کد خبر 116298
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۰

باراك اوباما در سفر اعلام نشده خود به افغانستان در سالروز كشته شدن بن لادن، رهبر سابق القاعده گفت: مي‌توانيم افق‌هاي روز روشني را متصور شويم. هدف ما نابودي القاعده است و ما در مسير اين هدف گام بر مي‌داريم.

به گزارش مشرق، ایسنا به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس نوشت: باراك اوباما‌، رئيس جمهوري آمريكا كه در سفري غيرمنتظره شامگاه سه‌شنبه وارد افغانستان شد، سحرگاه امروز (چهارشنبه) و پيش از ترك افغانستان در سخناني از پايگاه بگرام گفت: زمان جنگ رو به اتمام است. دوران جنگ از افغانستان آغاز شد و در همين جا نيز به پايان مي‌رسد.

اين اظهارات پس از امضاي توافقنامه همكاري استراتژيك با حامد كرزاي،‌ رئيس جمهوري افغانستان مطرح شد. اوباما كه با اين توافقنامه شرايط حضور نيروهاي آمريكايي را پس از 2014 در افغانستان مشخص مي‌كند همچنين اظهار كرد: نيروهاي آمريكايي در عمليات‌هاي مبارزه با تروريسم و آموزش ارتش افغانستان مشاركت خواهند داشت. اما واشنگتن پايگاه‌هاي دائمي در اين كشور ايجاد نخواهد كرد و ديگر به گشت‌زني در شهرها و مناطق كوهستاني ادامه نخواهد داد.

رئيس جمهوري آمريكا در پايگاه هوايي بگرام گفت: چشم ما به آينده دوخته شده است و اميد داريم كه اين جنگ را در شرايطي به اتمام برسانيم كه يك صلح پايدار ايجاد شده باشد.

اين چهارمين سفر اوباما به افغانستان محسوب مي‌شود. در اين سفر وي كمتر از 7 ساعت در اين كشور بود و از سربازان آمريكايي در بيمارستان پايگاه بگرام نيز ديدن كرد.

جنگ‌هاي عراق و افغانستان براي دولت آمريكا تقريبا 3 / 1 تريليون دلار هزينه در بر داشته است و اين در حالي است كه نظرسنجي‌هاي اخير نشان مي‌دهد كه 60 درصد مردم آمريكا با ادامه حضور نيروهاي آمريكايي در افغانستان مخالفند.

اوباما در سخنراني خود كه نزديك سحر در افغانستان انجام شد، گفت: آمریکایی‌ها در دهه گذشته در جنگ بودند و حالا در تاریکی افغانستان، می‌توانیم روشنایی روزی جدید را در افق ببینیم.

اوباما ادامه داد: ما 10 هزار سرباز آمريكايي را از افغانستان خارج كرديم و 23 هزار تن ديگر نيز تا پايان تابستان از اين كشور خارج مي‌شوند. پس از آن كاهش نيروها سرعت ثابتي خواهد يافت و بيشتر نيروها به كشور باز مي گردند و همانطور كه شركاي ائتلافي ما موافقت كرده‌اند تا پايان سال 2014 نيروهاي افغان تمامي مسئوليت‌هاي امنيتي را در اين كشور عهده دار خواهند شد.

رئيس جمهوري آمريكا در اين سفر كه همزمان با سالروز كشته شدن بن لادن، رهبر القاعده انجام شد، همچنين تصريح كرد: طي سه سال گذشته اوضاع در افغانستان تغيير كرده است و ما از سرعت فعاليت‌هاي طالبان كاسته‌ايم و در اين كشور نيروهاي امنيتي افغان را به شدت تقويت كرده‌ايم و موفق شديم رهبري اصلي القاعده را نابود كرده و بيش از 20 تن از رهبران ارشد ديگر را سرنگون كنيم.

اوباما در ادامه عنوان داشت: يك سال پيش نيروهاي ما در همين پايگاه در افغانستان توانستند عمليات كشتن اسامه بن لادن رهبر سابق القاعده را هدايت كنند.

وي با اشاره به حملات 11 سپتامبر افزود: پس از يك دهه جنگ خارجي و بحران اقتصادي در كشور زمان آن رسيده تا آمريكا را احيا كنيم.

وي سخنراني خود را كه كمتر از 15 دقيقه به طول انجاميد ساعت 4 صبح به وقت محلي افغانستان آغاز كرد. دقايقي پس از آن نيز افغانستان را به مقصد واشنگتن ترك گفت.

در همين حال در معاهده‌اي كه به امضاي دو طرف در افغانستان رسيد آمريكا هيچ تعهدي نسبت به حضور تعداد مشخصي از نيروها و يا انجام هزينه‌ها ندارد. هم‌چنين اين توافقنامه به آمريكا اجازه نمي‌دهد كه نيروهاي خود را پس از پايان جنگ در افغانستان نگه دارد؛ چرا كه اول بايد آموزش نيروهاي افغان را ادامه داده و آنها را براي انجام عمليات‌هايي عليه القاعده آماده سازد.

رئيس جمهوري آمريكا تصريح كرد: با امضاي اين توافقنامه اطمينان دارم كه مردم افغان درك خواهند كرد كه آمريكا همواره در كنار آنهاست.


رئيس جمهوري افغانستان نيز اظهار كرد: مردم افغانستان هرگز كمك‌هاي نيروهاي آمريكايي را طي دهه گذشته به افغانستان فراموش نخواهند كرد.

وي ادامه داد: اين توافقنامه همكاري نشان مي‌دهد كه آمريكا و افغانستان به مبارزه با تروريسم با كمك يكديگر ادامه خواهند داد. آمريكا همچنين متعهد شده است تا هرساله از طريق كنگره براي حمايت از افغانستان پول فراهم كند.

كرزاي همچنين عنوان داشت: مي‌دانم كه هنوز جنگ به اتمام نرسيده است. هنوز هم ممكن است نيروهايي زخمي و يا كشته شوند و اين براي كشور من بسيار دردناك خواهد بود.

باراك اوباما در ادامه سخنراني خود تاكيد كرد: نه تنها ما قادر هستيم كه القاعده را از افغانستان محو كنيم بلكه به طور سيستماتيك و پيوسته رهبران ارشد اين گروه شبه نظامي را ريشه كن خواهيم كرد. ما در دوم مه سال 2011 توانستيم عدالت را درباره اسامه بن لادن اجرا كنيم.

رئيس جمهوري افغانستان پس از امضاي توافقنامه استراتژيك با آمريكا (SPA) گفت: با امضاي اين معاهده هيچ كشور سومي از جمله همسايگان افغانستان تهديد نخواهند شد، بلكه ما اميدواريم كه اين راه به ثبات، آرامش و توسعه در منطقه بيانجامد.

اوباما هم‌چنين گفت که در اجلاس پیش روی ناتو در شیکاگو، کشورهای عضو هدفی را تعریف می‌کنند که بنا به آن از سال آینده، نیروهای افغان رهبری عملیات را در این کشور به دست بگیرند.

او در سخنرانی خود درباره اینکه چرا نیروهای آمریکا به یک باره از افغانستان خارج نمی شوند، گفت آنها می خواهند زمانی از کشور خارج شوند که افغانستان به ثبات رسیده باشد.

ناظران می گویند که رئیس جمهوری آمریکا در سالی که انتخابات ریاست جمهوری هست، می خواهد به مردم کشورش اطمینان دهد که جنگ در حال تمام شدن است و به افغانستان هم بگوید تا زمانی که طالبان به فعالیت می‌پردازد، همراه آنهاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس