کد خبر 1149245
تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۵
سپاه نمایه ایران نمایه مرزبانی

سالهاست که دو جهت‌ گیری کلان برای تحقق "ایران قوی" مطرح است؛ یک جهت گیری "تعامل با دنیا" را مهمترین راهکار قوی شدن ایران می داند و جهت‌ گیری دوم "اتکا به درون" را.

به گزارش مشرق، «مهدی فضائلی» روزنامه‌نگار در واکنش به ترور شهید محسن فخری‌زاده نوشت:

بعید می دانم هیچ ایرانی با گزاره "ایران باید قوی باشد" کوچکترین مخالفتی داشته باشد و از قوی شدن ایران احساس غرور نکند.

اگر چنین است که هست،حال این پرسش مطرح می شود که ایران عزیز چگونه می تواند قوی یا بهتر بگویم قویتر بشود؟

مؤلفه های قوی شدن در بسترهای اقتصاد، سیاست، فرهنگ،نظامی و جغرافیا متعدد است اما آنچه در این یادداشت می خواهم به آن بپردازم جهت گیری موثر در قوی شدن است.

جهت گیری اگر صحیح باشد تلاش، شجاعت و اهتمام کافی دستیابی به مولفه‌های قدرت را محقق می کند اما جهت گیری ناصحیح تمام ظرفیت ها را هدر می دهد و به ناکجاآباد ختم خواهد شد!

سالهاست که دو جهت‌ گیری کلان برای تحقق "ایران قوی" مطرح است؛یک جهت گیری "تعامل با دنیا" را مهمترین راهکار قوی شدن ایران می داند و جهت‌ گیری دوم "اتکا به درون" را.

طرفدران راهکار اول،یعنی"تعامل با دنیا" در جدیدترین دوره قدرت خود بیش از هفت سال است که سکان اداره کشور را در دست دارند و حتی برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی اجازه مذاکره رسمی دو جانبه با آمریکا را در موضوع هسته‌ای نیز دریافت کردند.

این جریان که دنیا را در غرب محدود میبیند بارها و بارها با آمریکا و اروپا گفت و گو کرده و نتیجه آن شرایط کنونی کشور است که نیاز به شرح و تفصیل ندارد و آحاد جامعه آنرا با همه وجود درک می کند.

بیشتر بخوانید:

تاکید رهبر انقلاب به ‏درس واقع‌گرایی در سیاست‌خارجی

البته این جریان تلاش می‌کند همه ناکامی هایش در عرصه بین‌المللی را به ترامپ ربط دهد و اینگونه وانمود کند که با رفتن ترامپ شرایط دگرگون خواهد شد!

 بدون انکار نقش ترامپ به این جریان می گوییم اولا" این خود بهترین دلیل آسیب پذیری این راه حل است که بخواهیم سرنوشت کشور و مردم را به آمد و رفت کسانی گره‌ بزنیم که در اختیار ما نیستند.

ثانیا" کدام دوره در آمریکا و اروپا بوده است که کمکی به قوی شدن ایران کرده باشند؟مگر کار شکنی ها از همان دوره اوباما آغاز نشد و اولین نقض رسمی را کنگره آمریکا در زمان اوباما تصویب نکرد؟!

ثالثا" سران کشورهای اروپایی در این چند سال چه کردند که ظاهرأ از برجام هم خارج نشدند؟!

بیشتر بخوانید:

موشک ضد کشتی «نور»، آغازگر ساخت موشک‌های ضد کشتی در ایران

بنابراین راه حل "تعامل با دنیا" اگر چه امر لازمی است _البته با تعریف صحیح از تعامل و دنیا_ اما راه حل اصلی نمی‌تواند باشد چون در بهترین شرایط هم بیگانه بیگانه است و نمی‌توان از او توقع داشت که به قوی شدن ما کمک کند!

راهکار دوم "اتکاء به توان و ظرفیت‌های داخلی " است.

اگر چه این راهکار تا کنون آنگونه که شایسته بوده در سطح ملی بکار گرفته نشده است اما بدون تردید هر جا این رویکرد از سوی افراد با صلاحیتی انتخاب شده جواب داده و جایگاه امروز ایران در منطقه و جهان مرهون این راهکار است.

توانمندی های علمی،نظامی،سیاسی و عمق راهبردی از جمله دستاوردهای همین رویکرد است که اگر اینها نبود دشمنان این مرز و بوم کار ایران و ایرانی را یکسره کرده بودند!

واقعیت این است که ایران عزیز شش برابر جمعیت خود از ظرفیت‌ منابع و معادن برخوردار است اما در بهره‌برداری از این ظرفیت ها در پایین‌ترین رده‌ ها در جهان قرار دارد.

ظرفیت‌های دیگر اعم از منابع انسانی، فناوری و نقدینگی را اگر به این بیفزاییم معلوم می‌شود ما چه جایگاهی می توانیم داشته باشیم اگر از راه‌های انحرافی دور شویم و راهی را انتخاب کنیم که تمام یا اکثر معادلاتش در اختیار خودمان است هر چند زحمت داشته باشد. 

انتخابات ۱۴۰۰ چالش این دو رویکرد است و باید ببینیم مردم دوباره راهکاری را انتخاب می کنند که نتیجه اش شرایط کنونی است یا راهکار دوم که توام با زحمت است اما با نتیجه تضمین شده!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
    1 0
    تعامل خوبه است ولی ما بلد نیستیم افراط میکنیم و وارد کنند میشویم تعامل برای کسب بازار جهانی اوردن علم و صادرات نه تبدیل شدنبه وارد کنند بدبخت
  • US ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
    30 6
    فقط با بمب اتم و دیگر هیچ.
  • ازاد IR ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
    20 3
    انتقام سخت کوبنده وتمام کننده از قاتلان شهید.!
  • دیده بان IR ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
    3 0
    اول شناسایی وپاکسازی وسفیدکردن کشور از منافقین وجاسوسها وخائنین ونفوذیها ! در غیر اینصورت هراقدامی ناکارآمد وضعیف وبی فایده خواهدبود!
  • IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
    2 0
    اگر بحث بازدارندگی و یا مقابله با حملات شدید خورد کننده است. فقط ۴۰ کلاهک اتمی. سلاح اتمی. اگر بحث حملات متوسط متعارف است در زمینی با ۵ هزار نفربر و ۴۲۰۰ تانک و ۲۰ هزار ام رپ و خودروی زره ای در هوایی ۴۰۰ جنگنده مثل سوخو ۳۰ اس ام و ۲۴۰ بالگرد میل ۲۸ و میل ۳۵ در پدافند ۴۰ گردان کامل اس ۳۰۰ یا معادل ۲۴ گردان اس ۴۰۰ بعلاوه چندصد تورام ۲ و بوک ام ۳ و اس ۳۵۰ و رادارهای آواتوباز و کانتینر و شبکه پدافندی ضد جیمینگ و حملات سایبر و اخلال راداری و دریایی ۲۰ ناو در حد تایپ ۵۵ چین. چنین تسلیحاتی ۳۰۰ میلیارد دلار پول میخواد برای پروسه ۸ ساله سالی ۴۰ میلیارد دلار که حتی ده درصداین مبلغم سخت میشه تهیه کرد اما اینجوری ۴ امین الی ۵امین ارتش برتر دنیا رو پیدا میکنیم.
  • DE ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
    1 2
