به گزارش مشرق، يکي از اعضاي ستاد آزادسازي باغ قلهک در گفتوگو با فارس با اشاره به موضوع "باغ قلهک "، اظهار داشت: به تازگي علاالدين بروجردي رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي از تمايل خود براي ارائه طرح دوباره موضوع بازپسگيري باغ قلهک خبر داده است.
باغ قلهک با وسعت 200 هزار متر مربع در يکي از بهترين نقاط شمال تهران در زمان ناصرالدين شاه قاجار به صورت عقد موقت سکني در اختيار دولت وقت انگلستان قرار داده شده بود که با فوت طرفين قرارداد عقد باطل شدد اما انگلستان طي دسيسهاي مرموزانه در زمان رضاشاه اقدام به تهيه سندي کرد که صحت آن طي بررسيهاي حقوقي مورد خدشه قرار گرفته است.
از اين باغ به عنوان اقامتگاه کارکنان سفارت و ييلاق استفاده ميشود. همچنين تا چندي پيش از تعليق فعاليتهاي شوراي بريتانيا (بازوي فرهنگي و ديپلماسي عمومي انگلستان)، اين شورا در محل اين باغ داير بود. براي همين، فعاليتهاي متعددي در قالب تجمعات اعتراضي، گردهمايي و غيره از سوي اقشار مختلف براي بازپسگيري اين باغ صورت گرفت.
زمستان سال 87 بود که همزمان با يورش وحشيانه رژيم صهيونيستي به مردم غزه، جمعي از دانشجويان مقابل باغ قلهک سفارت انگلستان در تهران تجمع کردند.
اما پس از مدت زماني از شروع تجمع، عدهاي وارد اين باغ شده و ضمن آتش زدن پرچمهاي آمريکا و انگلستان، پرچم فلسطين را در باغ انگليسيها به اهتزاز درآوردند.
تشکيل "کميته آزادسازي باغ قلهک " نيز از جمله فعاليتهاي ايرانيان براي بازپسگيري اين باغ بوده است.
اول بهمن ماه 85، سردار باقرزاده ضمن حضور در کميسيون اصل 90 مجلس هفتم، گفت: "کميتههاي تخصصي قواي سه گانه کشور در سه سطح مختلف اين موضوع را کارشناسي کرده و مدارک مورد نياز جهت طرح دعوا در محاکم داخل کشورمان تهيه شده و به زودي شکايتي تقديم قوه قضاييه ميشود تا پرونده در مسير قانوني پيگيري شود. "
باقرزاده افزود: کميسيون اصل 90 مجلس هفتم اسناد و مدارک ارائه شده از سوي مسئولان پيگيري پرونده را مورد بررسي قرار داده و بلااتفاق بر آنها صحه گذاشته و تأکيد کردند سند عادي مورد ادعاي انگليس براي تملک باغ مذکور مخدوش است.
باقرزاده در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر اينکه، چنانچه دولت انگليس در جهت رد حکم صادره از سوي دستگاه قضايي در محاکم بينالمللي اقدام کند تکليف چيست، گفت: دولت انگليس مدرک محکم براي اثبات ادعاي خود ندارد و جمهوري اسلامي به اندازه کافي سند و مدرک براي اثبات ادعاي خود دارد و خوشبختانه هماهنگي بين قواي سه گانه که از ضرورتهاي پيگيري اين استرداد باغ تصرف شده قلهک بوده است در سطح بالايي وجود دارد و کار در مسير طبيعي و بر اساس اين عزم و اراده جدي در حال پيگيري است.
در حالي که مجلس هفتم مشغول تصويب طرح دو فوريتي الزام دولت به تبديل باغ قلهک به پارک موزه استعمارشناسي و استکبارستيزي بود، ظاهراً سفير وقت انگليس در تهران در اقدامي عجيب مبادرت به صدور پيام خطاب به نمايندگان ملت ايران کرد.
بنابر برخي گزارشات، در 30 خرداد 86، سفير انگليس در تهران، نمايندگان ملت را به بازپس گيري مراکز فرهنگي جمهوري اسلامي در لندن به ويژه باغ منچستر در صورت تغيير وضعيت باغ قلهک تهديد کرد.
در همين حال، کاظم جلالي مخبر کميسيون امنيت ملي مجلس هفتم با بيان اينکه مجلس و کميسيون مذکور نسبت به اين موضوع حساس است، درباره تهديدات سفير انگليس درباره اقدامات تلافي جويانه انگليس در صورت ادامه پيگيري موضوع باغ قلهک با اشاره به اينکه کميسيون امنيت ملي اظهار نظر مقامات خارجي را زير نظر دارد، گفت: اسناد ايران درباره باغ منچستر که اکنون کنسولگري ايران در آن قرار دارد، کافي است.
سردار باقرزاده نيز با اشاره به اينکه مسئله باغ قلهک مسئله سادهاي نيست که بتوان از آن گذشت، گفت: "قياس "باغ قلهک " با باغ "منچستر " قياس نادرستي است، زيرا باغ منچستر در زمان ناصرالدين شاه توسط ايران خريداري شده و مدارک خريد آن را هم در اختيار داريم " و اگر دولت انگليس فکر ميکند که دولت جمهوري اسلامي ادعاي غيرقانوني در مورد باغ منچستر دارد، بهتر است با ارائه مدارک و اسناد پا پيش بگذارد و اين باغ را از ايران پس بگيرد.
در تابستان 86 نيز همايشي تحت عنوان " نخستين همايش تخصصي بررسي ابعاد فقهي - حقوقي غصب باغ قلهک " برگزار شد که تشکر 112 نماينده مجلس را به دنبال داشت.
دستاندرکاران اين همايش از سفير وقت بريتانيا در تهران نيز براي اداي توضيحات خويش در مورد مالکيت اين باغ دعوت به عمل آورده بودند که وي در آن حضور نيافت؛ سخنگوي اين سفارت خانه ضمن ادعاي اينکه بريتانيا ترديدي در مالکيت اين باغ ندارد، افزود: " دليلي ندارد آقاي آدامز به هر همايشي که دعوت مي شود، برود. "
يکي از اعضاي ستاد آزادسازي باغ قلهک از تمايل رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس براي ارائه طرح دوباره موضوع "بازپسگيري باغ قلهک " خبر داد.