به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، امين حطيط درباره قرارداد تسليحاتي 60ميليارد دلاري بين امريکا و عربستان گفت: اگر شرايط سياسي و ژئوپلتيک عربستان در منطقه را در نظر بگيريم به اين نتيجه مي رسيم که اين قرارداد براي افزايش توان رياض به منظور مقابله با تهديدات مشخص نيست.
"اين قرارداد نمي تواند توازن قدرت در منطقه را تغيير دهد در عمل تسليحاتي که در اين قرارداد به آنها اشاره شده است تا هفت سال آينده به عربستان تحويل نخواهد شد. به نظر من اين قرارداد از نظر نظامي ارزشي ندارد و نمي تواند توان نظامي عربستان را افزايش دهد."
حطيط در پاسخ به اين سوال که آيا اين قرارداد تسليحاتي مي تواند به افزايش حفاظت از چاههاي نفت عربستان و کشورهاي عربي کمک کند، افزود: 90درصد انگيزه امضاي اين قرارداد اقتصادي است و فقط 10درصد آن مي تواند جنبه نظامي داشته باشد.
به اعتقاد اين کارشناس عرب، اسرائيل مخالفتي با اين قرارداد ندارد. زيرا امريکا به آن وعده داده است که هواپيماهاي اف 35 در اختيار اين رژيم قرار دهد، بايد اعتبار لازم براي ساخت اين هواپيماها تأمين شود.
وي در ادامه گفتگو با شبکه تلويزيوني العالم اظهار داشت: بعضي کارخانه هاي اسلحه سازي امريکا در حال ورشکستگي هستند و به اعتبار فوري نياز دارند. قرارداد امريکا با عربستان بدون شک به نفع اسرائيل است، زيرا به ادامه فعاليت کارخانه هاي ساخت سلاح در امريکا کمک مي کند.
حطيط افزود: بر اساس اين قرارداد عربستان بايد روزانه به طور متوسط 20ميليون دلار به امريکا بدهد. واقعيت اين است که از پولهايي که عربستان در چارچوب اين قرارداد پرداخت خواهد کرد براي تامين اعتبار ساخت هواپيماهاي اف 35 براي اسرائيل استفاده خواهد شد.
به گزارش مشرق، امريکا به اسرائيل وعده داده است که از سه سال ديگر تحويل هواپيماهاي اف 35 به اين رژيم را آغاز کند که اين قرارداد در مدت هفت سال تکميل خواهد شد.
وي ادامه داد: به طور خلاصه باراک اوباما در آستانه انتخابات ميان دوره اي کنگره امريکا به امضاي چنين قرارداد هنگفتي نياز داشت. اين قرارداد پيروزي براي اوباما در آستانه انتخابات است. اين قرارداد مي تواند به بهبود شرايط اقتصادي امريکا کمک کند. اين قرارداد همچنين به تامين اعتبار ساخت جنگنده هاي اف 35 براي اسرائيل کمک مي کند.
امين حطيط يادآور شد: هيچ تهديد جدي براي عربستان وجود ندارد که اين کشور به فکر تقويت توان نظامي خود باشد. عربستان مي تواند از جنگنده هايي که از امريکا تحويل مي گيرد براي حملات هوايي به ايران استفاده کند، اما پدافند هوايي ايران توانايي مقابله با اين نوع هواپيماها را دارد .
اين کارشناس مسائل منطقه اضافه کرد: عربستان دو هزار موشک هدايت شونده هم از امريکا تحويل خواهد گرفت که در برابر توان نظامي ايران امتياز زيادي نيست. اين قرارداد تاثيري بر توازن نظامي بين ايران و عربستان ندارد، زيرا اين قرارداد در 10سال آينده تکميل خواهد شد و روند تحولات در منطقه بسيار سريع است . اگر کشورهاي غربي از پايگاه هاي خود در عربستان و ديگر کشورهاي حوزه خليج فارس براي حمله به ايران استفاده کنند، تهران بدون شک بر اساس منطق دفاعي اين پايگاه ها را هدف قرار خواهد داد. تنها در اين شرايط ممکن است عربستان براي مقابله با واکنش ايران به حملات امريکا از اين سلاحها استفاده کند؛ زيرا ايران در شرايط عادي هيچ تصميمي براي حمله به عربستان ندارد.
وي گفت: بند ثابت در همه قراردادهاي تسليحاتي امريکا به ديگر کشورها تضمين استفاده نشدن از اين سلاحها عليه اسرائيل است. حتي در درگيري مرزي نيروهاي لبناني و اسرائيلي در منطقه العديسيه هم تحقيقاتي درباره استفاده نشدن از تفنگهاي امريکايي در اين درگيري انجام شد. بدون شک شرکتهاي امريکايي در سلاحهاي هدايت شونده کدهاي سري قرار خواهند داد تا مانع استفاده از آنها عليه اسرائيل شوند. اسرائيل از امريکا خواست بعضي تجهيزات هواپيماهايي را که به عربستان تحويل مي دهد حذف کند.
وي افزود: عربستان پس از آنکه شاهد تغيير راهبرد امريکا در منطقه بود به دنبال عواملي است که جايگاه خود در منطقه را تضمين کند. اين احتمال که اين قرارداد تسليحاتي باعث رقابت تسليحاتي در منطقه شود تا حدودي مطرح است.
کد خبر 11055
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۸۹ - ۱۷:۳۰
- ۱ نظر
- چاپ
کارشناس مسايل نظامي در بيروت تاکيد کرد: قرارداد تسليحاتي 60 ميليارد دلاري عربستان سعودي با امريکا براي نجات کارخانه هاي اسلحه سازي امريکا از ورشکستگي و تآمين اعتبار ساخت هواپيماهاي اف 35 برايرژيم صهيونيستي است.