    خدایا ما موندیم با این منطقه پرتلاطم شرق اسیا که غربی ها عامل اصلی این ناامنی هستند از کدوم تعامل با دنیای غرب که در این هفتاد ساله هیچ جوابی نداده ، حرف میزنن! شاه منحوس تجربه تعامل کامل با غرب بود. شاه همه نوع سواری به این یابوها داد،اخرش دیدیم به چه سرنوشت خفت باری دچار شد! تجربه بد رو دوباره تجربه کردن یعنی حماقت خالص 100 درصد! سیاست درهای باز گله گشاد یعنی نیست و نابود شدن کل اقتصاد و دارای های ایران در عرض یک ماه و یک عده از همه دنیا میان و ایران رو مثل جاروبرقی به کام میکشن و میرن و از ایران فقط یک سرزمین چرنوبیل زده باقی می مونه. اقتصاد درون زا یعنی راه اندازی کشاورزی خود اتکاء ، راه اندازی صنعت ایرانی و کالای ایرانی نه خام فروشی بلکه فراورده سازی باضافه اتصال سیستم مالیاتی و دریافت حداقل 20 تا 25 درصد درامد بر مالیات وواریز اون در صندوق بودجه ملی و انتقال ارزهای حاصله به داخل ایران بعنوان سرمایه ایرانی راهگشاست. زیرا بازار کار برای جوانان ایرانی رو مهیا میکنه که سرمایه اقتصادی اینده ایران هستند و هم فراورده فروشی سود ارزی بیشتری برای جامعه ایرانی داره. این راه تعامل با دنیاست نه اینکه اختیار اقتصاد عظیم ایران دست اجنبی های دشمن یعنی غربی ها داده بشه. دوما میشه با داشتن اقتصاد مستقل با همه کشورهای دنیا بعنوان مشتری تبادل کالا و ارز انجام داد. تا وقتی که اقتصاد مستقل درست نکردیم ، صحبت از تعامل فقط یک فریب کودکانه بیش نیست.
  • FR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
    1 2
    پاکستان بمب اتمی داره ولی قوی محسوب نمیشه. پهپادهای امریکایی توش جولان میدن و مردم عادی ‌پاکستان رو می کشند
  • IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
    2 0
    احسنت.
  • DE ۲۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
    0 0
    ایران چگونه قوی می‌شود؟ از نظر غربگدایان اصلاحطلبان یا همان کارگزارانی های سابق با تزریق ویتامین " ب " مثل بایدن و از نظر انسانهای آزاد منش و انقلابی فقط از راه اقتصاد مقاومتی و تکیه بر نیروهای جوان و نگاه به داخل. بابا ولکن بده خارجی ها بسازن کلید دردست بدهند بهمون شیتیل ما اصلاحطلبکاران را هم بریزن به حساب حوصله داری ها.
  • ناشناس IR ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
    4 0
    راه قوی شدن ایران اقتصاد مقاومتی افتتاح بیشمار شرکتهای دانش بنیان و تولید اجناس درجه یک برای صادرات و تولید داروهای درجه یک برای صادرات و بستن لوله های نفت و اشتغال سریع مردم در تمامی صحنه ها و در آخر فراخوان دانشمندان ایرانی و خارجی برای کار در ایران با حقوق هنگفت
  • IR ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
    0 0
    راه اول تعامل با دنیا یا همان غرب که به بیراهه رفت وکشور به لبه پرتگاه کشاند وقتی که کشور های غربی با اصل نظام یک کشور مخالف باشند ونمی خواهن سر به تنش باشه آیا اینجا دم از تعامل زدن عین حماقت نیست بعد کشورها راه مزاکره وسازش را رفته اند به جز خفت وخاری چیز دیگری عایدشان نشده وسرانجام همین مزاکره باعث سقوط دولتشان شده مثل صدام وقزافی
  • IR ۰۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۹
    0 0
    ازقدیم گفتن ترس برادرمرگ است.واین مرگ درایران تدریجی است.تاکی بایدبواسطه ترس ازجنگ خون عزیزانمان پایمال شود.رهبرم منتظراوامرت هستیم تاریشه ظلم وظالم رادردنیابخشکانیم. وخائنین داخلی رابه دارمجازات برسانیم
  • ارش IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    1 0
    ببخشید میتونم از مطالبتون برای وبلاگ استفاده کنم؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس