به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، با گذشت زمان و نیاز روزافزون صنایع آرایشی، بهداشتی، نساجی، غذائی و ... به رنگهای بیشتر و متنوعتر، انسان ناچار به تهیه و تولید انبوه رنگها به روشهای صنعتی و اکثراً مضر برای سلامت انسان و محیط زیست شد که تولید و مصرف آن در صنایع غیرخوراکی موجب آلودگی هوا، سفرههای آبهای زیرزمینی و آبهای جاری و همچنین آلودگی زمینهای کشاورزی و مراتع و صنعت غذايی، آرایشی و بهداشتی شده و موجب نگرانی عمیق درباره میزان ایمنی رنگهای شیمیائی یا مصنوعی در سلامت بدن شده است.
بر همين اساس، متخصصان مواد غذايی مانند گذشتههای دور به دنبال استفاده مجدد و علمیتر از رنگهای طبیعی هستند؛ در این میان رنگهای قارچی از جمله رنگهای موناسکوس پرپورئوس، کاربردهای وسیع و بسیار مهمی در سلامتی، تغذیه و اقتصاد جامعه انسانی دارند. اين قارچ بر اساس شرایط محیط رشد قادر به تولید رنگهای قرمز، نارنجی و زرد است.
مزیتهایی که موجب استقبال جهانی از تولید این رنگ شده، در دسترس و ارزان بودن ماده اولیه آن يعني برنج و راندمان مناسب تولید رنگ است.
هدف اصلی در طرح «تولید رنگ تام از قارچ موناسکوس پرپورئوس» تولید یک رنگ کاملاً طبیعی و بدون ضرر برای سلامت مردم است. این رنگ به دلیل طبیعی بودن جایگزین ندارد، زیرا هر رنگ طبیعی خصوصیات شیمیایی و فیزیولوژیکی و صنعتی خاص خود را دارد که کاربرد آن را کاملاً اختصاصی ميكند.
محققان گروه پژوهشی زیستفناوری قارچهای صنعتی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی موفق به تولید رنگ تام از قارچ موناسکوس پرپورئوس شدند.