حضور محصلان در مدرسه اختیاری شد/ وزیر: الزامی برای حضور دانش‌آموزان در مدارس نیست

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در نامه ای به رئیس جمهور تاکید کرد: با اجرایی شدن آموزش حضوری در مدارس می توان موج جدیدی از گسترش ویروس کرونا در سطح جامعه را پیش بینی کرد.

به گزارش مشرق، سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در نامه ای به رئیس جمهور تاکید کرد: با عنایت به گستردگی جمعیت دانش آموزان که نزدیک به ۱۴ میلیون نفر را شامل می شود و در کنار خانواده ها و اولیای مدارس، این جمعیت به مراتب افزایش می یابد و با اجرایی شدن آموزش حضوری در مدارس می توان موج جدیدی از گسترش ویروس در سطح جامعه را پیش بینی کرد.

متن نامه قاضی زاده هاشمی به شرح زیر است:

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

سلام علکیم؛

همانگونه که مستحضرید، بازگشایی مدارس در شرایطی انجام می گیرد که کشور ما همانند سایر کشورهای جهان در شرایط بحرانی پاندمی کووید -۱۹ می باشد و دانش آموزان با شرایط نوپدیدی برای رویارویی احتمالی با بیماریهای تنفسی مواجه هستند و از طرفی خانواده ها با ابهامات اساسی و اولیای مدرسه با چالش های جدیدی در زمینه حفظ و مراقبت دانش آموزان و ارائه آموزش های لازم جهت پیشگیری روبرو هستند. در وضعیت موجود و غیر قابل پیش بینی بودن شرایط آتی اپیدمی بیماری، وزارت اموزش و پرورش هنوز موفق به اجرای راهکارهای مشخص و قابل قبول برای تامین سلامت دانش آموزان در مداس نشده است.

با عنایت به گستردگی جمعیت دانش آموزان که نزدیک به ۱۴ میلیون نفر را شامل می شود و در کنار خانواده ها و اولیای مدارس، این جمعیت به مراتب افزایش می یابد و با اجرایی شدن آموزش حضوری در مدارس می توان موج جدیدی از گسترش ویروس در سطح جامعه را پیش بینی نمود. با این پیش فرض انتظار می رفت بعد از کسب تجارب قبلی در مقابله با بیماری کرونا، برنامه جامع و کاربردی در زمینه آموزش غیرحضوری دانش آموزان توسط دو وزارت متبوع بهداشت و آموزش و پرورش، تدوین و ارائه گردد که متأسفانه با نگرش غیرعلمی «مدرسه محور» در شرایط فعلی، بدون نهادینه نمودن دیدگاه سلامت‌باور در سطح دانش آموزی، این امر محقق نگردید و تضمینی جهت اجرای صحیح و مؤثر پروتکل های بهداشتی از سوی دانش آموزان و خانواده آنها پیش بینی نمی شود و پیامد عدم تحقق این مهم، گریبان‌گیر کل جامعه خواهد شد.

از مهمترین اصول پیشگیری از طغیان بیماری در جمعیت دانش آموزی، رعایت فاصله های فیزیکی طبق دستورالعمل های بهداشتی است. در صورتیکه اکثر مدارس، فاقد فضای فیزیکی مناسب جهت این امر می باشد و از طرفی با توجه به عدم آگاهی و بینش لازم در بین دانش آموزان مقاطع مختلف نسبت به درک این مفاهیم، نمی توان انتظار ایجاد رفتار مطلوب و متناسب با الگوهای بهداشتی را داشت.

از دیگر چالش های پیش روی آموزش حضوری دانش آموزان می توان به عدم دسترسی به تجهیزات حفاظت فردی با کیفیت مطلوب توسط خانواده ها به صورت عدالت محور اشاره کرد.

کافی نبودن تعداد نیروی انسانی مجرب جهت اجرا و نظارت بر حسن انجام پروتکل های بهداشتی (مراقب سلامت مدارس و خدمتگزار) و فرسودگی شغلی کارکنان حوزه بهداشت با توجه به افزایش حجم کاری به منظور نظارت بر حسن اجرای دستورالعمل های بهداشتی مشکلات دیگری را ایجاد خواهد نمود.

وقتی نظام آموزش عالی به این نتیجه رسیده که حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها و کلاس درس می‌تواند امنیت سلامت آنان را به مخاطره بیندازد، چگونه در سطح آموزش و پرورش یقین حاصل شده رفتار دانش آموزان که نسبت به دانشجویان سن کمتری دارند، در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی متضمن سلامت آنان است.

ایجاد نگرانی و اضطراب ناشی از ابتلای دانش آموزان همزمان با بازگشایی مدارس در خانواده ها در کنار موارد فوق الذکر به مصلحت نیست و می‌تواند موج سوم بیماری را ایجاد کند که خستگی کادر درمان، طولانی شدن مدت بیماری با توجه به کمبود امکانات درمانی و آسیب‌های بیشتر اقتصادی را همراه خواهد داشت.

افزایش بروز اپیدمی بیماری، متعاقب بازگشایی مدارس در برخی کشورهای جهان، دلیلی بر این ادعاست. متأسفانه در حوزه های مرتبط با دانش آموزان در کل کشور و برخی سازمان های مرتبط از جمله سازمان استعدادهای درخشان یا سازمان سما، وحدت رویه مشاهده نمی گردد که خود باعث افزایش نارضایتی خانواده ها و مقایسه های غیراصولی گردیده است.

به نظر می رسد که آموزش غیرحضوری مناسب‌ترین راهکار در شرایط فعلی می باشد. برای بهبود شرایط، تهیه و تدارک همه جانبه زیرساخت‌های آموزش غیرحضوری با استفاده از ظرفیت های اثرگذار و مرتبط با این امر از جمله صدا و سیما و بخش خصوصی در جهت تولید محتوای آموزشی، ارتقای کیفیت آموزش و رعایت اصول عدالت محور توصیه می گردد.

همچنین در آموزش مجازی دانش آموزان، برای جلوگیری از آسیب فرهنگی، سلامت فضای مجازی باید مد نظر قرار گرفته و تضمین گردد و جهت برخورداری یکسان تمامی اقشار دانش آموزی از اینترنت در زیرساختهای آموزش غیرحضوری، ارتباط نزدیک وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارتباطات و فناوری می تواند مؤثر واقع گردد.

در صورت ایجاب ضرورت برگزاری کلاس‌ها به صورت حضوری در برخی مناطق و شرایط خاص که آموزش غیرحضوری پاسخگوی نیاز آموزشی دانش آموزان نیست، باید تمهیداتی مانند شیفت بندی کلاس ها، کاهش تعداد دانش آموزان، توزیع مناسب وسایل حفاظت فردی با به‌کارگیری خلاقیت های لازم، مشارکت خیرین سلامت و ایجاد تهویه مناسب در کلاس و … اندیشیده شود.

در شرایط برگزاری کلاس‌ها به صورت حضوری، با توجه به بافت جمعیتی و شرایط اقلیمی، وضعیت اقتصادی و معیشتی، نیاز به تدوین پروتکل های محلی در اسرع وقت می باشد. توانمندسازی والدین به‌عنوان افراد حامی در انتقال فرآیند آموزش جهت همراهی معلمان و آموزگاران ضروری می باشد.

به امید اینکه با استعانت از پروردگار متعال و همکاری های مؤثر نهادهای مرتبط با تعلیم و تربیت دانش آموزان این مرز و بوم، شاهد ارتقای دانش آنان در کنار تأمین سلامت جسمی و روحی این قشر و خانواده هایشان و به تبع آن کل جامعه باشیم.

سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۹
    4 2
    چرا خود قالیباف نامه نزده؟
    • IR ۲۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۹
      1 0
      جک نگو برادر
  • IR ۲۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۹
    9 0
    همه ي اينها درست! كاش سوال ميشد چرا در سال بحران كرونا مدارس ١٥ روز زودتر شروع شده در حاليكه هنوز بعضي مدارس هنوز معلم هم ندارند!!!؟
  • احمد IR ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
    3 0
    چه خبرهت اخیرا نامه های سرگشاده زیاد شده
  • یک معلم IR ۰۴:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
    2 0
    کلاس های مدرسه در شهرستان ما (آبیک _قزوین) از ۱۵ شهریور به صورت یک و نیم ساعتی برگزار شد . خبری از کاهش ساعت کلاس به ۳۵ دقیقه نبود . آموزش کاملا حضوریست در حالی که حتی مواد ضدعفونی کننده تهیه نشده چه برسد به تهویه و ضدعفونی در هر ساعت .
  • IR ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
    5 0
    بابا دولت ما به خرتو خر شده به کجا چنین شتابان
  • نادان IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
    3 4
    اقای نائب رئیس صبح تا شب دانش اموزان توی کوچه ها ،پارکها گیم نت ها ، و.......ولند انو وقت شما نگران ،هستید شما به فکر دانش اموزان خودتان هستید تا راحت تر به همه جا بروید تا کی باید مدارس باز نشود یه مقدار هم بی فایده بودن اموزش مجازی فکر کنید
  • پری IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
    1 2
    سلام ،وزیر گفته الزامی نیست پس دیگه چرا اینقدر به اب و اتیش خودتون میزنید دلتون نخواست فرزندتون نفرستین کی شما را مجبور کرده بشینه از طریق مجازی اموزش ببینه اما هیچ اموزشی نمیتونه جای اموزش حضوری را بگیره
  • گمنام NL ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
    4 0
    خانواده ها به آموزش آنلاین هم انتقاد دارند.مثلا می گویند دختر پسر هفت هشت ساله را می نشانی گوشی دستش می دهی یه لحظه که پیشش نباشی و کنترل نکنی می بینی بچه از شبکه شاد زده به برنامه بازی و داره بازی می کنه! یا می گویند تلویزیون هم همین طور بچه پای تلویزیزن حوصله گوش کردن درس نداره دوست داره برنامه مورد علاقه ببینه!
  • ف بلوچ IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
    1 0
    شاید بعضی شهرها از نظر رعایت پروتکل درسطح خوبی باشند اما باید به این نکته توجه کرد مدارس جنوب استان حتی امکانات اولیه هم ندارند وسایل بهداشتی جای خوددارد
  • IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
    0 0
    حالا که مدارس رو باز کردن و آموزش بصورت حضوری برگزار میشه کاش حداقل تعداد دانش آموزان کلاس ها رو کم میکردن.امسال برخلاف سال های قبل گفتن که آمار دانش آموزان هر پایه اگه کمتر از ۴۲ تا بود باید یک کلاس بشن.الان ما با ۳۸ دانش آموز یک کلاس داریم.
  • Taniya IR ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
    0 0
    فقط ما نیستیم که مدرسه میریم این همه دانش آموز توی دبیرستان ما هستش اگه فقط من نخوام برم که عقب میمونم درسای ما همه بیشترشون تخصصیه اگه حظوری نباشه برای کنکور نمیتونیم تست بزنیم
  • امیرعلی IR ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
    1 1
    با غیر اجباری مدرسه بچه‌ها باز مجبورن برن بعد معلما تو شاد درس نمی دن
  • IR ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
    0 0
    سلام مدرسه دخترم ازساعت ۷/۵ تا ۱ روزهای زوج کلاس حضوری دارن آخه چطور بچه ۶ ساعت ماسک تحمل کنه اگر هم نفرستمش معلم میگه چون داریم حضوری تدریس میکنیم دیگه مجازی درس نمیدیم از اضطراب فرستادن یا نفرستادن دخترم زندگی ندارم
    • علی IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۱
      0 0
      آره اصلا باید مدرسه ها رو ببندن تا همه مجازی باشن
  • IR ۰۴:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۱
    0 0
    درسته آموزش حضوری بچه ها بهتر یاد میگیرن آموزشی که یک ساعت ونیم هستش نه معلم میتونه آموزش خوب بده نه دانش آموز یاد میگیره مدارس غیر انتفاعی که بعضی کلاس ها فضای بسته دارن به مدیر مگیم که فضا بسته 12دانش آموز تو یک کلاس در جواب میگن آمار کلاس بالاهستش در هفته 2 دوروزشم نمیکنن به معلم میگم دخترم مجازی میادقبول نمیکنه میگه مجازی تکلیف بفرسته نگاه نمیکنم اگر تکلیف درمجازی بدم مخصوص اون دانش آموز هستش که حضوری میاد پس همون بهتر که امسال مدرسه نره سلامتیش مهم تره
  • ندا IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۱
    0 0
    لطفا کلا مدارس تعطیل کنید . معلمها چندین برایر تلاش میکنن اما بچه ها اصله درس نمیخونن. در مجازی کار معلم چندین برابر شده اما دانش اموزها اصلا در س نمیخونن لطفا اقای قالی باف خواهش میکنم مدارس کلا تعطیل کنید .‌در ججازی معلم چندین برابر زحمت میکشا اما بچه اصلا دوست نداره درس بخون چون توی خونه است و چون کرونا است مانمیتونیم اجازه بدیم مدرسه برن. لطفا کلا مدارس تعطیل کنیدخواهش میکنم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس