به طی مراحل قانونی

بعد از برگزاری انتخابات، دیوان عدالت اداری جلسه‌ای تشکیل و درنهایت برگزاری دوره بعدی انتخابات را لغو کرد و اعلام کرد که برگزاری این دوره منتفی است. مدیران باید برای برگزاری انتخابات حتما مراحل قانونی را طی کنند.

در گذشته لایحه‌ای از سوی شورای عالی استان‌ها برای دولت در این زمینه ارسال شده بود،‌ اما در کمیسیون زیربنایی دولت متوقف ماند. در حال حاضر وضعیت شورایاری‌ها مناسب نیست. در سه سال اول پنجمین دوره مدیریت شهری، حتی شورایاری‌ها به جلسات شورا دعوت نمی‌شدند تا در خصوص مشکلات خود صحبت کنند، اما مدتی است که شورایاری‌ها به جلسات دعوت می‌شوند. 

در برخی مناطق از ظرفیت شورایاری ها استفاده نمی شود/گله مندی شورایارها

هنوز در برخی از مناطق از وجود شورایاری‌ها استفاده نمی‌شود، این در حالی است که شورایاری‌ها به خوبی مشکلات محلات را می‌دانند و می‌توانند بازوی خوبی برای مدیرت اجرایی شهر باشند. البته دیوان عدالت اداری برگزاری انتخابات را ملغی کرده است و با خود موضوع شورایاری‌ها مشکلی ندارد.

مدیریت شهری  می تواند به جای شورایاری‌ها، انجمن شهر ایجاد کنند

در قانون شوراها، تشکیل انجمن شهر وجود دارد و در دوره بعد می‌توانند مدیریت شهری به جای شورایاری‌ها، انجمن شهر ایجاد کنند که البته ایجاد انجمن شهر، دیگر انتصابی است نه انتخابی. شورای عالی استانها می‌تواند  اقداماتی در زمینه شورایاری‌ها انجام دهد. در خصوص آخرین اقدامات شورایاری‌ها، وضعیت تخلفات در شوراهای شهر و روستا، روابط دولت با شوراها و... با علیرضا احمدی رئیس شورای عالی استان‌ها به گفت‌وگو نشستیم. 

پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ها با مشارکت حدود ۵۰۰ هزار نفر از شهروندان تهرانی و با انتخاب ۳ هزار شورایاری‌ها برگزار شد. دیوان عدالت اداری، برگزاری دوره بعدی انتخابات را ملغی اعلام کرده است و تأکید دارد که باید در این زمینه اقدامات قانونی صورت گیرد. برای حفظ شورایاری‌ها که بازوان اجرایی خوبی برای مدیریت شهری هستند، چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

باید مشکل انتخابات شورایاری‌ها را در تهران و سایر شهرها برطرف کنیم/این افراد می‌توانند در اداره شهر کمک خوبی باشند

شورایاری‌ها یک نهاد مردمی هستند و از کف جامعه هستند. دیوان عدالت اداری هم در خصوص برگزاری انتخابات موضوعاتی را مطرح کرده، اما درباره فعالیت شورایاری‌ها موضوعی ندارند. در حال حاضر که پنجمین دوره شورایاری‌ها در حال فعالیت است و تا پایان دوره قانونی خود می‌تواند فعالیت کند. این افراد توسط مردم انتخاب شده‌اند و مصوبه دیوان درباره دور بعدی شوراست. ما باید مشکل شورایاری‌ها را در تهران و سایر شهرها برطرف کنیم، چرا که این افراد می‌توانند در اداره شهر کمک خوبی باشند.

لوایحی در دولت تهیه شده است

البته در حال حاضر در دولت لوایحی درخصوص انتخابات شورایاری‌ها تهیه شده و باید برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شود. 

در گذشته شورای عالی استانها مصوبه‌ای در این زمینه داشت که به گفته برخی کارشناسان به دلیل عدم پیگیری، این موضوع به سرانجام نرسید، در این باره توضیح می‌دهید؟ 

در حال حاضر دولت موضوع را پیگیری می‌کند، اگر از ما هم نظری بخواهند، ما هم نظرات خود را اعلام می‌کنیم و اشراف کامل هم به موضوعات شورای عالی استان ها داریم. 

در محلات تهران جمعیت زیادی داریم/نیازمند شورای محلات هستیم

ما در تهران ۳۵۰ محله داریم و در هر محله شاید حدود ۴۰ هزار نفر زندگی کنند و این نشان می‌دهد که ما جمعیت زیادی در محلات داریم لذا نیازمند این هستیم که شورای محلات داشته باشیم.

با ۲۱ عضو رسیدگی به مشکلات کلان شهر تهران سخت است/باید از پتانسل شورایاری ها استفاده کرد

در کلان‌شهر تهران با ۲۱ عضو شورای شهر رسیدگی به تمام مشکلات کار سختی است. اما با کمک شورای محله و برنامه‌هایی که می‌توانیم برای آنها تنظیم کنیم، می‌توان از پتانسیل آنها استفاده کرد و وظایفی را در محلات برعهده آنها قرار گرفت تا آنها هم بتوانند اقدامات شایسته‌ای انجام دهند.

باید وظایف شورایاری‌ها مشخص باشد/۱۲۵ هزار و ۹۹۲ عضو شورای شهر و روستا در کشور داریم

اما همین جا تأکید می‌کنم که باید وظایف شورایاری‌ها مشخص باشد و همچنین آنها مشکلات را احصاء و به شورای شهر ارائه کنند و بعد از طریق لوایح، مشکلات برطرف شود، به همین دلیل حضور شورایاری‌ها مهم است. نکته اساسی دیگر این است که ما ۱۲۵ هزار و ۹۹۲ عضو شورای شهر و روستا در کشور داریم و باید برای تمام آنها سازوکار لازم دیده شود و کارهای آنها به صورت قانونی پیش رود. 

یعنی موضوع انتخابات شورایاری‌ها هنوز در دولت تعیین‌تکلیف نشده است؟

هنوز موضوع انتخابات شورایارها به کمیسیون اصلی نیامده است/اعلام وصول هم در مجلس زمان بر است

هنوز لوایح به کمیسیون اصلی نیامده است. باید دولت لایحه را به مجلس ببرد و مجلس هم طی فرایندی کار را انجام دهد. البته اعلام وصول برای لوایح هم زمان‌بر است.

تعیین تکلیف انتخابات شورایارها بعید است در این دوره محقق شود/شهرداران مناطق هم باید از شورایاری‌ها استفاده کنند

لذا با این زمان کمی که وجود دارد، فکر نمی‌کنم در این دوره مدیریت شهری، در خصوص قانونی شدن شورایاری‌ها کار به سرانجام برسد، اما همین جا تأکید می‌کنم که شورای محلات لازم است و ما باید پیگیری حقوقی برای وظایف آنها انجام دهیم. شهرداران مناطق هم باید از شورایاری‌ها استفاده کنند. 

دو نفر از شهرداران مناطق ۲ و ۸ در تهران بازداشت شده‌اند، در خصوص وضعیت آنها اطلاعی در دست نیست، درباره آنها توضیح می‌دهید؟

نگوییم شهردار منطقه بگوییم‌مدیر منطقه/شهردار باید توسط شورا انتخاب شود ایا شهرداران مناطق را شورا انتخاب می کند؟

بگذارید همین جا به شما بگویم که ما نباید بگوییم شهردار منطقه چرا که شهردار توسط شورای شهر انتخاب می‌شود. آیا شهرداران مناطق تهران توسط شورای شهر انتخاب شده‌اند؟ پس بهتر است به آنها بگوییم مدیر منطقه، چرا که قانوناً اگر آنها شهردار باشند، باید توسط شورا انتخاب شوند. در نامگذاری شهرداران مناطق مسئله وجود دارد. در خصوص بازداشت این دو فرد هم ما اطلاعی در دست نداریم. 

شهرداری تهران مطالباتی از دولت دارد، به خصوص در زمینه توسعه  حمل و نقل عمومی، اما دولت تاکنون مطالبات را به درستی انجام نداده است و بارها مدیران شهری هشدار داده‌اند که وضعیت در سیستم حمل و نقل عمومی خوب نیست و باید دولت به وظایف قانونی خود در این زمینه عمل کند شما ما به عنوان شورای عالی استان‌ها چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

نامه نگاری با دولت و نهادهای حکومتی/اگر نیاز باشد، ما طرح و لوایحی را تهیه و به مجلس می‌بریم

یکی از کارهایی که ما می‌توانیم انجام دهیم این است که نامه‌نگاری‌هایی با دولتی‌ها و نهادهای حاکمیتی انجام دهیم. اما باز هم بستگی به وظایف ما دارد. اگر نیاز باشد، ما طرح و لوایحی را تهیه و به مجلس می‌بریم. اگر هم شوراها طرحی را به ما بدهند، ما آن را بررسی می‌کنیم. در خصوص بحث حمل و نقل عمومی دولت موظف است که وظایف خود را انجام دهد. در شوراهای شهر و روستا هم وظایفی وجود دارد و باید دولت به وظایف قانونی خود عمل کند.

تمام وظایف نباید به دوش شهرداری‌ها باشد و باید دولت بخشی از اقدامات را انجام دهد/دولت هم به خوبی به وظایف خود عمل نمی‌کند

خدمت‌رسانی‌های لازم به مردم در موضوع حمل و نقل عمومی، معابر، ساخت و سازها و... انجام شود. تمام وظایف نباید به دوش شهرداری‌ها باشد و باید دولت بخشی از اقدامات را انجام دهد. در حال حاضر بسیاری از وظایف برعهده شهرداری‌هاست و دولت هم به خوبی به وظایف خود عمل نمی‌کند.

ایجاد درامدهای پایدار/دولت موظف است در حوزه حمل و نقل عمومی بدهی‌های خود را به شهرداری‌ها پرداخت کند

سیاست‌های کلان باید اجرا شود تا درآمدهای پایدار ایجاد شود، لذا دولت موظف است در حوزه حمل و نقل عمومی بدهی‌های خود را به شهرداری‌ها پرداخت کند. البته این بدهی در شهرهای مختلف متفاوت است. 

