به گزارش مشرق به نقل از مهر، عليرضا قلمبر دزفولي عصر شنبه در مراسم سالروز راه اندازي شبکه ايرانسل با اشاره به راه اندازي شبکه خصوصي مجازي (VPN) بر بستر وايمکس گفت: VPN شبکه اي خصوصي است که از طريق يک شبکه عمومي (مانند وايمکس)، کاربران يا سايتهاي دور از هم را به يکديگر متصل ميکند که با استفاده از آن کاربراني که در نقاط دور و خارج از دفتر اصلي هستند و يا دفاتري که به صورت غيرمتمرکز قرار دارند ميتوانند به شبکه داخلي سازمان خود دسترسي ايمن داشته باشند.
مديرعامل ايرانسل با بيان اينکه VPN ايرانسل بين شعب مختلف، کارمندان و نمايندگان، اتصالي با کيفيت بالا ايجاد ميکند ادامه داد: با استفاده از VPN ايرانسل ميتوان يک شبکه خصوصي با هر تعداد اتصال مورد نياز براي تجارت ايجاد کرد که اصولا اين شبکه براي شرکتهايي با شعب پراکنده مناسب است.
دزفولي تاکيد کرد: اين سيستم همچنين براي کارمندان يا نمايندگاني که سيار بوده و يا مدام در سفر هستند و در همان حال نيازمند دسترسي به پايگاه دادههاي شرکت و اطلاعات ذخيره شده در دفتر مرکزي هستند، سودمند است و يکي از مزاياي مهم آن قابليت برقراري تماس تصويري و کنفرانس ويديويي است.
وي گفت: در حال حاضر استفاده از خدمات وايمکس ايرانسل در 12 شهر اصفهان، اهواز، تبريز، تهران، شيراز، کرج، مشهد مقدس، شهرهاي شهريار، شهرقدس، خميني شهر، قرچک و خوراسگان با پهناي باند 64 کيلوبيت بر ثانيه تا 2 مگابيت بر ثانيه بر اساس درخواست ممکن است.
ارائه مودم USB وايمکس ايرانسل
مديرعامل ايرانسل از ارائه مودم USB وايمکس ايرانسل با ابعادي بسيار کوچک و با قابليت اتصال به رايانه شخصي کاربران خبر داد و گفت: امکان دسترسي به شبکه وايمکس ايرانسل از طريق اين مودم به راحتي ممکن است و کاربر قادر خواهد بود به آساني و در کليه مناطق تحت پوشش به اينترنت پرسرعت بيسيم دسترسي داشته باشد.
وي افزود: به همراه اين مودم، يک سامانه تقويت کننده نيز ارائه ميشود تا در مکانهايي که امواج دريافتي ضعيف هستند، همچنان اينترنت را با کيفيت و سرعتي مناسب در اختيار کاربر قرار گيرد.
دزفولي همچنين از راه اندازي سرويس بانکداري همراه ايرانسل که در فاز اول با همکاري بانک سامان و بر بستر پيامهاي دستوري USSD ارائه خواهد شد خبر داد و گفت: سامانه بانکداري همراه ايرانسل، ابزار نويني در صنعت بانکداري و پرداخت الکترونيک کشور محسوب ميشود که با بهره گيري از جديدترين تکنولوژي هاي شبکه تلفن همراه، تحولي در زمينه ارائه خدمات بانکي به کاربران ايجاد و براي اولين بار در کشور خدمات حقيقي بانکداري همراه را ارائه ميکند.
وي همچنين در مورد نقشه مجازي ايرانسل (نما) که براي نخستين بار در کشور راه اندازي شده است نيز گفت: خدمات نقشه مجازي ايرانسل سرويسي است که مي تواند مکان مشترکان تلفن همراه را در تمام نقاط تحت پوشش شبکه ايرانسل، تشخيص داده و کاربردهاي متنوعي را بر اساس آن ارائه دهد که از جمله کاربردهاي مهم اين سرويس که در مرحله آزمايشي ارائه شدهاند، ميتوان به تعيين مکان دوستان و تعيين مکان و موقعيت جغزافيايي اعضاي خانواده آگاه شد.
5 هزار ميليارد تومان درآمد دولت از پروژه ايرانسل
مديرعامل ايرانسل در بخش ديگري از سخنان خود در مورد وضعيت شبکه تلفن همراه ايرانسل، درآمد مستقيم و غيرمستقيم دولت را از اجراي پروژه اپراتوردوم تلفن همراه در طول 4 سال گذشته بيش از 5 هزار ميليارد تومان برشمرد و گفت: ايرانسل به طور متوسط ساليانه يک هزار ميليارد تومان براي دولت درآمد و منفعت داشته و حدود 32 هزار شغل مستقيم و غير مستقيم ايجاد کرده است.
وي با بيان اينکه از سال 86 تاکنون سهم ايرانسل از بازار تلفن همراه کشور از 20 درصد به 44 درصد افزايش يافته است افزود: حدود 800 نفر در مرکز خدمات مشترکان ايرانسل به صورت شبانهروزي آماده سرويسدهي و پاسخگويي به سوالات و مسائل مطرح شده هستند به طوري که بيش از 83 درصد تماسهايي که با مرکز تماس مشترکان ايرانسل گرفته ميشود در کمتر از 20 ثانيه پاسخ داده ميشود. همچنين ايرانسل موفق شده 500 هزار نقطه دسترسي مشترکان را براي اخذ خدمات در سطح کشور ايجاد کند.
76 درصد جمعيت کشور تحت پوشش ايرانسل
دزفولي از تحت پوشش قرار گرفتن 1660 شهر و دهستان بزرگ، بيش از 17 هزار روستا، 77 درصد جمعيت کشور و 16 هزار و 500 کيلومتر از جادههاي کشور در شبکه تلفن همراه ايرانسل خبر داد و گفت: به طور متوسط هر 18 ساعت يک شهر يا دهستان و 14 روستا جديد تحت پوشش شبکه ايرانسل قرار مي گيرند.
وي شمار سايتهاي BTS نصب شده در سطح کشور از سوي اين اپراتور را 13 هزار سايت عنوان کرد که رشد متوسط سالانه 60 درصدي را در 3 سال گذشته داشته است و گفت: به زوي تعداد سايتهاي ايرانسل به مرز 13 هزار و 700 سايت افزايش مييابد.
به گفته وي ايرانسل تمامي تعهدات پوششي خود را طبق مفاد پروانه فعاليت خود تا پايان سال چهارم انجام داده و حتي در مواردي از تعهدات پروانه جلوتر است.
وي با تاکيد بر فرهنگ سازي پرداخت الکترونيک در کشور نيز گفت: افزايش پرداخت قبوض مشترکان از طريق کارت شارژ و بيش از 7 برابر شدن نقاط فروش ايرانسل در يک سال گذشته از دستاوردهاي ايرانسل در طي اين مدت بوده است، بطوريکه در حال حاضر از کل فروش کارت شارژهاي ايرانسل 51 درصد آن به صورت فروش الکترونيکي انجام مي گيرد.
رومينگ سيمکارتهاي اعتباري ايرانسل با 43 اپراتور دنيا
دزفولي به مقايسه وضعيت ايرانسل با 21 کشور ديگري که اپراتور MTN آفريقاي جنوبي در آنها مشغول به فعاليت است، پرداخت و گفت: در ميان ديگر کشورها ايرانسل در زمينه سرعت گسترش شبکه در رتبه اول، در رشد تعداد مشترکان در رتبه دوم، در ميزان استفاده مشترکان از خدمات طي ماه رتبه سوم، در ظرفيت شبکه در رتبه دوم، در تعداد سرانه پيام کوتاه به ازاي هر مشترک در رتبه اول، در نسبت تعداد مشترکان به کارکنان در رتبه اول و در حوزه فروش الکترونيکي در مقام سوم قرار دارد.
وي تعداد قراردادهاي رومينگ سيمکارتهاي اعتباري ايرانسل را با 43 اپراتور دنيا عنوان کرد و گفت: در حوزه ديتا و GPRS نيز با 45 اپراتور دنيا قرارداد رومينگ بينالملل داريم. همچنين رومينگ ايرانسل با اپراتورهايي که MTN با آنها فعاليت ميکند، تعرفه ويژهاي است که در اختيار مشترکان قرار ميگيرد.
مديرعامل ايرانسل متوسط قطع مکالمات مشترکان ايرانسل را کمتر از 1.4 درصد توصيف کرد و گفت: اين ميزان در شهرهاي مشهد 1.5 درصد، شيراز 0.8 درصد، کرمان کمتر از يک درصد و زاهدان کمتر از 0.6 درصد است و در کل اين منحني رو به کاهش است.
ايرانسل 26 هزار و 700 مشترک وايمکس دارد
دزفولي در مورد وضعيت شبکه وايمکس ايرانسل با بيان اينکه تعداد مشترکان اينترنت پرسرعت بي سيم - وايمکس - اين اپراتور بيش از 26 هزار و 700 مشترک است گفت: در حال حاضر 530 سايت وايمکس ايرانسل در کشور راهاندازي شده و پهناي باند از 68 کيلوبيت تا دو مگابيت در اختيار متقاضيان قرار داده ميشود.
وي با اشاره به افزايش رشد استفاده از خدمات با پهناي باند بالا و شبکه ديتاي پرسرعت گفت: در سال 2013 تعداد کاربران ديتاي جهان به بيش از يک ميليارد و 400 ميليون ميرسد و در حال حاضر تعداد مشترکاني که از سرويسهاي ديتاي ايرانسل استفاده ميکنند 24 درصد از کل مشترکان هستند که نسبت به شاخصهاي دنيا عدد مناسبي است.
دزفولي چالش بزرگ تمام اپراتورهاي معروف دنيا را افزايش درآمد از حوزه ديتا همزمان با رشد ترافيک ديتا عنوان کرد
بطوريکه درحال حاضر ميزان درآمد از مکالمات در سطح دنيا به طور متوسط 73.35 درصد است و ميزان استفاده از ديتا همراه با پيام کوتاه به 26.65 درصد رسيده است.
وي با اشاره به اينکه متوسط درآمد دنيا از حوزه ديتا منهاي پيام کوتاه 11.43 درصد است، حدود 25 درصد از مجموع درآمد ايرانسل را از حوزه پيام کوتاه و ديتا ارزيابي کرد و ادامه داد: درآمد ايرانسل از سرويسهاي ديتاي تلفن همراه بيش از 2.5 درصد است که اميد مي رود با ارايه سرويسهاي جديد اين ميزان افزايش يابد.
مديرعامل ايرانسل از عرضه خدمات ديتا بر پايه فناوري نسل 2،75 يا همان EDGE و امکان دسترسي بيشتر و بهتر به اينترنت پرسرعت روي گوشي تلفن همراه در بيش از 60 شهر بزرگ کشور خبر داد و گفت: اين فناوري به مرور در سطح تمامي شهرهاي کشور راهاندازي ميشود.
مديرعامل اپراتور ايرانسل همزمان با چهارمين سالروز راه اندازي اين پروژه از شبکه خصوصي مجازي وايمکس (VPN) ايرانسل، مودم USB وايمکس به همراه سامانه تقويت کننده و نقشه مجازي تلفن همراه ايرانسل رونمايي کرد.