کد خبر 111407
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۹

يك زن 36 ساله عضو پارلمان افغانستان قصد دارد براي انتخابات رياست‌جمهوري اين كشور كه قرار است در سال 2014 ميلادي برگزار شود، خود را نامزد كند.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، اين زن 36 ساله كه "فوزيه كوفي" نام دارد، داراي دو دختر است و از سياستمداران ولايت بدخشان افغانستان محسوب مي شود.

وي در مصاحبه‌اي با خبرگزاري رويترز مي‌گويد: مطمئنم كه مبارزات انتخاباتي من جزو جنجالي‌‌ترين مبارزات خواهد بود و با مشكلات زيادي مواجه خواهم بود.

فوزيه كوفي اولين فردي است كه تمايل خود را براي نامزدي در انتخابات رياست‌ جمهوري افغانستان اعلام كرده است و كانديداتوري وي بعد وسيعي در بر خواهد گرفت.

اين نامزد زن پست رياست‌ جمهوري افغانستان در ادامه مصاحبه‌ خود افزود: بسيار آسان است كه يك زن را در افغانستان مورد حمله قرار دهيم و اتهاماتي را عليه يك زن مطرح كنيم و سپس زندگي سياسي وي براي هميشه پايان مي‌يابد.

اين زن جوان در گذشته نيز همكاران مرد خود را با عضويت در پارلمان و سپس به دست گرفتن سمت معاون رئيس پارلمان شگفت‌زده كرده بود.

وي اولين بار در سال 2005 ميلادي به عنوان نماينده پارلمان افغانستان و يكي از 90 زن از 240 عضو پارلمان انتخاب شد. وي بار ديگر در سال 2010 ميلادي در همين سمت انتخاب شد.

اين زن جوان كه نوزدهمين فرزند از 23 فرزند پدر چند زنه خود است، خانواده‌اش را با اين تصميم در مورد كانديداتوري در انتخابات رياست‌ جمهوري شگفت‌زده كرد.

وي حتي اولين دختر تحصيل كرده از خانواده‌اش محسوب مي‌شود، چراكه براي رفتن به مدرسه و تحصيل به برادرانش التماس كرده است.

فوزيه كوفي در ادامه مي‌گويد: يكي از اصول اوليه‌اي كه مردم افغانستان مي‌خواهند، دولتي مسئول، پاسخگو و مناسب است.

وي خواهان اين است كه افغانستان از تكيه بر كمك خارجي كه بيش از 80 درصد از بودجه كشور را تشكيل مي‌دهد، دست بردارد و از لحاظ مالي مستقل شود.

اين زن كانديداي رياست‌ جمهوري افزود: با اعمال قوانين در كنترل منابع به ويژه در بخش معادن مي‌توان خودكفا شد. ميلياردها دلار از سرمايه‌هاي افغانستان در بخش منابع زيرزميني مدفون شده است. متاسفانه هم‌اكنون درآمد حاصل از منابع معدني به جيب برخي از افراد خاص واريز مي‌شود. اگر شما براي مردم شغل ايجاد كنيد، به طور حتم خطرات امنيتي را كاهش داده‌ايد. اگر شغل خوب براي اين مردم ايجاد شود، آنها به سوي طالبان جذب نمي‌شوند.

كوفي كه يكي از مبارزان حقوق زنان پس از سقوط طالبان در افغانستان محسوب مي‌شود، اعلام كرد كه براي تحقق حقوق زنان در افغانستان با 30 ميليون جمعيت كه سال گذشته به عنوان بدترين كشور در جهان براي زندگي زنان شناخته شد، به تلاش خود ادامه مي‌دهد.

اين زن مي‌گويد: حامد كرزاي، رئيس‌ جمهوري كنوني افغانستان مي‌تواند تحت قوانين انتخاباتي و نامساعد بودن اوضاع امنيتي، انتخابات را به تعويق بيندازد تا همچنان بر سر قدرت باقي بماند. كرزاي با كاهش حمايت از جانب زنان، جنبش مدني، فعالان، جوانان افغان و نخبگان مواجه شده است و براي همين است كه تلاش مي‌كند تا بر نيروهاي محافظه‌كار تكيه كند.

كوفي همچنين با نظرات شوراي علماي افغانستان كه مورد تائيد كرزاي است، مخالفت كرد؛ نظراتي كه به شوهران اجازه داده مي‌دهد تا در شرايط خاصي همسران خود را مورد ضرب‌ و شتم قرار دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
    0 0
    ما حاضریم به این خانم رای بدهیم اگردولت افغانستان بپذیرد شاید از کرزای بهتر باشد /

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس