کد خبر 115354
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۰

نخست وزیر بحرین در گفت‌وگو با یک هفته‌نامه آلمانی با انتقاد شدید از مخالفان و دفاع از عملکرد دستگاه حاکم در این کشور مدعی شد که مخالفان در حال گسترش تروریسم در کل کشور هستند و از ایران دستور می‌گیرند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، شاهزاده " خلیفه بن سلمان الخلیفه" نخست وزیر بحرین که به ندرت با نشریات غربی مصاحبه می کند درباره تحولات کشورش با هفته نامه آلمانی" اشپیگل" گفت‌وگویی داشت. وی در این مصاحبه از اقدامات دولت بحرین در زمینه سرکوب مخالفان دفاع کرد و گفت که هرگز جهت‌گیری غرب در زمینه تلاش مخالفان برای تبدیل کردن بحرین به ایرانی دیگر را تحمل نخواهد کرد.

نخست وزیر بحرین در پاسخ به سوالی درباره برگزاری مسابقات فرمول یک که مخالفان آن را مسابقات خون نامگذاری کرده‌اند و باعث اعتراضات گسترده‌ای در این کشور، ضمن دفاع از برگزاری این مسابقات گفت: من بسیار خوشحال بودم که چنین مسابقاتی به رغم انتقادهای مطرح شده، برگزار شد. من در محل حضور داشتم و تمامی مسابقه را تماشا کردم و باید بگویم که این واقعه‌ای شاد برای تمام مردم بحرین بود.

شاهزاده سلمان که ۴۰ سال بر اریکه قدرت در این کشور نشسته است، مردمی که برای اجرای اصلاحات و مطالبات بر حقشان برخاسته‌اند را مشتی تروریست خواند.

وی بدون ارائه مدرکی پای ایران و حزب الله را در انقلاب مردم این کشور به میان کشید و مدعی شد که آنها توسط ایران و حزب‌الله حمایت می‌شوند. ما هم اکنون با همان تروریسمی مواجه هستیم که آمریکا با آن روبروست.

وی در این مصاحبه تمامی گروههای معارض را که بر شیوه های مسالمت آمیز برای اجرای اصلاحات در این کشور تاکید دارند، تروریست خواند و ادعا کرد:  من به طور ویژه درباره همه آنهایی صحبت می‌کنم که دعوت به خشونت می‌کنند و اقدام به آتش زدن لاستیک و پرتاب کوکتل‌مولوتف به سوی نیروهای پلیس می‌کنند تا تمام کشور را به تروریسم بکشاند.

شاهزاده سلمان در عین حال بر آمادگی دولت بحرین برای گفت‌وگو با گروههای معارض تاکید کرد ولی در عین حال نگفت که چه طور آماده گفت‌وگو با گروهی است که وی آنها را تروریست می خواند.

وی افزود: ما آماده گفت‌وگو هستیم . درهای مذاکره باز است. اما آنهایی که می‌گویند خواستارمذاکره هستند باید بدانند که لازم است که همه گروه‌های بحرین در این مذاکرات شرکت کنند تا مذاکرات نتیجه داشته باشند.

نخست وزیر بحرین که بارها با خواسته های مخالفان برای اجرای اصلاحات مخالفت کرده و با سرکوب معترضین پاسخ خواسته های آنها را داده ، معارضان را عامل شکست چنین گفت‌وگوهایی دانست و مدعی شد: فراموش نکنید که ما پیش از این به مخالفان پیشنهاد مذاکره دادیم اما آنها آن را ترک کردند.

شاهزاده سلمان بار دیگر پای ایران را در این مسئله به میان کشید و در اقدامی فرافکنانه تلاش کرد که خواسته های مردم بحرین را طائفه ای و هدایت شده از خارج جلوه دهد.

 وی ادعا کرد که پادشاه اقدامات زیادی را برای آنها[مخالفان] انجام داد اما در نهایت آنها گفتند که منتظر می‌مانند تا ببینند ایران به آنها چه می‌گوید. و هم اکنون ما هر روز شاهد خشونت در خیابانها هستیم. اگر من از آمریکا بخواهم که با گروهی تروریستی شبیه به القاعده وارد گفت‌وگو شوند، به نظر شما چه جوابی می‌دهند؟

نخست وزیر بحرین بر انجام اصلاحات در این کشور تاکید کرد ولی مدعی شد که این اصلاحات از مدت‌ها پیش و زودتر از دیگر کشورهای عربی در این کشور شروع شده است.

وی افزود: پادشاه نیز نشان داد که می خواهد با اصلاحات بیشتر کار خود را ادامه دهد. ما در بحرین خدمات عمومی کاملی داریم که به شهروندان آموزش آزاد و خدمات درمانی و مسکن ارائه می دهد که حتی بیکاران هم از این قانون سود می‌برند. من به شیخ "عیسی قاسم"‌رهبر مذهبی مخالفان گفتم که مسئول آنچه که در کشور رخ می دهد اوست. به ویژه مردمی که کشته می شوند و وی نیز از ایران دستور می گیرد. 

وی تظاهرات مسالمت آمیز مردم بحرین را که به شدت از سوی نیروهای امنیتی این کشور سرکوب می شود، نقض قانون دانست و مدعی شد که آنها در حال نابودی اموال عمومی هستند و به نیروهای پلیس وکارگران آسیایی حمله می کنند. این وظیفه ماست که از همه مردم در بحرین حمایت کنیم. اینجا یک کشور چند فرهنگی است و نمی خواهیم که چنین چیزی را تغییر دهیم.

نخست وزیر بحرین حضور نیروهای پلیس و امنیتی این کشور در خیابانها برای سرکوب قیام مردم را برای حفظ امنیت و حمایت از مردم دانست و در ادامه سخنان خود مدعی شد که ما نمی خواهیم که در کشور حمام خون به راه بیافتد. نیروهای پلیس ما فقط برای حمایت از مردم در خیابانها هستند و نه برای کشتن آنها و تاکنون نیز صبر زیادی در برابر معترضان از خود نشان داده‌ایم.

این شاهزاده بحرینی در عین حال به وجود اشتباهات برای مقابله با مردم اذعان کرد و گفت: ما اشتباهاتی هم داشته ایم.کمیسیون بسیونی – نهادی مستقل که توسط یک کارشناس  حقوق‌بشرمصری آمریکایی اداره می‌شود- از اقدامات گذشته ما انتقادات فراوانی کرد. ما این گزارش را پذیرفته‌ایم و برخی از پیشنهادهای این کمیسیون را  اجرا می کنیم. هم اکنون اصلاحاتی را در پارلمان و دادگاه قانون اساسی اعمال کردیم. اما آیا جامعه جهانی از مخالفان می پرسد وآنها را  مسئول اقداماتشان می داند؟

وی وضعیت جسمی"عبدالهادی الخواجه" فعال حقوقی و برجسته ترین مخالف دولت بحرین که هم اکنون در زندان است و حدود 80 روز است دست به اعتصاب غذا زده، خوب توصیف کرد و گفت: من از دید دیگری به شما می‌گویم که شرایط وی به آن بدی هم که شما می گویید نیست.بنابر آنچه پزشکان در معانات روزانه می گویند وی مایعات مصرف می‌کند. سفیر دانمارک هم به تازگی وی را دیده  و از روند درمان وی ابراز رضایت کرده است.

شاهزاده سلمان با انتقال خواجه به دانمارک مخالفت کرد و عنوان داشت : در بحرین شاخه اجرایی امور در روند قضایی دخالت نمی‌کند و با او بنابر قانون برخورد می‌شود. وی یک شهروند بحرینی است و انتقال وی به دانمارک خلاق قوانین بحرین است.