برخی کارشناسان معتقدند که بودجه‌ای که دولت برای بحث حمل و نقل برای سال ۱۴۰۰ درنظر گرفته کم است.در این باره توضیح می دهید.

دولت باید بودجه را افزایش دهد و به مشکلات مردم رسیدگی کند/تقسیم بودجه نامتوازن است

در بحث بودجه ۶۲ میلیارد تومان درنظر گرفته شده است.دولت باید بودجه را افزایش دهد و به مشکلات مردم رسیدگی کند. تقسیم بودجه نامتوازن است. باید این بودجه متوازن تقسیم شود. 

آیا دولت نظر شورای عالی استانها را در خصوص بودجه شهرداری ها اخذ کرده است؟

دولت نظر ما را نخواست/ما از ریز مشکلات آگاه هستیم و می‌توانیم به دولت کمک کنیم

خیر، نظر ما را اخذ نکرده است. دولت در این زمینه نظر شوراها را اخذ می‌کرد، چرا که ما از ریز مشکلات آگاه هستیم و می‌توانیم به دولت کمک کنیم. تاکنون این اتفاق رخ نداده است و همین موضوع باعث نارضایتی شده است.

عملا ۵۰ درصد بودجه تخصیص نمی یابد/دولت باید قبل از اینکه بودجه شهرداری‌ها را تخصیص دهد، نظر شورای عالی استانها را اخذ می‌کرد تا بودجه واقعی‌تر می‌شد

‌بودجه هایی هم که تخصیص می‌شود ۴۰ تا ۵۰ درصد آن عملا تخصیص می‌یابد و مابقی بودجه تخصیص نمی‌گیرد. دولت باید قبل از اینکه بودجه شهرداری‌ها را تخصیص دهد، نظر شورای عالی استانها را اخذ می‌کرد تا بودجه واقعی‌تر می‌شد، چرا که ما در حوزه‌های مختلف حرف برای گفتن داریم و موضوعات را به ریز در جریان هستیم.

مطرح کردن مشکلات به صورت نقطه ای/توضیحات در مورد حمل و نقل عمومی در کشور

ما می‌توانیم مشکلات را به صورت نقطه‌ای مطرح کنیم و مشکلات را هم برطرف کنیم. ما در کشور مشکلات شهر و روستا را می‌دانیم و بهتر بود که دولت از ظرفیت ما استفاده کند. بحث حمل و نقل برای تمام کشور مطرح است و شهرهای کوچک هم نیازمند حمل و نقل عمومی هستند. همه مردم حق دارند از حمل و نقل عمومی استفاده کنند، حال در یک شهر میزانش کم و در شهر دیگر میزانش بیشتر است. هر قانونی که امروز در مجلس تصویب شود دولت باید آن را اجرا کند. 

تاکنون چند نفر در شورای شهر و روستا در کل کشور دستگیر شده‌اند؟ در این باره توضیح دهید؟

ارتباط و همکاری شوراهای اسلامی  شهر و روستا با دستگاه‌های نظارتی و قضایی برای مقابله جدی با فساد

تاکنون حدود ۷۵ نفر دستگیر شده‌اند.البته تاکید می کنم که باید ارتباط و همکاری شوراهای اسلامی  شهر و روستا با دستگاه‌های نظارتی و قضایی برای مقابله جدی با فساد و تخلف افزایش یابد و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.

با توجه به اینکه سال اینده انتخابات شورها برگزار می شود شما بارها اعلام کردید که باید قانون انتخابات تغییر کند در این باره توضیح می دهید؟

باید در قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تغییراتی صورت گیرد/مجلس پیگیر است

یکی از مهمترین نیازهای حوزه شوراهای اسلامی شهر و روستا اصلاح قانون انتخابات است و باید این موضوع پیگیری شود.باید در قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تغییراتی صورت گیرد که شود  که البته در مجلس شورای اسلامی موضوه در حال بررسی است.

البته نظرات شورای عالی استان‌ها نیز در این باره توسط مجلس گرفته شده که امیدواریم در راستای بهبود عملکردی شوراها موثر باشد البته ما امیدوار هستیم.

باید دقت بیشتری درگزینش ها شود/بخش قابل قابل توجهی از منابع روستاها و شهرها در اختیار شوراها است

فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا بسیار اهمیت دارد  و بخش قابل قابل توجهی از منابع روستاها و شهرها در اختیار شوراهای اسلامی شهرو روستا و دهیار و شهرداری است که از طریق این شوراها انتخاب می شوند، پس باید در گزینش دقت بیشتری شود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
    0 0
    خدایش ی سری به شهرخنجین از استان مرکزی بیایید ببینید که شهردار با لودر شهرداری در بیانانهای شهر دنبال گنج پرسه میزنه وچون بعضی از مسولان با وی همدست هستند بااین حال که میدانند اقدامی نمیکنند
  • IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
    2 0
    75 اسلاحتلب کثیف

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس