مجلس نمایه

نمایندگان در جلسه علنی مجلس با کلیات طرح دو فوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت حقوق ملت ایران موافقت کردند.

به گزارش مشرق، نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۱۱ آذر) مجلس شورای اسلامی  و در جریان بررسی کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران، با ۲۵۱ رأی موافق با کلیات این طرح موافقت کردند.

بیشتر بخوانید:

بررسی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در دستور کار نمایندگان

پس از تصویب قاطعانه کلیات این طرح، نمایندگان شعارهای "مرگ بر آمریکا"، "مرگ بر اسرائیل" و "خونی که در رگ ماست، هدیه به رهبر ماست" سر دادند.

براساس این گزارش  ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم گزارش این کمیسیون را درباره طرح فوق به شرح زیر قرائت کرد:

ببینید:

فیلم/ تصویب طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها

طرح دوفوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران که جهت بررسی به کمیسیون امنیت ملی به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع شده بود، با حضور مسئولان دستگاه های اجرایی ذی ربط و کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و در جلسه مورخ ۹ آذر ۱۳۹۹ با اصلاح در عنوان و متن به شرح ذیل به تصویب رسید.

اینک گزارش آن در اجرای ماده ۱۶۱ آیین نامه داخلی تقدیم مجلس شورای اسلامی می شود.

عمویی: هدف از طرح "اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها" باز شدن قفل هایی است که بر صنعت هسته ایی کشور وارد شده

بنابر این گزارش در ادامه سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در توضیح این طرح گفت: طرح مذکور چند هدف را دنبال می کند، هدف اول باز شدن قفل هایی است که بر صنعت هسته ای کشور وارد شده است، احیای این برنامه در واقع پیگیری اهداف شهدایی مانند شهید فخری زاده و شهید شهریاری و سایر شهدای هسته ای کشور است. افرادی که برای پیشرفت و توسعه کشور جان خود را فدا کرده اند. امروز ما به عنوان نمایندگان انقلابی تلاش می کنیم مسیر حرکت این شهدا و مسیر پیشرفت و توسعه کشور را احیا کنیم. برنامه هسته ای کشور باید طبق نیازها به پیش رود و انتظار داریم پس از تصویب این طرح توسعه پیدا کرده و روند آن تسریع یابد.

وی به هدف دوم این طرح اشاره کرد و افزود: مقابله با تحریم هایی که از سمت کشورهای غربی به ما اعمال می شود را باید هدف دوم طرح فوق دانست، باید این اعمال تحریم ها را هزینه مند کنیم. تحریم علیه ایران رفتار بی هزینه ای نخواهد بود و تغییر محاسبه غلط دشمنان هدف این طرح است. باید به نحوی پیش رویم که نه فقط اعمال تحریم هزینه مند باشد، بلکه تخریب امنیت این مردم و به شهادت رساندن دانشمندان هسته ای و مقام سیاسی معاون وزیر دفاع ما، رفتار بی هزینه ای نخواهد بود. 

عمویی ادامه داد: دشمنان فکر نکنند اگر دست به اقدام ترویستی بزنند، این اقدام بدون پاسخ خواهد ماند. بخشی از این پاسخ مجازات قطعی آنها در خارج از مجلس توسط دستگاه های امنیتی و نظامی پیگیری خواهد شد، اما وظیفه مجلس تقویت مسیر توسعه و پیشرفت هسته ای کشور برای ادامه راه این شهدا است. طرح مذکور برای رسیدن به این هدف، طراحی شد و تلاش می کنیم رفتار و محاسبات غلط دشمنان که هزینه هایی را بر زندگی مردم با تحریم ها اعمال کرده اند، بدون پاسخ نماند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: معتقدیم با تمرکز بر تقویت برنامه هسته ای و ایجاد محدودیت برای بازرسی هایی که امروز دیگر مبنایی ندارد، می توان در مقابل تحریم ها ایستاد، این در حالی است که توازن در توافقات قبلی از بین رفته است و در رابطه با مبنای این بازرسی ها از مراکز هسته ای سوال وجود دارد، باید به این توازن و به این بی توازنی وعدم تبادل پاسخ داده شود. از این جهت ما در کمیسیون امنیت پس از بحث و گفت وگو درباره ابعاد مختلف این طرح و شنیدن نظرات کارشناسان موضوع را دنبال کردیم و امیدوارم همکاران به نظر کمیسیون توجه کنند.

مواد ۹گانه این طرح به شرح زیر است:


ماده ۱: سازمان انرژی اتمی ایران موظف است ظرف مدت دو ماه پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در تاسیسات شهید علی محمدی فردو تولید و در داخل کشور ذخیره کند و نیز نیازمندی‌های صلح آمیز صنایع کشور به اورانیوم با غنای بالای ۲۰ درصد را به طور کامل و بدون تأخیر تأمین کند.


ماده ۲: در جهت تحقق ظرفیت یکصد و نود هزار سو غنی سازی، سازمان انرژی اتمی ایران، مکلف است پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنی سازی و تولید اورانیوم غنی سازی شده با سطح غنای متناسب هر یک از مصارف صلح آمیز کشور، به میزان ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش دهد و نسبت به نگهداری و انباشت مواد غنی شده در کشور و مصرف معین حجم مذکور اورانیوم غنی سازی شده، اقدام کند.


ماده ۳: برای تحقق هدف مندرج در ماده ۲، سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت ۳ ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنی سازی و ذخیره سازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل ۱۰۰۰ عدد ماشین IR-۲ m در بخش زیرزمینی تاسیسات شهید احمدی روشن نطنز آغاز کند. همچنین سازمان انرژی اتمی مکلف است در همین بازه زمانی، هرگونه عملیات غنی سازی و تحقیق و توسعه با ماشین‌های IR-۶ را به تاسیسات شهید علی محمدی فردو منتقل کرده و عملیات غنی سازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز نموده و آن را تا انتهای سال ۱۳۹۹ به ۱۰۰۰ ماشین توسعه بدهد.


ماده ۴:سازمان انرژی اتمی موظف است نسبت به بهره برداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی در اصفهان طی ۵ماه از تصویب این قانون اقدام کند.


ماده ۵: سازمان انرژی اتمی ایران وظیفه دارد، راکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک را که به موجب برجام در حال بازطراحی و بهینه سازی می‌باشد، ظرف مدت ۴ ماه از تاریخ تصویب این قانون با برنامه زمانبندی معین از طریق احیای قلب راکتور به شرایط قبل از برجام برگرداند. هم چنین همزمان با عملیات بهینه سازی و راه اندازی راکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک، نسبت به طراحی و ساخت یک راکتور آب سنگین ۴۰ مگاواتی جدید با هدف تولید رادیو ایزوتوپ‌های بیمارستانی با جدول زمانبندی اقدام کند. جدول زمان بندی این موضوع باید ظرف یک ماه به اطلاع مجلس برسد.


ماده ۶: دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است بر اساس بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام، ظرف مدت ۲ ماه از تصویب این قانون، دسترسی‌های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.


ماده ۷: دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است پس از ۳ ماه از تصویب این قانون، گزارش دقیق اقدامات انجام شده از جانب طرف‌های برجامی در زمینه بازگشت به اجرای تعهداتشان وفق برجام و رفع کلیه تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند. چنانچه تا آن تاریخ روابط بانکی ایران در اروپا و و میزان خرید نفت آن‌ها از ایران به شرایط عادی و رضایت بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف نماید؛ و چنانچه طرف‌های مقابل برجام به اجرای تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند. این پیشنهاد ظرف مدت حداکثر یک ماه در مجلس تصمیم گیری خواهد شد.


ماده ۸: چنانچه اعضای ۱+۴ نسبت به اجرای تعهدات خود و رفع تحریم‌های هسته ای، نظامی، حقوق بشری و ... علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند، دولت موظف است گزارش دقیق اقدامات انجام شده و نیز پیشنهاد اقدام متقابل جمهوری اسلامی ایران در جهت بازگشت به تعهدات را به مجلس ارائه دهد. این پیشنهاد ظرف مدت یکماه به همراه گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، جهت تصمیم گیری در صحن مجلس بررسی می‌شود.


ماده ۹: مستنکفین از اجرای این قانون به تناسب، امتناع یا ممانعت از اجراء به طبقات ۴ تا ۷ طبقات مجازات تعزیری قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ محکوم می‌شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 24
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • علیرضا IR ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    25 14
    تا الان کجا تشریف داشتید؟! چرا دوره ترامپ همچنین طرحی را تصویب نکردید1؟؟؟
    • IR ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
      19 3
      جون تو و امثال تو دوره قبلی به نماینده هایی رای داده بودی که برات برجام تصویب کردن و مملکت به خاک سیاه نشست
    • IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
      11 0
      نادان ، بایدن با ترامپ فرقی نداره. هردو قلدر بی منطق زورگو اند. معاون اوباماست. این طرح هم بعد از ترور عملی کردند. قبلش بررسی هاش میشد. اینا هنوز چندماهه اومدن سرکار
    • US ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
      0 0
      هر انفجاری یه جرقه میخواد، اگه این ترور نشده بود و این طرح رو تصویب می کردن دوباره بعضی بی عقلان در کشور شعار سر میدادن، هیهات اگه میذاشتین داشت همه چی درست میشد!! شما نذاشتین!!
    • IR ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
      1 0
      ماده 9 چه عالیه!! ولی 2 ماه زیاده! ضمنا دولتی ها تودهانی محکم می خواهند همین امروز با ساز مخالفی که زدند آبروی ایران را بردند!
  • IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    24 2
    ابن قفل هایی که برداشته نمی شود مگر اینکه انرژی هسته‌ای کشور از دست دولت خارج شود ویه ستاد کل نیروهایی مسلح سپرده شود
  • IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    8 5
    درود بر سردار احسنت
  • مختار IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    30 3
    یک بار برای همیشه پایان بدید به گستاخی امریکا و بمب اتم را درست کنید نگذارید خون شهدا مثل فخری زاده پایمال شود امروز بمب اتم یک سلاح بازدارنده است و اگر نسازیم که به قران عمل نکردیم
  • IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    8 5
    احسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسنت درووووووووووووووووووووووووود فدایی داری سردار عشقی قالیباف عزیز
  • IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    4 3
    آفرین
  • محمد IR ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    14 2
    اگر اصلاح طلبان بگذارند با این طرح عالی از مجلس اصولگرایمان پوزه آمریکا و اروپا را به خاک میمالیم
  • IR ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    10 1
    مهم عمل است فکر نکنم شیخ دیپلمات ما مرد عمل باشد ! یه بامبول در می آورند می‌بینیم ....
  • IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    10 1
    انتقام شدید و باز دارنده و پیچیده که عقل از سر جهانیان ببرد لازم است
  • شهروند ارومیه IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    4 0
    سلام این پرونده هسته ای تا کی مشگل اصلی کشور خواهد بود که دولت و مجلس با آن بعنوان یک مسله اصلی کشور خود را درگیر کنند مجلس و دولت در حفاطت از انقلاب اسلامی و انقلاب جهانی امام مهدی عج الله الفرجه برای آینده گان چه جوابی خواهند داد یک سوال بزرگ مطرح است که برای جلوگیری از حمله هسته ای دشمن چه فکری کرده اند آنها که در مقابل یک ویروس کوچک نمی توانند از محل خود خارج شوند چگونه در مقابل تشعشعات حمله هسته ای مردم این کشور را حفاظت خواهند کرد آیا خاطره حمله هسته ای به هیروشیما را فراموش کرده اند نظام اسلامی یاید در مقابل دشمن نباید کوتاهی کند دشمن هر سلاحی کشنده و خطر ناکی دارد باید به ان سلاح نیز ما باید مجهز شویم و گرنه با فرسایشی کردن تحریم اقتصاد و فرهنگ و دفاع ما را به فرسایش خواهند کشید باید برای همیشه آیتده گان د را بیمه کرد و پرونده هسته ای را برای همیشه بست و به فکر جهانی سازی انقلاب جهانی امام عدالت گستر امام مهدی عج الله الفرجه شد با توکل به خدای بزرگ.
  • IR ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    4 3
    سخنگوی دولت: با مصوبه مجلس در لغو پروتکل الحاقی مخالف هستیم/ این مصوبه به لغو تحریم‌ها کمک نمی‌کند
  • IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    3 0
    کاملا بی پشتوانه هست مخصوصا برای دولت بی تدبیر که در آخر راه بوده و با حرص و ولع دنبال توافق حداقلی با آمریکاست...
  • CA ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    3 2
    لطفاً این رو به انتقام خوندشهیددگره نزنید چون انتقام حسابش از تحریم جداست
  • محمدایوب IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    3 1
    سخنگوی وزارت خاجه گفته. نظرات اونا رالحاظ نکردین. اینها این همه زحمت کشیدن. مذاکره کری با دسته کورها. که برایان هوک گفته این برجام اصلا امضا نداره که ما پایبند باشیم. خخخخخ. حالا شما بااین کارتون مانع. کاردولت میشین. الان بایدن داره برای دولت واصلاحات تخم میذاره ظرف دوماه اینده. مرغ بشه ارزون.
  • IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    4 2
    ارزشش در حد مصرف داخلیه
  • ناصر IR ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    2 0
    این طرح انقلابی نیست! برادران و خواهران انقلابی من ناراحت نشوند. چرا؟ چون این طرح فوری نیست. در ماده 1 می گوید: «سازمان انرژی اتمی ایران موظف است ظرف مدت دو ماه...»؛ در ماده 3 میگوید: «سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت ۳ ماه...»؛ در ماده 4 میگوید: «سازمان انرژی اتمی موظف است نسبت به بهره برداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی در اصفهان طی ۵ماه از تصویب این قانون اقدام کند.»؛ در ماده 5 میگوید: «سازمان انرژی اتمی ایران وظیفه دارد... ظرف مدت ۴ ماه»؛ ماده 6 میگوید: «دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است بر اساس بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام، ظرف مدت ۲ ماه از تصویب این قانون، دسترسی‌های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.». اصلا فوریتی در کار نیست. ظاهرا نمایندگان انقلابی مجلس هم منتظر ظهور حضرت «جو بایدن» هستند!! اداره کشور تعارفی شده دوستان!!....
  • سید فروزان CH ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    0 0
    تصویب نشده ، دولت مخالفت خود را اعلام کردن ، حالیکه تصویب شد ، دولت برای اجرای آن سنگ اندازی خواهد کرد و موکول به تصویب شورای نگهبان و البته فشار به شورا برای عدم اجرای آن ، در مجموع اجرای این لایحه میرود برای دولت آینده ، روحانی دائم از چند هفته آینده میگوید ، سپس میشود هفته آینده ، سپس رپرهای آینده ، سپس ساعات آینده و در نهایت میشود زمان انتخابات ۱۴۰۰ و فتنه سازی اصلاح طلبان که در حال شروع آن هستن
  • مسلمان ايراني IR ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
    0 0
    خدا خيرشون بده هر كي دلسوز اين مردم با عزت ايراني هست. ما اين همه شهيد داريم مي ديم و هزار تا تحريم سرمون اوردند ولي بعضيا هنوز كليد و تدبير رو توي برجام و مذاكره و گردن كج پيش امريكا مي بينند.. پس كو شرافت و عزت مسلمان ايراني؟؟ هر چي مي كشيم از انتخابات بد خودمونه كه حرف رهبر رو گوش نداديم و به چهار تا شعار و لبخند و كف و سوت راي داديم
  • IR ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
    0 0
    باید راهی جست در تاریکی شبهای عصیان زده سرزمینم همیشه به دنبال نوری بودم نوری برای رهایی سرزمینم از چنگال اجنبیان ، چه بلای دهشتناکی است که ببینی همه جان و مال و ناموست در اختیار اجنبی قرار گرفته و دستانت بسته است نمی توانی کاری کنی اما همه وجودت برای رهایی در تکاپوست تو می توانی این تنها نیروی است که از اعماق و جودت فریاد می زند تو می توانی جراحت ها را التیام بخشی و اینگونه بود که پا بر رکاب اسب نهادم به امید سرفرازی ملتی بزرگ . نادر شاه افشار فرزندان خدوم این مملکت خصوصا در مجلس شورای اسلامی،.. شما هم می توانید با عزم جهادی، شجاعت و خرد، و در سایه رهنمودهای پیر خرابات میدان، رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای حفظه الله؛ تیرگی ها، آشوبها و خسارتهایی را که جریان وابسته به غرب به این ملت و سرزمین تحمیل نمودند را از سر این مردم و سرزمین بردارید.. البته با شفاف سازی قبل از اقدام؟!! تا آنها که سرمست دنیازدگی، گوشهایشان کر و چشمانشان کور و قلبهایشان مسخر زرق و برق اجنبی و راهشان در مسیر خدمت به صهیونیسم است نتوانند با حیله و مکر در مسیر خدمتگزاران به این آب و خاک سنگ اندازی نمایند و اموال و جان و فکر مردم نجیب این سرزمین را به اسارت، بی راهگی و به یغما ببرند اللهم عجل لولیک الفرج
  • IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
    0 0
    می گویند در آینده تحریم ها دیگر اثری ندارد به خاطر صبر و تحمل و مقاومت مردم ایران در برابر فشارها، این وسط برجام چه نقشی داشته و دارد؟؟؟!!!! وقتی بدون برجام و مذاکره هم همین نتایج حاصل می شد، چگونه از بستن قرارداد خودتحریمی ناراحت نباشیم؟؟؟!!! وقتی 90 درصد مشکلات ما علت داخلی دارد و آن 10 درصد هم که مربوط به تحریم و واردات است اگر بر خود کفایی و جهش تولید همت گماریم، در داخل تأمین خواهد شد؛ چگونه دل به برجام بسته و ترس از تحریم داریم؟؟؟!!!!! من نمی دانم چه جوری باید به بعضی ها فهماند که طرح مجلس برای رفع تحریم ها، از راه بی اثر کردن و خنثی سازی تحریم ها که گفته رهبری عزیز است، با اقتصاد مقاومتی و جهش تولید محقق میشود. و نه اینکه مراقب باشیم کاری نکنیم که برجام به هم بخورد یا به این فکر باشیم که آنها به برجام برمیگردند یا نه!!!!! چگونه تأثیر واضح و روشن طرح مجلس برایشان قابل فهم نیست؟؟؟!!!!!! (طرح مجلس برای قوی شدن است، باید قوی شویم). یک سوال مهم: نشستن و صبر کردن به امید اینکه کشورهای عضو برجام، به برجام برگردند و تحریم های ناعادلانه را بردارند،(که چندین بار امتحان شده است)، منطقی تر و با حقیقت سازگار تر است؛ یا قوی شدن و جهش تولید و بی اثر کردن تحریم ها که باعث ناامید کردن آنها از تحریم و رفع تحریم شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس