با توجه به سطح تأثیرگذاری بازی‌های رایانه ای خارجی و وارداتی بر روی جوانان و نوجوانان این مرز و بوم و قدرت تخریب اذهان مخاطبان چه مقدار بايد هزينه کرد كه شرايط را به حالت ماقبل برگرداند؟

گروه فرهنگی مشرق - پس از مصوبه 584 شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنیادی تحت عنوان "بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای" در ذیل معاونت سینمایی وزارت ارشاد شکل گرفت که وظیفه حمایت از صنعت بازی‌های بومی بر عهده آن گذاشته شد. اين نهاد با توجه به احساس وظيفه و بندهايي از اساس نامه و با توجه به واردات بدون ضابطه و بی سر و سامان بازی‌های رایانه‌ای خارجی، شورايي تحت عنوان "شوراي طبقه‌بندي بازي‌هاي رايانه‌اي" را تشکیل داد که وظیفه رده‌بندي سني بازی‌های رایانه‌ای به عهده آن نهاده شد.

این شورا در گام اول اقدام به تنظیم سند ریتینگ (رده‌بندی بازی‌های رایانه‌ای) کرد و مسولان بنیاد تنظیم این سند را در پروژه ای به یک شرکت خصوصی واگذار کردند؛ اینکه چرا مسله ای با این حساسیت به یک شرکت خصوی واگذار می شود نکته قابل تاملی است که در مقال دیگر به آن می پردازیم؛ اما مسئله این است که این موضوع در کشورهای دیگر به عنوان "پروسه ریتینگ" مطرح است یعنی اینکه سند باید با توجه به شرایط جامعه دائماً به روزرسانی شود در صورتی که شرکت پیمانکار مدنظر که وظیفه تنظیم سند ریتینگ را به عهده داشته تا اتمام پروژه با این بنیاد همکاری کرده و پس از اتمام کار تمام ارتباط خود را با بنیاد قطع کرده است.

اطلاعات منتشره در دو کتاب انتشارات بنیاد در حوزه رده بندی، مبین این نکته است که سند رده بندی دارای مشکلاتی عدیده ای است. مثلاً اندازه‌گیری صحنه‌های دارای مشکل یکی از اجرای رده بندي می‌باشد که مسوولان بنیاد مدعی هستند به این مسئله اهتمام ویژه ای داشته اند با فرض بر این ادعا باز هم جای خالی رده بندي مفاهیم القایی یا رده بندي فضای گفتمانی در بررسی های به عمل آمده کاملاً محسوس است.

مدیرعامل بنیادملی بازیهای رایانه‌ای اخیراً اعلام کرده که در نظام رده بندی بازی های رایانه ای 178 معیار تعریف شده که بر اساس آن، رده سنی بازیها بر روی سی دی بازی درج می شود؛ اما نگارنده هیچگاه نتوانست به این معیارهای 178 گانه دست پیدا کند.
مدیر بنیاد ملی بازی های رایانه ای همچنین به تازگی در گفت و گویی با یکی از خبرگزاری ها مدعی شده برای اخذ مجوز هر بازی تمام مراحل بازی از 30 ساعت تا 90 ساعت بازدید می شود و همزمان این مراحل فیلمبرداری می شود.

با توجه به سخنان دور از ذهن مدیر بنیاد این مسئله به وجود می آید که چگونه می شود در مدت حضور 1469 روزه بهروز مینایی بر صندلی ریاست بنیاد ملی بازی های رایانه ای 2087 عنوان بازی خارجی رایانه ای (یعنی به طور متوسط روزانه 1.4 بازی) مورد بررسی قرار گرفته شود. اگر فرض کنیم برای بررسی هر بازی 90 ساعت نه، بلکه متوسط 60 ساعت زمان صرف شود و باز هم فرض را بر این بگذاریم که اداره بررسی بازی ها 24 ساعته مشغول بررسی  بازی ها بوده اند، 120/220 ساعت زمان برای بررسی این تعداد بازی (2087 بازی) یعنی قریب به 14 سال کار 24 ساعته نیاز است!!!

جالب تر آنکه تقریباً 75 درصد این بازی های خارجی توانسته از فیلتر نظارتی بنیاد بگذرد و این خود معمایی پیچیده است که چگونه می شود 75 درصد از محتوای تولیدات نظری و مفهومی غربی به راحتی از فیلتر ارزشی نظام جمهوری اسلامی عبور کند.

نکته قابل توجه اینکه بنیاد ملی بازی های رایانه ای بابت هر عنوان سی دی بازی مبلغ 1030 ریال بابت هولوگرام از شرکت ناشر دریافت می کند. حال آنکه اساساً در شرح وظایف وزارت ارشاد و دوایر زیر مجموعه، فروش خدمات ممنوع می باشد و در مواردی هم که دریافت پول مجاز دانسته شده (مانند کارشناسی فیلم) مبالغ به حساب خزانه دولت واریز می شده است نه به حساب سپرده کوتاه مدت نزد بانک خصوصی!

برای روشن شدن میزان درآمد بنیاد بازی های رایانه ای (فقط از محل فروش هولوگرام) به این نکته توجه کنید. هر شرکت داخلی که در زمینه نشر بازی های رایانه ای فعالیت می کنند 5000 هزار نسخه از بازی FIFA 2010 را منتشر کرده است. حال اگر این تعداد را در 22 شرکت ناشر بازی های رایانه در کشور(طبق آمار بنیاد ملی بازی های رایانه ای) ضرب کنیم، به تیراژ 110 هزار تایی فقط یک بازی می رسیم که اگر 110 هزار را در قیمت هولوگرام 1030 ریالی ضرب کنیم،درآمد بنیاد از فروش هولوگرام برای یک بازی به رقم 11/330/000 در یک بازی می رسد.

دكتر مینایی مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای همچنین در اظهارنظر دیگری گفته "از مجموع ۲ هزار بازی رایانه ای خارجی موجود در کشور، ۷۰۰ بازی رایانه ای به دلیل مغایرت با شئونات اسلامی و ترویج خشونت، مجوز بنیاد ملی بازی های رایانه ای را دریافت نکرده‌اند."

البته در آمارهایی که جناب مینایی ارائه کردند نکته ای وجود دارد و آن اینکه بازی های رایانه ای خارجی که در طول تصدی گری ایشان در سمت مدیریت بنیاد توانسته مجوز نشر دریافت کند 1530 عنوان بدون ویرایش و 353 عنوان غیر مجاز بوده است. (اطلاعات سایت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای خرداد ماه 90)

در تاریخ 90/8/16 در جلسه 700 شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به پیشنهاد وزیر محترم ارشاد در راستای اصلاح بند 3 ماده 2 اساسنامه بنياد حمايت و نظارت بر گسترش فرآيند توليد، تأمين،‌ واردات،صادرات،‌ آماده‌سازي، تكثير و صدور مجوز توليد و توزيع انواع بازي‌هاي كنسولي و رايانه‌اي به صورت مستقل از ارشاد به عهده بنياد نهاده شد؛ البته مغایرت این مصوبه قانونی نیز با قوانین جاري کشور خود قابل تأمل مي باشد که در این مقال به آن نمی‌پرازیم.

با توجه به آمار و اطلاعات سایت رسمی بنیاد ملی بازی های رایانه ای در تاریخ 30/8/90 در فرآيند صدور مجوز تعداد 2078 بازي بررسي و تعداد 1530 بازی مجاز بوده است، ضمناً 353 بازی نیز غیرمجاز اعلام شده. همین آمار در تاریخ 2/12/90 به عدد 817 عدد بازی غیرمجاز افزایش پیدا کرده و 739 مجاز قلمداد شده است. در تاریخ 24/1/91 نیز عناوین بررسی شده 1732 تقلیل پیدا کرده که از این تعداد 747 عنوان، مجاز و حدود 148 عنوان آن حکم ویرایش گرفته و مابقی ممنوع شده است.

حال در این مقال سؤالاتی مطرح می‌شود که در ادامه از نظرتان خواهد گذشت.

1- اولاً به چند شرکت و چه تیراژي مجوز نشر صادر شده؟ چه مقدار هولوگرام به شرکت‌های توزيع كننده بابت بازی‌های فوق فروخته شده است؟ عواید فروش صرف چه شده است؟ آیا ابلاغیه عدم فروش به شرکت‌ها در تاریخ ممنوعیت صادر شده است؟

2- مسئولیت صدور مجوزهای ابطالی به عهده چه کسانی است؟

3- عواقب سوء، نشر این محصولات غیرفرهنگی در جامعه كه گريبان خانواده‌ها را گرفته است به عهده چه كساني است؟

5-  با توجه به سطح تأثیرگذاری این بازی‌ها بر روی جوانان و نوجوانان این مرز و بوم و قدرت تخریب اذهان مخاطبان چه مقدار بايد هزينه کرد كه شرايط را به حالت ماقبل برگرداند؟

6- تکلیف شرکت‌های چندملیتی مانند سامسونگ که از اسپانسر مسابقات این بازی‌ها در کشور می‌باشد به عهده چه کسانی خواهد بود؟چه کسانی موجب مجاز شمردن عملکرد شرکت‌های فوق بوده‌اند؟و با چه استدلالي شركت هاي چند مليتي تجاري در حوزه سياست گذاري فرهنگي ورود پيدا ميكنند؟

7- آیا ابطال این مجوزها موجب عدم فروش این بازی در بازار نیز می‌شود یا ممنوعیت‌ها به صورت مجازی و مصنوعی است؟

8- آیا می‌توان ساختار صدور مجوز محصولات فرهنگی آن هم با این چنین تأثیرات و سطح مخاطب را به شرکت غير دولتي  بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای سپرد؟

9- ضرر شرکت‌های تولیدی که این محصولات را تولید کرده‌اند و کاملاً قانونی اقدام به نشر این محصولات نموده‌اند و حال با توجه به ممنوعیت‌های صادره توسط بنیاد ملي سرمایه‌هاشان به خسران می‌رود را چه کساني جبران می‌کنند؟

10- سودهای حاصله از فروش این باز‌ی‌ها که موجب اضمحلال اخلاقي  فرزندان این مرز و بوم ميشود به جیب چه کسانی سرازیر می شود؟

11- خروج سرمایه‌های ملی در بازی‌های آنلاین (تراوین) با رده بندي سه سال توسط شركت ايراني كه به جیب شرکت‌های آلمانی طرف قرارداد بازی‌ سرازیر شده است را چه کسانی پاسخگو می‌باشند؟

13- تکلیف مجلات بازی‌های رایانه‌ای که عملاً وظیفه تبلیغ بازی‌های رایانه ای وارداتی را دارند در كجا روشن مي شود؟ آیا معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد پاسخگو خواهد بود؟

14- چه نهاد فرهنگی در کشور وظیفه بررسی سطح تأثیرگذاری این بازی‌ها را بر عهده دارد؟

15- چه تضمینی وجود دارد که این روند با محاکمه این عوامل يا خلع مدیریت عوامل نامبرده ادامه پیدا نکند؟

16- آیا در نظام قانون‌گذاری برای این چنین سوءمدیریت‌های فرهنگی که تأثيرات درازمدت دارد مجازاتی تعریف شده است و اگر شده بر چه کسانی مترتب است؟

17- اينكه صدور مجوز این بازی‌ها توسط بنیاد ملی صورت گرفته و ممنوعيت 800 بازي فوق نيز توسط همان نهاد صورت گرفته حال چه تضمینی  وجود دارد که 1100 بازی باقی مانده حامل مفاهیم سوءفرهنگی نباشد؟

18- چه تضمینی وجود دارد که عوامل پیگیری کننده این معضل فرهنگی اعم از کارشناس شاکی، ضابط و قاضی پرونده مورد هجمه مافیای نشر این محصولات قرار نگیرد؟

مشرق بزودی گزارش مفصلی از نحوه عملکرد مسولان بنیاد ملی بازی های رایانه ای و بررسی بازی های مجوز داده شده خارجی توسط این بنیاد را منتشر خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 25
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • مجید ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    محاسبات خوبی انجام داده اید اما به یک نکته توجه نکرده اید که آقای مینایی به تنهایی 2087 بازی را بررسی نمی کند و کافیست با یک تیم بررس چند نفره به جای 14 سال به تنهایی، یک ساله پروژه بررسی را انجام دهد لطفاً تحلیل های ذوق زده و سرانگشتی نکنید.
  • Ali ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    با سلام و خسته نباشید من یک گیمر حرفه ای هستم و سال هاست با بازیسازان کشور دوستی نزدیکی دارم این بنیاد نه تنها از بازیسازان کشور حمایت نکرد بلکه مشارکت ناعادلانه را سرلوحه فعالیت خود قرارداد قراردادهایی که 80 بر 20 به نفع بنیاد رسید مگر بنیاد وظیفه حمایت از بازیسازان کشور را نداشت؟ خواهشا گزارشی از بازیسازان هم بگیرید
  • ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    این چه حرفیه آخه؟ شیوه صحیح مدیریت یعنی همین. یعنی یه مدیر اگه شده خودش بشینه موانع و مشکلات رو بررسی کنه.
  • محمد امین ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    خوب بود ولی توجه داشته باشید که اگر قرار باشه به بازی ها گیر بدیم باید یه حمایتیم از داخل به بازی سازهای ایرانی داشته باشیم. همچنین کلا ورود بازی های خارجی به ایران نمیشه که قطع بشه چرا که با نبود قانون اصلی کپی رایت هیچگاه نمیشه جلوی ورود غیر قانونی بازی ها رو گرفت. نبوده همان قانون کپی رایت باعث میشه که بازی هایی مانند battlefield 3 راحت تو دنیا پخش بشه. ولی در کل پایان یافتن ورود بازی های خارجی به ایران فقط وقتی تموم میشه که مردم ازش زده بشن. اونم وقتیه که قیمت ها بالا بره و بازی های داخلی بهبود داشه باشه
  • مهرداد آرین ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    از دست شیطان و امریکا و اسرائیل هرچه بگوئید بر می آید اما پیروزی و ظفر نزدیک است.در مقابل این پول پرستان قدرت طلب مسلمانانی ایستاده اند که می خواهند با یاری خداوند نقشه هایشان را نقش بر آب کنند.
  • مینا ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    جالب اینکه ما چندتای دوست هستیم و بازی می سازیم و بازی ام زیاد انجام میدیم و تو این راستا اطلاعات ما از بنیاد کاملا با شما فرق میکنه آخه میدونید و شایدم بدونید اینه که خود مدیرای بنیاد بازی نمکنند و میدونم که یه تیم از گیمرای حرفه ای دارند البته برای خود بنیاد و داخل بنیاد و جالبتر اینکه شما به عنوان یک خبر نگار حرفه ای سطح سواد زیر دیپلم هم ندارید ، بهتر اینه که همیشه بجای بستن چشم و حرف زدن کمی تحقیق و بررسی کنیم که حداقل بهمون نخندن
  • سعید ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    سلام ای کاش یک کم تقوی و انصاف ضمیمه این گزارش می‌شد. ای کاش بنیاد پیگیر این همه دروغ و پروپوگاندا باشد.
  • ناشناس دلسوز ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    بنده این مجموعه رو خیلی خوب نمیشناسم اما از فراوانی مطالب ضد و نقیضی و فرار از دادن اطلاعات کافی در خصوص بعضی موارد در این مطلب تنها حسی که به من دست داد این بود که احتمالا نگارنده منافع تامین نشده ای توسط اون آقا و اون بنیاد داره که این چنین ارایه مطلب کرده بنده توقع دارم از مسولین سایت معتبر و مهم شرق که توسط بعضی نگارنده های خود بازی نخوره و به شعور هواداران این سایت احترام بیشتری بگذاره ضمنا در تایید ناشناس بالا عرض کنم که حتی اگر یک مطلب هم در این صفحه غیر قابل اثبات باشه که به نظر من طبق تناقضات در این متن حتما هست مدیر این سایت هم باید در خصوص تک تک مطالبش شخصا تحقیق و بررسی دقیق کنه و بعد منتشر کنه
  • یک آشنا ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    خدا خیرتون بده از گزارش کاملی که زدید.حتما از کارکنان رده بالای آن مجموعه هم گزارش تهیه فرمایید متاسفانه اغلب افرادی که پست کلیدی در آن مجموعه دارند نه مدرک مرتبط دارند با کارشان دارند و نه تجربه این کار رادر گذشته داشتند.
  • يك خبرنگار ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    احتمال مي‌ دهم بدانم اين گزارش از كجا آب مي‌ خورد اما در هر صورت نگارنده چند موضوع را در نظر نگرفته است: 1- اينكه خود آقاي مينايي كه نمي نشيند و بازي ها را بررسي كند. بلكه آن بنياد هم عده اي نيرو در داخل سازمانش و هم عده اي از بازيكنان حرفه اي را در خارج از سازمان دارد. دوستاني كه آن 14 سال را مقايسه كرده اند يادشان باشد كه اگر يك نفر بررسي كند مي ‌شود 14 سال و اگر 10 -15 نفر مي شود 1-2 سال. 2- چرا به نيازهاي جامعه توجهي نمي كنيد؟ ميليون ها نوجوان و جوان ايراني تفريح شان بازي هاي كاميپيوتري. آنها بازي را كه مي خواهند مجاز يا غير مجاز مي خرند حال چه بهتر كه بنياد بازي روي ان نظارت كند. وقتي يك بازيكن كامپيوتر 6 ماه براي انتشار يك بازي منتظر مي ماند نمي آيد بنا به استدلال شما عزيزان بگويد كه اي واي بازي خشونتش كمي زياد است، پس بهتر است كه بنياد اين بازي را براي خانواده هاي رده بندي سني كند. 3- نوع استدلال شما، استدلالي است كه چشم را بر همه خوبي ها ببند و به بدي ها توجه كن. 4- فروش هولوگرام چه اشكالي مي تواند داشته باشد؟ اينكه بنياد بتواند كم كم از پشتوانه مالي دولت دل بكند بد نيست. فعلا وقت نوشتن ندارم. وگرنه بيش از اين حرف براي گفتن است. كمي انصاف داشته باشيد و البته رفتن يكي از بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي و آمدن يكي ديگر به آنجا محمل خوبي براي كوبيدن اين نهاد نيست. به خصوص آنكه شما يادتان رفته است كه بگوييد اين بنياد بود كه توانست با حمايتش باز‌ي هاي ايراني را روانه بازار كند كه حتي شركت هاي خارجي را هم متعجب كرد. در آخر؛ عرفه بازي‌هاي رايانه‌اي يك فعاليت " هاي تكنولوژي" است كه ما در تك تك اجزاي آن تحريم هستيم. اگر در پزشكي يا هر چيز ديگري به چنين موفقيتي رسيده بوديم چگونه از ان تمجيد مي‌كرديد؟ كاش يادمان بود كه حتي براي مايوس كردن يكي دو نفر از خدمت كردن و زحمت كشيدن هم بايد جواب پس داد. " يك خبرنگار "
  • ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    سلام اگه تونستید در مورد مافیای شرکت هایی که بازیهای ایرانی رو هم پخش می کنن گزارش بنویسید اونوقت می فهمید چه مافیایی تشکیل شده است آشنا های خودشونن
  • هادی ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    سلام بر شما این اخری رو خوب اومدی اگه مافیای نشر البته از نظر شما وجود داره چرا گیر دادی به بنیاد بازیهای ملی رایانه ای ؟
  • ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    اگر همین بنیاد نبود صنعت بازی هم توی ایران مثل انیمیشن می شد و دیگه اصولی پا بر جا نبود .....
  • بابک ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    به نظرم مطلب خوب و جامعی بود.... آقای ... حالا باید یا جواب بده (از اون بیانیه های الکی نه !) یا بره دادگاه مربوطه و شکایت کنه !!! البته توی این چند سال به همه نشون داده که جنبه انتقاد نداره و فورا به مسئولین مربوطه شکایت می کنه و.... ! خدا خیرتون بده و ممنون از اینکه مطالب این به اصطلاح بچه های بازی ساز و بازیکن رو ( که بیشترشون کارمندای بنیاد هستن) رو منتشر می کنید ... اینجا مهد آزادی و آزاد اندیشی ست ....
  • یاد ۲۲:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 0
    با نظری که خواسته بود از سایر مدیران بنیاد گزارش تهیه شود موافقم حتما به یافته های جالبی خواهید رسید و ...
  • احسان ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    0 0
    بابا ما فکر کردیم کشورمون پاکه نگو اینجاهم مافیا بازیه خدا رو شکر تو این زمینه هم از غرب جلو زدیم
  • ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    آقای بابک ک... تصور اینکه مشکل ساختار ذهنی شما، با بنیاد کی حل میشه افسانه ای هست که ظاهرا هیچ وقت واقعیت پیدا نمیکنه.
  • یک کارشناس ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    گزارش به اصطلاح ویژه شما رو خواندم. برای جالب هست نویسنده این گزارش که اون رو با واژه وِیژه حساس تر نشان داده، بهتر نبود قبل از نگارش اون یه سری به بنیاد میزد و اول از شیوه کار بخش اسرا و روال کار نظام طبقه بندی بازیهای رایانه ای آشنا میشد و بعد یکسری اطلاعات کاملا مغرضانه که معلوم کاملا جهت دار و یکطرفه نوشته شده تهیه میکرد. آقای نویسنده، هیج میدونید الگوی طبقه بندی بازیها که با ابتکار بنیاد ملی بازیهای رایانه ای در ایران و بر اساس نیاز وجود آن ساخته شده به عنوان الگویی موفق برای سایر کشورهای اسلامی مطرح است و در حال حاضر بحث کپی برداری اجرایی آن در چند کشور در حال اجرای آزمایشهای اولیه است و هیچ میدانید بر اساس گزارشات رسمی شبکه های خبری صنعت بازی، این نظام طبقه بندی بنیاد جژء 5 نظام برتر و مطرح کاربردی در جهان میباشد. آقای نویسنده، اصلا شما قبل از این گزارش هیچ تحقیق مستدلی انجام داده اید که حال این چنین تهمت های گوناگون و صرفا تشدید افکار مردم و منحرف کردن ذهن خوانندگان خود را ایجاد کرده اید. آقای نویسنده و مسئولین محترم سایت مشرق، یادتون باشد اگر در مسلمانی خودتان ادعایی دارید، تهمت زدن، افترا، تشویش و ... تبعاتی دارند که آخرت شما رو نه با ادله ای که شما می آورید بلکه بر اساس اثرات کارتان میسازد. وقتی قرآن به قلم قسم میخورد، چشماتون رو باز کنید که این قسم به خاطر اهمیت اثر نوشتاری اون قلم است نه به خاطر خود قلم ... توصیه میکنم، قبل از هرچیز و صرفا جهت درست گزارش نوشتن اول درخواست تهیه یک گزارش دیداری از بنیاد را بدهید و خودتان، فقط خودتان حقایق و اطلاعات درست را برای مخاطبین آماده کنید نه گزارشی که با قصد و به سفارش افرادی معلوم الحال و برای آنها نگارشته شده. همه ما در اون دنیا مسئول عواقب کارهای خودمان در این دنیا هستیم
  • دوست ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۲
    0 0
    به نظر من اول شما هزینه کلاهبرداری در ساخت بازی مدافعان کربلا رو تصفیه کن بعد بیا در مورد جایی یا چیزی نظر بده ...
  • حسين ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۲
    0 0
    با سلام از شما كه مدعي بحث‌هاي جنگ نرم هستيد تعجب مي‌كنم كه هنوز نمي‌دانيد يك انتقاد بد، بهترين راه براي از ميان بردن سيل انتقادات و به انحراف بردن آن‌ها است. بارها چنين مطالبي منتشر كرده‌ايد ولي هر دفعه بدون سند چشمگير و هر بار هم به دفعه‌ي بعدي موكول كرده‌ايد. بنده سال‌ها است كه در حوزه‌ي نقد بازي فعاليت مي‌كنم، مخالف بسياري از عملكردهاي بنياد هم هستم، اما با اين روش انتقاد كه شما پيش گرفته‌ايد، فقط موجبات دلسردي مردم را فراهم مي‌كنيد. به جاي اين روش‌ها اين‌ها را توصيه مي‌كنم: 1- يك گروه تحليل حرفه‌اي بازي داشته باشيد و بصورت ثابت به نقد بازي‌ها و محور يابي آن‌ها اقدام كنيد. 2- تحقيق مفصلي از بنياد انجام دهيد و مطالب را مستدل و با سند و مدرك و بي طرفانه در اختيار مردم و مسؤولين قرار دهيد. 3- فقط به نقد نپردازيد، راه‌كارهم ارائه نماييد. به هر حال از سايت خوب‌تان ممنون
  • برهان ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۲
    0 0
    مشکل رو بازيسازا گفتن ... حواس بنياد به پولسازی و مالکيت آثار استوديو هاست نه مميزی و نظارت دقيق روی هجمه غربی !
  • بابک ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۷
    0 0
    اسم مدافعان کربلا برام آشناست ولی نه به خاطر کلاه برداری ! بلکه به خاطر جوایزی که برده ... الان هم دلم بیشتر به حال اون بنده خدایی که فکر می کنی منم سوخت ! هر گردی گردو نیست ناشناس عزیز ! من بابک هستم ولی نه از نوع بابک ک.... !
  • 1 بابا ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۸
    0 0
    از اموال اقایون بپرسید ؟؟قانون از کجا اورده را اجرا کنید!!!
  • بابا ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۸
    0 0
    هلوگرام رایگان رو چه شرکت های گرفتن؟؟؟؟
  • بابا ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۸
    0 0
    يادمان باشد كه اگر يك نفر بررسي كند مي ‌شود 14 سال کار 24 ساعته نیاز است و اگرکار 8 ساعته ذر نظر بگیریم میشود 42 سال کار یک نفره و اگر 42 نفر باشد میشود کار1سال کل کارمند های بنیاد چند نفر؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس