به گزارش مشرق، همزمان با سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و هفته عقیدتی و سیاسی در سپاه، سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه در جمع اساتيد، مربيان، فرماندهان و دانشجويان نمونه دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) و دانشکده های تابعه با گرامیداشت یاد و خاطره این فیلسوف بزرگ گفت: بدون تردید تبیین اندیشه های فیلسوفانه این عالم بزرگ و حکیم ژرف نگر از اسلام و تفاسیرعمیق، فلسفی، حکمت آموز و آیات روح بخش و عظیم آن و غواصی و نفوذ این اندیشمند به دنیای جهان بینی توحیدی، پرده های حجاب را از اندیشه های اسلامی کنار زده و جنبه های ماورای زمانی اسلام را که به قدرت تطبیق اسلام با همه عصرهاست را متناسب با مقتضیات جدید برای انسان امروزی به وجود آورده است.
سلامی با تبیین اندیشه های شهید مطهری تصریح کرد: شهید بزرگ، مطهری در زمان خویش از ورود و دخول به عرصه متلاطم تردیدها و شبهات نهراسید و از دیدگاه او شبهه و تردید نه یک توقفگاه که معبری برای رسیدن به یقین به شمار می رفت.
وی با اشاره به این که شهید مطهری همواره در جستجوی پاسخ به شبهات بود تا فضایی روشن و سرشار از اطمینان در معارف اسلامی و الهی ایجاد کند، افزود: این حکیم فرزانه به اندازه ای که توفیق حیات داشت در نگاهی روشن به اندیشه های توحیدی با افقی عمیق و دیدگاهی ژرف و مبنایی مستحکم نگریست و امروز به اطمینان می توان او را به عنوان ستاره ای هدایتگر برای تمام نسل ها دانست.
وی ادامه داد: اندیشه های این شهید بزرگ و جاودانه بدون آنکه غبار کهنگی به رخسار طراوت انگیزش بنشیند در بستر زمان در حال حرکت است که جنس این تفکرات کاملا قرآنی و الهی است یعنی حرکت یک اندیشه سیال، پویا و فراتر از مرزهای زمان؛ اندیشه هایی که متعلق به نسل و زمان خاصی نیست.
سلامی افزود: پیشرفت بشری در علوم تجربی و در جنبه های مادی زندگی هرگز نتوانسته نیاز انسان به حقیقت را مرتفع کند درعلوم تجربی هرچه زمان می گذرد وابستگی و عطش حیات انسان یک ضرورت انکارناپذیر می شود و در این مقطع بهره گیری از سرچشمه جوشان اندیشه های فیلسوف بزرگ_ شهید مطهری_ یک نیاز واقعی است.
جانشین فرمانده کل سپاه به بهره گیری پاسداران و جوانان از اندیشه ها و تفکرات این عالم بزرگ تاکید کرد و اظهار داشت: توصیه اولیه من به همه عزیزان این است که دنیای ذهن خود را به تفکرات و دیدگاههای این اسلام شناس وصل کنید و فکر خود را در این وادی اتساع دهید تا حلاوت و شیرینی معارف اسلامی را آن گونه که شایسته است بچشید.
سلامی در ادامه اظهار داشت: دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) دانشگاهی سازنده و زیربنا با شالوده اساسی هویت و شخصیت پاسداری است که قاعده اصلی دانشجویان آن را آگاهی، ایمان، بصیرت، دانش، معرفت و شناخت تشکیل می دهد.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران را تصویر انسانی و ترکیب موزون دو حقیقت ناب یعنی آگاهی و ایمان دانست و گفت: پاسدار یعنی شخصیتی که بر اساس دامنه ها، افق ها، معیارها و فضیلت هایی که قرآن برای انسان های دارای تراز بالا معرفی کرده است و سرشت و عناصر اصلی این ترکیب موجودیت مهم به نام پاسدار را شکل می دهد که بیع و تجارت، آنان را از یاد خدا غافل نمی کند.اینها شاکله معنوی سپاه را تشکیل می دهند که رهبر عظیم الشان، در ترسیم این هندسه، به چشم حقیقت بین، دل مشتاق و زبان ساده به عنوان سه عنصر هویت بخش به نام سپاهی از آن یاد کرده اند.
وی با بیان این که در میدان های نبرد امروزی، دیگر میدان های تک بعدی و یک سویه معنایی ندارد و عرصه نبردهای فیزیکی نیز به نفع صحنه نبرد اندیشه ها آراء، عقاید، فرهنگ ها و دانش ها در حال عبور است اظهار داشت: این فیلسوف بزرگ در یکی از تعابیر زیبایش معتقد است" از اسلام فقط با یک نیرو می توان پاسداری کرد و آن علم و آزادی دادن به افکار مخالف و مواجهه صریح و روشن با آن است" و این یعنی نبرد اندیشه ها، افکار و عقاید که امروز از آن به عنوان جنگ نرم یاد می شود.
