درآمد ۱.۴ میلیارد دلاری ایران از محل صادرات بنزین

ایران در هفت‌ماه نخست سال ۹۹ به عنوان صادرکننده فعال بنزین در منطقه حضور داشته و در این مدت از محل صادرات بنزین، درآمدی حدود ۱.۴ میلیارد دلار به‌دست آورده است.

به گزارش مشرق به نقل از وزارت نفت، ایران که تا دو سال پیش واردکننده بنزین بود و حتی در سال ۹۷، روزانه تا ۴.۵ میلیون لیتر در روز بنزین به کشور وارد می‌کرد، حالا به‌عنوان صادرکننده این فرآورده استراتژیک در منطقه و جهان شناخته می‌شود. این در شرایطی است که در سال ۸۵، ایران روزانه بیش از ۲۷ میلیون لیتر بنزین وارد می‌کرد که موجب خروج ارز از کشور و وابستگی شدید برای تأمین امنیت انرژی کشور بود. همین وابستگی باعث شد تا در تحریم‌هایی که از ابتدای دهه ۹۰ شمسی آغاز شد، تحریم بنزین در صدر آنها قرار گیرد و ایران حتی در سال‌هایی مجبور شد با تغییر در فرآیندهای برخی پتروشیمی‌ها، از ریفورمیت به جای بنزین استفاده کند تا خلائی در تأمین این سوخت به‌وجود نیاید.

بیشتر بخوانید:

مصرف روزانه بنزین در تهران ۱۲ میلیون لیتر است

اما مهم‌ترین اقدام تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس بود که با اولویت‌بندی توسعه این پالایشگاه، فازهای آن یک به یک به مدار تولید آمدند و حالا پس از دو سال از بهره‌برداری فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس و ارتقای کیفی واحدهای پالایشگاهی در تولید بنزین استاندارد و تبدیل شدن ایران به صادرکننده بنزین، ایران نه‌تنها وارد کننده بنزین نیست، بلکه در هفت‌ماه نخست سال جاری حدود ۱.۴ میلیارد دلار درآمد از محل صادرات بنزین داشته است.

مختومه‌شدن پرونده واردات بنزین از مهرماه سال ۹۷، برگ جدیدی پیش روی صنعت پالایش کشور باز کرد تا بدین ترتیب واحدهای پالایشی علاوه بر تأمین نیاز داخلی، بتوانند پاسخگوی درخواست‌های صادراتی بنزین از کشورهای خارجی نیز باشند.

با توجه به مصرف افسارگسیخته بنزین در سال‌های گذشته بیم آن می‌رفت که میزان تولیدات پالایشگاه‌ها کفاف نیازهای داخلی را ندهد و در نتیجه به افزایش واردات بنزین منجر شود. این اتفاق می‌توانست در شرایط تحریم، صنعت نفت را که به‌شدت در تنگنا قرار گرفته دچار بحران عمیق‌تری کند.

اگر نگاهی به وضعیت کشور ونزوئلا انداخته شود می‌توان وخامت اوضاع را در این خصوص بهتر و عمیق‌تر درک کرد. فلج شدن پالایشگاه‌های کشور ونزوئلا و در نتیجه کمبود سوخت بحران سختی را پیش روی این کشور قرار داده است، اما ایران با برگ برنده خود یعنی ستاره خلیج فارس توانست از عهده این مسئولیت به‌خوبی برآید و حتی با ارسال محموله‌های بنزین به ونزوئلا قدرت و اقتدار ایران را مقابل سایر کشورها گوشزد کند.

بر اساس گزارش تفریغ بودجه سال ۹۸، با توجه به افزایش تولید و کاهش مصرف بنزین، کشور ما که تا سال ۹۷ واردکننده بنزین بود و به‌طور متوسط در سال ۹۷ روزانه ۴.۵ میلیون لیتر بنزین وارد می‌کرد، به صادرکننده بنزین تبدیل شد و در سال ۹۸ به‌صورت میانگین ۳ میلیون لیتر در روز صادرات بنزین داشته است که افزون بر جلوگیری از خروج ارز بابت واردات بنزین، موجب ورود ارز حاصل از صادرات بنزین در سال ۹۸ و هفت ماهه سال ۹۹ به ترتیب حدود ۴۹۰ میلیون دلار و ۱.۴ میلیارد دلار شده است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • عبدالله مومن IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
    7 3
    خون. خون زنگنه را می خورد که چنین کاری را سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران. انجام داده اند و نمی تواند از بنزین. بهانه ای برای غش و ضعف در برابر آمریکا بسازد.
  • IR ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
    1 2
    صادرات بنزین با کیفیت یورو ۴...ومصرف بنزین پتروشیمی ومازوت در شهرهای خودمان-
    • امین IR ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
      0 0
      خطاب به 22:36، چرا الکی تهمت می زنی؟!!!! پالایشگاه ستاره خلیج فارس مازاد تولیدش را صادر می کند ، امروز دیگر خبری از بنزین تولید مجتمع های پتروشیمی نیست و بنزین یورو چهار در داخل مصرف می شود. قضیه استفاده از مازوت مساله دیگریست که باید با استفاده از سوخت گاز طبیعی ، استفاده نیروگاهها از مازوت را به صفر رساند.
  • IR ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
    1 2
    صادرات بنزین با کیفیت یورو ۴...ومصرف بنزین پتروشیمی ومازوت در شهرهای خودمان
  • IR ۰۰:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
    0 0
    نگین به شکم فکر میکنه . گفته شد از ونزوئلا کشتی حامل انبه آناناس و احیانا موز توسط کشتی ایرانی خارج شده . اونهم بعد از ارسال بنزین .. اگه جائی بفروش رفته و دلارش گرفتند کار خوبی کردند . حالا مقداری از آن وارد میشد موز نزدیک پنجاه و آناناس صد چهل تومنی قیمت را در بازار شاید شاهد نبودیم . برای برخی از بیماران که توصیه اطباء مصرف میوه های ذکر رفته میشود . . لابد میگید دارو گرون میخری مونده مثلا موز و آناناس
  • US ۰۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
    0 0
    سلام اینهمه منابع این همه درامد اما وقتی به بازنشستهای سخت زیان اور میرسند حق ما را میخورند یه ابم روش
  • IR ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
    0 0
    تجار ناحسابی هم با واردات غیر لازم و کالاهای بنجل چینی ارز قابل توجهی رو هدر داده و کمر تولید ملی را هم میشکنند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس