به گزارش مشرق، در زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا در آمریکا، واکنش اولیه به این ویروس در دولت آمریکا انکار آن بود.
به گزارش واشنگن پست، ۴۱ مقام ارشد دولت آمریکا در مصاحبههای خود اذعان کردند که دولت این کشور در کنترل همه گیری کرونا شکست خورده است البته بسیاری از این افراد خواستند که نامشان فاش نشود.
«توماس فریدن»، مدیر سابق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا میگوید «ما همچنان بدون برنامه پیش میرویم.»
بیشتر بخوانید:
نانسی پلوسی: اقدامات ترامپ خلاف قانون است
وی گفت: بهداشت عمومی در راه بهبود اقتصادی و بازگشایی مدارس حرکت نمیکند؛ وقتی به دیگر کشورهای دنیا نگاه میکنید متوجه عقب ماندگی آمریکا در این زمینه میشوید.
بر سر همین موضوع، طبق نظرسنجیها شانس دونالد ترامپ برای انتخاب شدن در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا بسیار کاهش داشته است.
براساس نظرسنجی ها، اکثریت مردم آمریکا معتقدند که ترامپ در مقابله با همه گیری ویروس کرونا ناموفق بوده است.
آمریکا سردمدار در تعداد مبتلایان و جانباختگان ناشی از ویروس کرونا در میان کشورهای جهان است.
یک الگوی داخلی توسط شورای مشاوران اقتصادی ترامپ، یک فاجعه در حال وقوع را پیش بینی میکند که تعداد مبتلایان در اواخر ماه آگوست و سپتامبر و اکتبر به صورت فزایندهای افزایش مییابد.
در همین حال، دونالد ترامپ همچنان اصرار دارد که این ویروس در حال فروکش است.
با گذشت هفت ماه از آغاز همه گیری ویروس کرونا در آمریکا، دولت این کشور هنوز راهبردی مناسب برای قابله با این ویروس در پیش نگرفته است.
حتی برخی از اظهارات ترامپ در این زمینه هم با شرایط موجود همخوانی ندارند از جمله یکی از توییتهای ترامپ که گفته بود «مدارس را باز کنید».
یکی از مقامات ارشد دولتی سابق آمریکا گفت: در حالی که آمریکا درگیر بحران این همه گیری با بیش از ۱۵۸ هزار جانباخته و بیش از ۵ میلیون مبتلاست، اما همچنان کاخ سفید مثل هر زمان دیگری در دوره ریاست جمهوری ترامپ در آشوب و ناهماهنگی است و این یک فاجعه است.
«لیندزی گراهام»، سناتور آمریکایی، میگوید که ترامپ با اتهام زنی به چین بر سر ویروس کرونا و امید دادن به مردم در مورد تامین واکسن ضد کرونا میتواند شانس خود را برای رای آوردن در انتخابات پیش رو افزایش دهد.
بسیاری از فرمانداران ایالتی و شهرداران آمریکا اقدامات و برنامههای ترامپ را برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا زیر سوال برده اند.
شهردار شهر هیوستون که شهرش یکی از کانونهای شیوع گشترده کروناست، میگوید: اطلاعات و راهکارهایی که ترامپ ارائه میدهد در بسیاری اوقات به جای کمک کردن، موجب گمراهی میشود.
وی در ادامه گفت: اطلاعات بسیار حیاتی است و مردم بر اساس اطلاعاتی که میشنوند عمل میکنند.
جک چو، سفیر آمریکا در سازمان جهانی ایدز در زمان ریاست جمهوری جورج بوش و معاون مدیر کل سابق سازمان بهداشت جهانی، میگوید واضح است که کشوری که خود را سردمدار بهداشت جهانی مینامد حتی نمیتواند از مردم خود در مقابل همه گیری ویروس کرونا محافظت کند.
«نانسی پلوسی»، رییس مجلس نمایندگان آمریکا گفته که اصرار ترامپ برای بازگشاییها و بازگشت آمریکا به حالت عادی تبعات مرگباری برای این کشور داشته است.