سلامی تصریح کرد: پاسدار انقلاب شخصیتی نیست که فقط برای سلحشوری در میدان تبادل آتش و گلوله ها ساخته شده باشد، هرچند که پاسداران ما در این عرصه هم هوشمند، شجاع، تمام کننده و پیروزی آفرین هستند.
جانشین فرمانده کل سپاه با بیان این که امروز میدان، میدان القای شبهات، ایمان آگاهانه و آگاهی مومنانه است خاطر نشان کرد: راز اصلی مقاومت، استقامت و پایداری پاسداران و سپاه در عرصه نبردهای نوین در حوزه دفاع از انقلاب و ارزش های اسلامی رعایت همین اصل است.
سلامی در ادامه سخنانش تصریح کرد: این دانشگاه باید بتواند در امتداد رسالت عظیم خود که ساختن انسان با همه مولفه ها و جنبه های هویت عظیم مادی و معنوی است گام های موثری بردارد، یعنی پاسداری با شخصیت و ظاهری جذاب بسازد.
وی ادامه داد: جذابیت شخصیتی یک پاسدار از سه عنصر اخلاق، آگاهی و ایمان عبور می کند و این سه خصوصیت با رعایت الگوها و روش های صحیح تعلیم و تربیت می تواند انسان هایی بسازد که نماد مجسم ارزش های این نهاد مقدس است.
سلامی با تاکید بر این که تا این خصوصیات در پاسدار ایجاد نشود ما به آن مرزهای حقیقت پاسداری نمی توانیم برسیم پیشنهاد کرد: برای رسیدن به چنین خصایصی، تفکرات استاد شهید مطهری و آموزه های مربوط به تعلیم و تربیت اسلامی ایشان را که به طور دقیق، عمیق، حکیمانه و فیلسوفانه تدوین شده است، مطالعه نمایید و آن ها را در امورات خود به کار گیرید.
وی با اشاره به بکارگیری اصول صحیح تعلیم و تربیت از سوی مربیان و استادان تصریح کرد: ما باید دقت داشته باشیم آن چیزی که در تعلیم و تربیت اهمیت دارد، اصولی است که به آن تکیه می کنیم، اسلام دین تربیت است؛ غنی ترین، عمیق ترین و دقیق ترین دستور العمل ها که مناسب، دقیق و منطبق بر عناصر الهی است در آموزه های دینی ما وجود دارد.
سلامی تعادل در تربیت را یکی از اصول حائز اهمیت در تعلیم و تربیت ذکر کرد و گفت: یک پاسدار باید به این درجه از سعه صدر و ایمان و یقین برسد که حتی شناعت و پلیدی دشمن او را وادار نکند که از خط عدالت خارج شود که این به تقوا نزدیک تر است.
جانشین فرمانده کل سپاه تصریح کرد: حتی درانجام واجبات خود نیز تعادل داشته باشید، نماز خود را نه خیلی بلند و نه خیلی خفیف و آرام بجا آورید در انفاق مومنین نیز اسراف نکنید. بنابراین باید آن محدوده ها و دامنه های روح تعادل انسانی را حتی در نماز، دعا، و در عبادات نیز رعایت کرد.
سلامی خطاب به اساتید دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) شغل آنان را بسیار با ارزش دانست و گفت: پیامبران آمده اند تا علم بیاموزند، یعنی یک نبی کانون جوشان معرفت، پاکی و طهارت است.معلمی شغل انبیاء است، پس باید بجوشد و جاری شود تا پاکی، طهارت، ارزش ها و فضیلت ها را بر متربی خود جاری سازد. او باید به بهترین وجه سخن بگوید که "قول احسن" یکی از الگوهای تربیت انسانی است که باید در این جا به بهترین شکل تجلی پیدا کند.
جانشین فرمانده کل سپاه در پایان خاطرنشان کرد: جوانان سرشار از احساس و شور و نشاط اند که باید با محبت، انتقال اندیشه های تابناک و ارایه محتواهای مفید ساخته شوند.
همچنین در اين مراسم تعدادي از اساتيد، مربيان، فرماندهان و دانشجويان نمونه دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) جوايز خود را از جانشین فرمانده کل سپاه و فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) دريافت کردند.
کد خبر 115409
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۰
- ۰ نظر
- چاپ
جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به جنگ نرم و اهمیت ایمان آگاهانه و آگاهی مومنانه در عرصه مقابله با آن گفت: پاسدار انقلاب شخصیتی نیست که فقط برای سلحشوری در میدان تبادل آتش و گلوله ساخته شده باشد.