به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، در جريان كاوشهاي يك تيم از باستانشناسان بينالمللي در مجموعهي تاريخي معابد «كارناك» در مصر، يك لوح 3200 ساله متعلق به سالهاي حكومت «رامسس سوم» كشف شد.
به گزارش روزنامهي الاهرام، بر روي اين لوح سنگي مطالبي در ستايش «آمون»، يكي از خدايان تمدن مصر باستان حك شده است. اين در حاليست كه از سالها قبل كشف پايتخت رامسس سوم، شهر «كرك» كه براساس متون تاريخي در صحراي سينا واقع شده، آرزوي باستانشناسان زيادي بوده است.
مجموعهي تاريخي معابد «كارناك» نيز كه لوح سنگي در آن كشف شده است، قدمتي 3500 ساله دارد و قديميترين اثر تاريخي كشفشده در آن، مقبرهي يكي از ملكههاي تمدن مصر باستان است كه حدود قرن 15 پيش از ميلاد بر سرزمينهاي تمدن مصر باستان حكومت ميكرده است.
معابد كارناك بارها بازسازي شده و توسعه يافته است و به همين دليل، آثار تاريخي متفاوتي از دورههاي مختلف حكومت فراعنه بر مصر، به ويژه عصر طلايي فراعنه را ميتوان در اين مجموعه مشاهده كرد.
مجموعهي تاريخي كارناك در سواحل شرقي رود نيل در منطقهي «تبس» واقع شده و شامل 63 بنا است كه هريك از آنها يك شاهكار معمارياند و شيوهي ساخت و رنگآميزي برخي از بناهاي آن كاملا منحصربهفرد است. طبق متون تاريخي، اين معابد حدود به دستور «آخناتن»، پدر «توتانخامون» بهعنوان معبد خصوصي فرعون ساخته شدهاند.