کد خبر 116965
تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۳

رئیس سابق نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به دو پروژه مستقل در دست ساخت توسط دولت و شهرداری برای ساخت محل دائمی این نمایشگاه (در پرند و باغ آفتاب) گفت: ظاهراً این دو کلنگ در زمین سفت گیر کرده‌اند و تاکنون اتفاق خاصی نیفتاده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، نشست «ربع قرن نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران» عصر روز جمعه 15 اردیبهشت با حضور محسن پرویز رئیس سابق این نمایشگاه، علی‌اکبر اشعری مدیر اجرایی پروژه باغ کتاب تهران، فتح‌الله فروغی نماینده اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و علیرضا ربانی رئیس اتحادیه ناشران بین‌الملل در محل سرای اهل قلم این نمایشگاه برگزار شد.

در این نشست، محسن پرویز معاون پیشین امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت: یک حرکت فرهنگی که 25 سال تداوم داشته باشد، اگرچه ممکن است دچار افت و خیزهایی شده باشد، ولی طبیعی است که سال به سال پیشرفت بیشتری برای آن متصور باشیم و اتفاقی هم که برای نمایشگاه کتاب تهران افتاده، این است که با رشد روبه‌رو بوده است.

بخشی از مصلی اساساً کاربری نمایشگاهی دارد

رئیس پیشین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بحث محل برپایی این رویداد هم اشاره کرد و افزود: اگرچه مصلی مکانی نیست که برای برپایی نمایشگاه کتاب ساخته شده باشد، اینگونه هم نیست که فقط برای خواندن نماز ساخته شده باشد؛ چرا که اساساً رواق‌های شرقی و غربی مصلی کاربری نمایشگاهی دارند.

پرویز در عین حال از اینکه سال‌هاست عملیات اجرایی این بخش‌ها در مصلی ادامه یافته و هنوز هم به اتمام نرسیده، اظهار تعجب کرد و ادامه داد: فضایی که در حال حاضر نمایشگاه کتاب در آن برپا شده، شاید حدود 10 درصد از کل فضای ملی باشد.

وی سپس با اشاره به کاستی‌های محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی گفت: انتقال نمایشگاه کتاب به مصلی، در آن زمان (1386) از روی اضطرار بود، ولی همان زمان گفته شد که نمایشگاه کتاب تنها برای یکی دو سال میهمان مصلی خواهد بود، اما اکنون باید به فکر یک مکان مناسب برای نمایشگاه کتاب بود که از هر لحاظ کفاف این رویداد بین‌المللی را بدهد.

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: در بیانیه پایانی برگزارکنندگان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در دوره شانزدهم ـ که در کتاب نمایشگاه هم چاپ شد ـ صراحتاً آمده بود که اینجا (محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی) دیگر مکان مناسبی برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران نیست.

با این شیوه برگزاری، می‌توان نمایشگاه را در «باغ کتاب» هم برپا کرد

پرویز سپس گفت: قرار بر این بود که ظرف یکی دو سال محل دائمی نمایشگاه کتاب تهران ساخته شود؛ در دو جا هم کلنگ این ماجرا به زمین خورد؛ دولت در «پرند» و مدتی بعد از اینکه شهرداری کلنگ «باغ آفتاب» را به زمین زده بود، کلنگ خود را به زمین زد، اما ظاهراً این دو کلنگ در زمین سفت گیر کرده‌اند و تاکنون اتفاق خاصی نیفتاده است!

وی سپس یادآور شد: البته شهرداری باغ کتاب را راه‌اندازی کرد و کارهای نهایی آن در حال انجام است که می‌تواند جای نسبتا مناسبی برای برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی باشد.

رئیس سابق نمایشگاه کتاب تهران اضافه کرد: فضای مسقف باغ کتاب 36 هزار مترمربع است و فضای مسقف مصلی هم 50 هزار مترمربع. اما بخش زیادی از نمایشگاه امسال در سازه‌های موقت برپا شده که این امکان در باغ کتاب هم وجود دارد. می‌توان نتیجه گرفت که با این شرایط برگزاری، می‌توان نمایشگاه کتاب تهران را در باغ کتاب هم برگزار کرد. البته تاکید می‌کنم اگر بخواهیم به این شیوه و نه منطبق با استانداردهای جهانی نمایشگاه را برپا کنیم.

محسن پرویز ادامه داد: باید دولت و شهرداری با همکاری یکدیگر محلی را برای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بسازند.

بخش غیریارانه‌ای نمایشگاه کتاب تهران سال به سال رشد کرده است

در ادامه این نشست هم علیرضا ربانی ،رئیس اتحادیه ناشران بین‌الملل در سخنانی کوتاه به بحث یارانه‌ها در بخش بین‌الملل پرداخت و گفت: بخش یارانه‌ای نمایشگاه هر دوره نسبت به دوره پیش کمتر می‌شود، اما در عوض بخش غیریارانه‌ای رشد چشمگیری داشته که این دارای نقاط ضعف و قوتی است و امیدواریم در دوره‌های آینده شاهد نقاط ضعف کمتری باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس