کد خبر 112136
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۶

باراک اوباما در کتابی که یک سال پیش از رسیدن به مقام ریاست جمهوری آمریکا نوشته، تاکید کرده بود: بخش بزرگی از دلاری که ما به صورت روزانه برای خرید نفت می پردازیم ،به جیب رژیم هایی می رود که فاقد ثبات سیاسی هستند. عربستان رژیمی استبدادی است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس ،باراک اوباما، ،یک سال پیش از رسیدن به مقام ریاست جمهوری آمریکا،با نگارش کتابی به نام "جسارت امید"به بیان دیدگاه های خود در این کتاب پرداخته است.

رییس جمهور آمریکا در این کتاب نوشته است:  رییس جمهور آمریکا گفت: ما به رژیم های استبدادی همانند عربستان اهمیت نمی دهیم ، ما به آنان پول می دهیم و از آنها نفت می خریم چون به نفت شان نیاز داریم.

باراک اوباما، ،یک سال پیش از رسیدن به مقام ریاست جمهوری آمریکا،با نگارش کتابی به نام "جسارت امید"به بیان دیدگاه های خود در این کتاب پرداخته است.

وی در خصوص آسیب پذیری امنیت ملی آمریکا به دلیل وابستگی به انرژی می گوید:" وابستگی ما به نفت تنها بر اقتصادمان تاثیر نمی گذارد.این وابستگی امنیت ملی مان را ناپایدار می کند،بخش بزرگی از 800 میلیون دلاری که ما به صورت روزانه برای خرید نفت می پردازیم ،به جیب رژیم هایی که فاقد نگرش و دیدگاه با ثبات سیاسی هستند،می رود".

اوباما بلافاصله می افزاید: " ما به رژیم های استبدادی همانند عربستان اهمیت نمی دهیم ، ما به آنان پول می دهیم و از آنها نفت می خریم چون به نفت شان نیاز داریم".

رییس جمهور آمریکا با تاکید بر دیکتاتور بودن رژیم عربستان،در عین حال از بروز بی ثباتی در این کشور اظهار نگرانی کرده و اظهار می کند: "یک حمله موفقیت آمیز به یکی از مجموعه های بزرگ نفتی عربستان سعودی ،اقتصاد آمریکا را به لرزه می اندازد".

وی سپس با اعلام میزان وابستگی آمریکا و اینکه جمهوری خواهان در دوران حکومت خود برای کم کردن وابستگی آمریکا به نفت کاری نکرده اند تصریح می کند: " آمریکا 3 درصد از منابع نفتی جهان را در اختیار دارد،اما ما 25 درصد نفت تولیدی جهان را مصرف می کنیم ".

اوباما سپس در چند صفحه بعد به ذکر خاطرات سفر خود به همراه سناتور دیک لوگار  به اوکراین در زمان انتخاب ویکتور یوشنکو برای ریاست جمهوری اوکراین و بحث تبعات وابستگی این کشور به انرژی روسیه می پردازد و برای اینکه نشان دهد وابستگی به نفت عربستان چقدر برای امنیت آمریکا زیان آور است می‌نویسد: " در تابستان 2005 فهمیدم که وابستگی ملتی به انرژی بیگانه به کجا خواهد کشید.در آن سال من به همراه سناتور دیک لوگار به اوکراین رفته بودیم تا با رییس جمهور جدید آن ویکتور یوشنکو دیدار کنیم.... انتخاب یوشنکو در ان ایالت اتحاد شوروی سابق هیجان بسیار خلق کرده بود.اما ما در گفتگویمان با یوشنکو واعضای کابینه اش پی بردیم که اوکراین به دلیل وابستگی 100 درصدی اش به نفت و گاز روسیه با مشکل بزرگی روبروست.

روسیه قیمت انرژی برای اوکراین را سه برابر کرد و طرفداران روسیه منتظر ماندند ماه های زمستان و گرانی گاز بیاید تا نطق های یوشنکو فراموش شوند و اوکراین قدر وابستگی به روسیه را بداند.

اوباما گفتار خود را که به نوعی آرزوی خلاصی از نفت عربستان است اینگونه به پایان می برد: " ملتی که مهار منافع خود را در دست نداشته باشد،آینده خود را نیز نمی تواند مهار کند ".

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس