کد خبر 1157688
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۶
برنج پخته

یکی از نکات کلیدی در تهیه غذا روش پخت برنج به صورت مجلسی می‌باشد که برنج به خوبی پخته و شفته نشود برای جلوگیری از این اتفاق راه‌های مختلفی هست که بتوانیم برنج را در بهترین حالت ممکن درست کنیم.

به گزارش مشرق، هرچند درست کردن برنج کار راحتی به‌نظر می‌آید، اما بسته به نوع و اندازه برنجی که انتخاب می‌کنیم ممکن است کوفته، نرم یا خمیری شکل شود و به اصطلاح وا برود. برای جلوگیری از این اتفاق راه‌های مختلفی هست که بتوانیم برنج را در بهترین حالت ممکن درست کنیم.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه استانبولی پلو خوشمزه و مجلسی

۱. اولین نکته این است که برنج را با آب و نمک خیس کنید. یک ظرف متناسب با تعداد پیمانه‌های برنج انتخاب کنید و بعد از شستن برنج آن را با آب داخل ظرف بگذارید و به اندازه تعداد پیمانه‌ها یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و ۴، ۵ ساعت کاری با آن نداشته باشید. به‌عنوان مثال اگر ۴ پیمانه برنج داشتید باید ۴ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. البته این میزان نمک برای وقتی است که می‌خواهید برنج را آبکش کنید. برای برنج کته باید به ازای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب و سر قاشق چای‌خوری نمک بریزید.

۲. انتخاب ظرف مناسب می‌تواند در کیفیت برنج پخته شده بسیار تاثیرگذار باشد. توجه داشته باشی مقدار برنج خامی را که برای پختن انتخاب می‌کنید با ظرف مورد نظر تناسب داشته باشد، زیرا برنج در هنگام پختن به دو برابر اندازه خام خود می‌رسد، پس انتخاب ظرف کوچک می‌تواند در دم کشیدن برنج، تاثیر منفی بگذارد.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از آبگوشت کلم قمری تا کاناپس قارچ با نان تست

۳. موقع پختن برنج برای برنج آبکشی شعله گاز بسیار مهم است. سعی کنید بزرگ‌ترین شعله را (متناسب با میزان برنج) انتخاب کنید و بعد از اینکه آب به جوش آمد، آب برنج را خالی و به آب قابلمه اضافه کنید. صبر کنید تا برنج خوب قل بزند و وقتی برنج نه خیلی سفت نه خیلی نرم بود آن را آبکش کنید. برای کته، اما شعله را کم کنید تا آرام با آب خودش بپزد.

۴. اگر برنج در حال جوشیدن زیاد جوش خورد و یا وا رفت می‌توانید با اضافه کردن ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو از وا رفتن آن جلوگیری کنید.

۵. وقتی برنج را آبکش کردید، آن را درون قابلمه بریزید و کف قابلمه را کمی چرب کنید. شعله متوسط را انتخاب کنید و در قابلمه را بگذارید تا برنج بخار کند. سپس دم‌کنی را بگذارید.

۶. اگر در زمان آب‌کش کردن برنج احساس کردید که برنج شور شده روی برنج آب بگیرید تا شوری آن از بین برود.

۷. اگر می‌خواهید برنج خوب قد بکشد، موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید. علاوه بر این قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد. هنگام جوشاندن برنج نیز، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود. موقع آبکش کردن برنج هم روی برنج آب سرد نریزید، زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می‌گیرد.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    8 3
    چقدرسخت!
  • IR ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    13 12
    میگم مشرق یه وقت خسته نشی که اینقدر مطالب آموزنده و مهمی برامون می زاری، آخه برنج پختن دیگه فوت و فن می خواد، آخرش زیر دندون له میشه و تو معده خمیر.
    • DE ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
      6 1
      واقعا که تاحالا ازغذاها ونحوه پخت .وتفاوت اشپز بااشپز چیزی نفه میدی.اشپزی کار هرکسی نیست.
  • IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    16 4
    مصرف برنج فوق العاده کم شده بسکه گرونه . بجاش مصرف نون رفته بالا علی برکت الله
  • شاهد ناطق IR ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    19 1
    بسیار عالی و آموزنده بود.سپاس از شما
  • ج ج IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    40 3
    فوت و فن پخت برنج پلاستیکی با روغن نفتی و خوردن با نان پر از خاک را هم اموزش بدین تا زود تر سقط بشیم
    • IR ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
      5 3
      خخخخ
    • ناشناس IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
      6 1
      حرف حق زدی اما چرا مردم ایران سقط بشن عواملش سقط بشن داداش
  • IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    8 1
    اینا دلشان خوشه و دارن ما چه
  • منوچهر IR ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    0 1
    عالی
  • حسن IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    3 1
    ممنون خوب بود
    • IR ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
      1 1
      خ‌وش بحالت حسن
  • ستاره IR ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    2 0
    کو برنج اگر دیدی سلام ما رو هم بهش برسون
  • بهاره IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    1 0
    نکات مفیدی داشت تشکر
  • مهدی IR ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    2 0
    آموزنده بود ممنون۷۷۵۲
  • کوکب IR ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    4 0
    عالی بود مرسی
  • کامران ناصرروستا IR ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    4 0
    آشپزی شاید راحت باشه به قول بعضی ها زیر دندون له میشه می‌ره . ولی آشپزی باید عالی باشه. که موقع خوردن بهترین لذت رو سر سفره. ببرید. مطالب پخت برنج عالی بود بخصوص ریزه کاری و فوت فن پخت ممنون
    • IR ۲۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
      1 0
      چه حرف خوبی زدی
  • رادوین IR ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    2 0
    برنج کجابودگرونه نمیخوریم دیگه
  • IR ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    0 0
    عالی بود مرسی از اطلاعاتتون
  • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۳
    0 0
    عالی بود. فدای رهبرم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس