به گزارش مشرق، جعفر بلوری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:
۱- دو، سه روزی میشود که سر و کله «کرونای انگلیسی» در رسانهها پیدا شده و علاوه بر انگلیس و تمام کشورهای اروپایی، بسیاری از کشورهای جهان را در شرق و غرب عالم نگران و بعضا حتی «وحشتزده» کرده است. در این بین طبیعتاً انگلیس بهعنوان منشأ ظهور این کرونای جهشیافته، بیش از سایر کشورها نگران و وحشتزده است. گفته میشود «ویروس انگلیسی»، به مراتب مسریتر از کروناست اما مرگبارتر از آن نیست. اگرچه خبرهایی هم منتشر شده که آن را به مراتب مرگبارتر نامیده و حتی عدهای گفتهاند «نسل بشر را تهدید میکند»! در این بین سازمان بهداشت جهانی هم، آستینها را بالا زده و احتمالا برای آرام کردن مردم وحشتزده این کشور اعلام کرده، میزان خطر کرونای انگلیسی به اندازه همان کروناست و آنچه این دو را متفاوت کرده، صرفا قدرت بالای سرایت نوع انگلیسی آن است و اینکه، به کودکان بیشتر حمله میکند.
اظهاراتی که بهنظر میرسد، هیچ تأثیری روی مردم نگذاشته چرا که هجوم به فروشگاهها برای تامین مایحتاج زندگی برای ماههای آینده همچنان ادامه دارد و از آن طرف، هیچ کشوری هم حاضر نیست مرزهایش را به سوی این کشور باز کند. اما آنچه بر میزان این وحشت و نگرانیها میافزاید، انتشار خبرهایی است که میگویند، سر و کله این ویروس احتمالا از سپتامبر (شهریورماه) پیدا شده و دولت بوریس جانسون، بنا به دلایلی، پنهانکاری کرده و همین پنهانکاری، جان مردم این کشور و سایر کشورها را به خطر انداخته است.
اکنون که در حال مطالعه این یادداشتید، صدها کامیون در مناطق مرزی این کشور با محمولههای مختلف از جمله مواد غذایی و دارو متوقف شده و تقریبا همه کشورهای دنیا مرزهای زمینی و هوایی و حتی دریاییشان را به روی این کشور بستهاند. چه کامیونها و هواپیماهایی که قرار بوده وارد این کشور شوند، چه آنهایی که قرار بوده از این کشور خارج شوند، متوقف شده و صدها هزار نفر نیز در فرودگاهها و شهرهای مختلف و مرزها آواره و بلاتکلیفاند.
در حالی که کامیونداران خشمگین مشغول زد و خورد با پلیس انگلیس هستند، مردم وحشتزده این کشور نیز به فروشگاهها هجوم آورده و تمام قفسهها را خالی کردهاند. کامیونداران، نگران وضعیت بار و فاسد شدن آنها هستند، مردم هم نگران قحطی و گرسنگی. همین خرید بیش از اندازه در کنار توقف ورود و خروج مواد غذایی در مرزها نیز باعث شده، رویترز به نقل از برخی مراکز صنعتی و تولیدی این کشور پیشبینی کند که احتمالا، «انگلیس دچار کمبود مواد غذایی خواهد شد». در یک کلام، بهنظر میرسد، این ویروس کوچک، انگلیس با آن همه ادعای بزرگ را «رو به قبله» کرده است.
۲- دوشنبه گذشته بود که اعلام شد، آمریکا با داشتن ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار مورد مرگ و میر در سال ۲۰۲۰، مرگبارترین سال تاریخش را تجربه کرده است. یعنی در این سال، کرونا باعث شده، میزان کل مرگ و میر در این کشور، رکورد تاریخی بزند. یک بار دیگر به این عدد دقت کنید. ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار انسان در آمریکای با آن همه ادعا فقط در سال جاری جان باختهاند و این عدد به سرعت در حال زیاد شدن است. این کشور چه به لحاظ میزان ابتلا و چه به لحاظ میزان فوتیهای کرونا در صدر قرار دارد و بدترین عملکرد و وضعیت را در میان کشورهایی که آمارشان را اعلام میکنند، دارد. این را هم در نظر داشته باشید که رسانههای آمریکایی بارها اعلام کردهاند، آمارهای اعلامی راجع به شمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در این کشور بسیار بسیار بیشتر از آمارهای رسمی است. (رجوع شود به گزارشهای متعدد سی ان ان، نیویورک تایمز و...)
۳- چند روز پیش بود که، عدهای هشتگ «واکسن بخرید» را در توییتر به راه انداخته و از طرفی هم با ترفندی که همه بلدیم! آن را برای ساعاتی به اصطلاح «ترند» کردند. بلافاصله این خط خبری از سوی رسانههای همین دو کشوری که در بالا نامشان را آوردیم، دنبال و پیادهنظامهای داخلیشان نیز آن را دیروز به تیتر یک و دوی رسانههایشان تبدیل کردند. هدف از این کار تیمی اما، بر خلاف آنچه مدعیاند، نگرانی از سلامت مردم و تلاش برای نجات جان مردم نبود. چرا که خود، بلافاصله هدف اصلی را در لابهلای گزارشها و تحلیلهایشان «لو» دادند. آنها نگران FATF بودند. به همان راحتی که صحبتهای چند روز گذشته رهبری را در روز روشن تحریف کردند، اینجا نیز دست به تحریف شدند. نوشتند، برای نجات جان مردم، باید مثل سایر کشورها اقدام به خرید واکسن از کشورهایی مثل آمریکا و انگلیس کنیم و اگر دولت نمیتواند این واکسن را بخرد، به این دلیل است که ایران به FATF نپیوسته است! بله درست شنیدید، میگویند، برویم از کشورهایی که بالا وضعشان را دیدیم، کمک بگیریم و راه آن نیز پیوستن به FATF است! دو دروغ شاخدار در یک جمله! اما چرا این ادعا یک دروغ شاخدار است؟ بخوانید:
اولا، تقریبا همه کشورهایی که درگیر ساخت واکسن برای کرونا هستند میدانند، به دلیل ماهیت ویروس که شاید در این یک سال و چند ماه، ۱۰۰ بار جهش یافته و آخرین مورد آن را در انگلیس شاهدیم، نمیتوانند روی واکسنهای تولیدیشان، تکیه کنند. این را سازمان بهداشت جهانی میگوید. ثانیا، فرض بگیریم کشوری موفق به ساخت واکسنی شد که، همه جور کرونای جهشیافته را، چه آنهایی که آمدهاند، چه آنهایی که در آینده خواهند آمد، بیاثر میکند. درست مثل آمریکایی که با امضای رئیسجمهورش، اولویت دریافتکننده واکسن را، مردم کشور خودش قرار داد، همه کشورها اولویت را به کشور خود خواهند داد.
این را بگذارید کنار زمان طولانی که برای «تولید انبوه» چنین واکسنی نیاز است. شاید مثلا دو یا حتی سه سال آینده کشوری توانست تولید واکسن را به مرحلهای برساند که بتواند، باقیمانده آن را به کشورهای دیگر صادر کند. این یعنی، آن عده که توییت «واکسن بخرید» میزنند، بر سر چیزی که وجود ندارد، دعوا میکنند. دعوا بر سر هیچ!
ثالثا، آنچه باعث عدم ورود همان واکسنهای تولیدی نصفه و نیمه به کشور شده، نپیوستن ایران به تله FATF نیست، تحریمهای یکطرفه آمریکاست. ضمن اینکه دیروز وزیر محترم بهداشت تصریح کرد تأثیر FATF در موضوع نظام سلامت و خرید واکسن جدی نیست.
رابعا، متخصصان جوان کشور خودمان شبانهروز مشغول کار روی تولید واکسن کرونا هستند. این را با اطلاع دقیق میگوئیم، گروهی از جوانان نخبه کشورمان که همگی بلااستثناء زیر ۳۰ سال سن دارند، شبانهروز مشغولند و اینکه منابع رسمی کشور اعلام میکنند، تا فروردین احتمالا واکسن ایرانی به بازار خواهد آمد، صرفا یک ادعای توخالی نیست. ضمن اینکه، عملکرد کشورمان در مبارزه با کرونا، بنابر اعتراف دوست و دشمن، «کمنظیر» است. بنا به دلایل متعدد از جمله ویژگی منحصر به فرد ایرانی جماعت که به گفته روانشناسان اجتماعی، در مواقع بحرانی، توانایی خارقالعادهای در اتحاد و انسجام دارند، ما از بسیاری کشورهای دنیا در امر مبارزه با کرونا ۳ بر هیچ جلوییم. و این جایگاه را در حالی به دست آوردهایم که به شدت تحریم هستیم. پیش از این هم در همین ستون نوشتیم، اگر کشورهایی مثل کره جنوبی یا مثلا آلمان موفقیت نسبیشان در امر مبارزه با کرونا را مدیون تخصص و تکنولوژی و هوش مصنوعیاند، ایران علاوه بر پیشرفتهای علمی و هوشمندی دانشمندان جوانی که دارد، موفقیتش را مدیون فرهنگ بینظیر ایرانی و اسلامیاش است. کار کادر درمانی کشورمان در جنگ با کرونا آنقدر درخشان بوده که چندی پیش رسانههای صهیونیستی نیز مثل سازمان بهداشت جهانی، طی یک گزارش مفصل به آن اعتراف کردند. بنابراین، این تفکر که، تلاش را رها کرده و برویم در صف خرید واکسن از آمریکا و انگلیس و فرانسه بایستیم تا شاید سه سال دیگر به ما واکسن بدهند، دقیقاً از همان تفکری بر میخیزد که میگوید: «جز در پخت آبگوشت بزباش و قرمهسبزی هیچ برتری نداریم»!
شاید هم دلایل دیگری هست که عدهای با وجود آگاهی از این همه ظرفیت داخلی، همواره و تحت هر شرایطی به دنبال «واردات» هستند، حتی واردات آنچه در کشور توان تولید آن با بهترین کیفیت و کمترین هزینه هست. اقتصاددانان میگویند، یکی از دلایل عدم رشد اقتصادی یک کشور، وجود امر مذمومی است به نام «تضاد منافع». عدهای با تولید داخلی و خودکفایی، نانشان آجر میشود! میگویید نه! از تولیدکنندگان و صنعتگران بپرسید.