به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، براي بيش از يک سده، عصب شناسان اعتقاد داشتند که مغز انسان و ساير پستانداران با مغز ديگر حيوانات مانند پرندگان، متفاوت است.
اين اعتقاد تا حدي بر ساختار فيزيکي مشخص و آشکار قشر تازه مخ - ناحيهاي از مغز که عهدهدار رفتارهاي شناختي پيچيده است - بنا شده بود. با اين حال، مطالعه تازهاي توسط پژوهشگران دانشگاه کاليفرنيا در سان ديگو و دانشکده پزشکي سان ديگو نشان داد مشابه ناحيهاي در مغز مرغان که عهدهدار تحليل درون دادههاي شنيداري است در پستانداران هم ساخته شده است.
هاروي جي. کارتن، پزشک و استاد بخش علوم اعصاب دانشکده پزشکي دانشگاه کاليفرنيا در سان ديگو و محقق اصلي اين مطالعه در مورد يافته جديد گفت: « شايد اين يافته پايان ادعاي منحصر به فرد بودن پستانداران باشد».
براي مدتهاي طولاني فرض اين بود که مغز پستانداران در مقايسه با ساير حيوانات بسيار بيشتر متحول شده و توسعه يافته است.
اين پيش فرض تا اندازهاي بر اين پايه استوار بود که پيش مغز و قشر تازه مخ - بخشي از لايه بروني مغز که در آن عملکردهاي شناختي پيچيده متمرکز است - در پستانداران ساختار متمايزي دارد.
به طور مشخص، قشر تازه مخ پستانداران لايههايي از سلولهاي ورقهاي دارد. اين سلولهاي ورقهاي به وسيله ستونهايي از سلولهاي ديگر که پرتووار منظم شدهاند، به هم متصل هستند و بخش مدولهاي عملکردي را تشکيل ميدهند که با انواع سلولهاي عصبي و اتصالهاي ويژه مشخص شدهاند.
گفتني است، مطالعات اوليه از مناطق قرينه در مغز غيرپستانداران ترتيبهاي مشابهي را نشان نداده بود، همين مساله موجب پيدايي اين فرض شد که سلولها و مدارهاي قشر تازه مخ در پستانداران، طبيعتي منفرد دارد.
پژوهشگران دانشگاه کاليفرنيا موفق به کشف شباهتهاي تازهاي ميان مغز انسان و مرغ شدند.