به گزارش مشرق به نقل از فارس، طرح اصلاح ماده ۱۹۷ آییننامه داخلی مجلس که مربوط به تغییر طرح نحوه سؤال از رئیس جمهور بود، بار دیگر در دستورکار مجلس قرار گرفت.
محبینیا عضو هیئت رئیسه مجلس در جلسه علنی مجلس اعلام کرد: ۵۰نفر از نمایندگان مجلس بر اساس ماده ۱۳۳ آیین نامه درخواست دادند تا این طرح مجددا در دستورکار مجلس قرار بگیرد.
به گفته وی، بر اساس ماده ۱۳۳ اگر طرحی مورد تصویب مجلس یا کمیسیونهای موضوع اصل ۸۵ قانون اساسی واقع نشود، بدون تغییر اساسی تا ۶ ماه نمیتواند در دستور کار مجلس قرار گیرد، مگر با تقاضای کتبی ۵۰ نفر از نمایندگان مجلس که در حال حاضر ۵۰ نماینده برای این موضوع درخواست کتبی به هیئت رئیسه مجلس دادهاند.
هیئت رئیسه مجلس بر اساس ماده ۱۳۳ یک بار دیگر طرح اصلاح ماده ۱۹۲ آیین نامه داخلی مجلس را به رأی نمایندگان گذاشت که وکلای ملت با ۱۲۴ رأی موافق، ۳۴ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع با این موضوع موافقت کردند.
بر همین اساس این طرح بار دیگر در دستورکار مجلس قرار گرفت.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ساعتی قبل با کلیات طرح دوفوریتی اصلاح ماده 197 آئیننامه داخلی و الحاق 2 تبصره به آن مخالفت کردند.
وکلای ملت با 130 رای موافق، 17 رای مخالف و 12 رای ممتنع از 198 نماینده حاضر در جلسه به کلیات طرح دوفوریتی مذکور رای ندادند.
این طرح که به امضای 41 نفر از نمایندگان مجلس رسیده بود، به دلیل تغییر آئیننامه داخلی، نیازمند دوسوم آرای مثبت تعداد نمایندگان حاضر در صحنه علنی بود که به مخالفت نمایندگان ملت مواجه شد.
با توجه به این که هیچ مخالفی درباره این طرح در صحن علنی سخنرانی نکرد موافقان نیز سخن نگفتند.
نمایندگان مجلس روز گذشته به دوفوریت این طرح رأی مثبت داده بودند.
علی مطهری نماینده تهران یکی از نمایندگانی امضاءکننده این طرح بود که بعد از بررسی طرح سؤال از رئیس جمهور در مجلس، خواستار تغییر آئیننامه داخلی در زمینه نحوه بررسی طرح سؤال از رئیس جمهور در مجلس به دلیل ضعفهای آئیننامه بود اما کلیات آن با مخالفت مجلس مواجه و از دستورکار خارج شد.
به همین دلیل مصطفی کواکبیان نماینده مردم سمنان طی تذکری آییننامهای در اعتراض به عدم تصویب کلیات طرح اصلاح ماده 197 آییننامه خطاب به لاریجانی گفت: شما فرمودید که آقای محبینیا فرمودند که از طراحان صحبت کنند و اینکه آیا این طرح مخالف دارد یا خیر؟ که کسی چیزی نگفت اما آقای محبینیا تنها اعلام کردند کلیات اصلاح ماده 197.
وی افزود: ایشان حتی یک کلمه حرفی از اینکه این ماده راجع به طرح سؤال از رئیسجمهور است، نزد و حتی کلمه سؤال از رئیسجمهور را نگفته است تا نمایندگان متوجه موضوع شوند.
این نماینده مجلس ادامه داد: بسیاری از نمایندگان متوجه نشدند که این رأیگیری برای چیست و به همین دلیل رأی نیاورد که این ظلم است و مطمئناً این شیوه رأیگیری برای مجلس خوب نیست.