وی با زیر سوال بردن گزارش‌های نهادهای جهانی حقوق بشر که نیروهای امنیتی را مسئول آزار معترضان و مخالفان دولت می‌دانند، با رد چنین اتهاماتی گفت: پلیس در کشورهای غربی چگونه با معترضان قانون شکن مقابله می‌کند؟ آیا به مخالفان اجازه می دهند که به طرف نیروهای پلیس سنگ و کوکتل‌مولوتف پرتاب کنند؟ در صورت وقوع چنین چیزی درباره امنیت ملی، حقوق‌بشر دیگر مسئله مهمی نیست. آیا آمریکایی‌ها  و هم‌پیمانان آنان فقط وقتی به عراق یا افغانستان می‌روند به تروریسم اشاره می کنند.

وی با ادعای اینکه مخالفان می خواهند بحرین را به ایرانی دیگر تبدیل کنند، گفت:  مخالفان از مسایلی مانند حقوق بیشتر و دموکراسی برای این استفاده می کنند که بحرین را به ایرانی دیگر تبدیل کنند.ما هم وزیر شیعه و هم وزیر سنی داریم و شیعیانی در کشور زندگی می‌کنند که بسیار ثروتمند هستند.این درست نیست که شیعیان در بحرین فقیر و محدود هستند.انها پارلمان را ترک کردند و خیابانها را مسدود کردند و من و پادشاه را تحت فشار قرار دادند  و شعار "مرگ بر آل‌خلیفه" سر دادند. این  (همان)دموکراسی است.

وی کناره‌گیریش از سمت نخست وزیری را منوط به تصمیم شاه این کشور کرد و گفت: پادشاه باید در این مورد تصمیم‌گیری کند. وظیفه من حمایت از کشور است و این را تا آخرین روز زندگی ام ادامه خواهم داد. حرف من را قبول کنید؛ اگر فقط جایگاه من دلیل نا آرامی در کشور بودند، من سال گذشته از سمت خود استعفا می دادم. اما خواسته های مخالفان بیشتر است. من از دستاوردهای بحرین و نقشی که در این زمینه ایفا کردم، خرسندم. ما بحرین را به عنوان کشوری چند قومیتی و چند فرهنگی (به جهان) معرفی کردیم. بیشتر مردم ما مخالف اقداماتی هستند که به تفرقه منجر شود.

خبرنگار اشپیگل از وی پرسید که "اما واقعیت این است که شما از سال 1971 در مسند قدرت هستید و طولانی ترین زمان نسخت‌وزیری را به خود اختصاص داده‌اید. چنین چیزی با توجه به دموکراسی بسیار غیر معمول است." بدون پاسخ منطقی به سوال به مقایسه ساختار کشورها با دیگر کشورها پرداخت و گفت: خب که چه؟ ساختارهای دموکراتیک بسیار متفاوت هستند. ساختار تایلند بسیار متفاوت از روسیه است. همچنین آنچه در آلمان وجود دارد با امریکا تفاوت دارد. پس چرا ما نمی توانیم متفاوت باشیم؟

وی با ناخرسندی از انقلاب های منطقه تصریح کرد: آیا شما فکر می کنید که من از آنچه در این کشورها رخ داده است، خوشحالم؟ این بهار عربی نیست چرا که بهار با گل و شادی مردم در ارتباط دارد نه با مرگ و هرج  ومرج و نابودی و بحرین چه واکنشی نشان داد وقتی که  غرب بهار عربی را سال گذشته تجربه کرد؟به این دلیل که مردم بحرین مدعی هستند که با نام دموکراسی فعالیت می‌‌کنند،بدی اقدامات آنها را کمتر از آنچه در انگلیس اتفاق افتاد نخواهد بود.

وی در پایان این مصاحبه از حضور نیروهای اشغالگر سعودی در خاک این کشور برای سرکوب قیام مردمی دفاع کرد و گفت: عربستان سعودی هرگز ما را تحت فشار نگذاشته است و ما عضو شورای همکاری خلیج فارس هستیم و این حق ما است که از هم‌پیمانان خود درخواست کمک کنیم. وقتی آمریکا وارد عراق یا افغانستان شد، از هم‌پیمانان خود در خواست کمک کرد و هیچ کس هم اعتراضی نکرد. اما وقتی ما همین اقدام را انجام دادیم هدف اعتراض قرار گرفتیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس