به گزارش گروه خواندنی های مشرق، خودكار بيك شايد تنها نمونه خودكارهاي ايراني باشد كه به واسطه فعاليت چندين و چند ساله در ميان جمعيت كشور جاي خود را باز كرده بود. در حال حاضر توليدات اين برند در بازارها ناياب شده و گفته ميشود كه از دو سال پيش تاكنون اين كارخانه تعطيل است.
اميرالله صفري كه از فعالان عرصه لوازم التحرير بوده و سالهاست در اين زمينه فعاليت دارد، درباره وضعيت اين روزهاي بازار لوازم التحرير و به ويژه خودكار به ایسنا ميگويد: در حال حاضر حدود 90درصد از خودكارهاي بازار هندي يا چيني هستند. حتي نمونههاي معدودي هم كه ممكن است به اسم ايراني عرضه شوند، تنها در ايران بسته بندي ميشوند و مهمترين بخش توليد آنها در كشورهاي ديگر صورت ميگيرد.
گفته ميشود كه عمدهترين واردكنندگاه خودكار به ايران كشورهاي هند، چين، آلمان، ژاپن و مالزي هستند.
صفري درباره قيمت اين نمونهها گفت: معمولا ارزان قيمتترين خودكارها كه بيشتر هم مورد استفاده قرار ميگيرند، متعلق به كشورهاي چين و هند هستند و نمونههاي ژاپني و آلماني معمولا قيمتهايي به مراتب بالاتر دارند.
وي ادامه داد: البته در چند ماه گذشته تمام نمونهها حدود 100 درصد افزايش قيمت داشتهاند و در شرايطي كه سالانه 20 درصد به قيمت اين اجناس اضافه ميشد، اكنون خودكاري كه سال قبل 800 تومان قيمت داشت به حدود 1500 تومان رسيده است. مشاهدات قيمت انواع خودكارهاي موجود در بازار رقمي بين 100 تا حتي سه هزار تومان است.
هنوز هم سراغ بيك را ميگيرند
اما اين فعال بازار لوازم التحرير در ادامه صحبتهاي خود گفت: اگر بخواهيم از نظر كيفي بررسي كنيم، شايد خودكار بيك هنوز هم از بسياري نمونههاي هندي با كيفيتتر باشد، چرا كه نمونههاي هندي و چيني اغلب جوهر پس ميدهند.
وي ادامه داد: جالب است كه پس از دو سال هنوز هم در موارد متعدد برخي مشتريان سراغ خودكار بيك را ميگيرند و بسياري از مواقع از كيفيت نمونههاي چيني و هندي گلايه دارند و گاه از روان نبودن آن ها، خشك شدن آن ها يا پس دادن جوهرشان ميگويند.
به گفته او شايد چند سال پيش چند نمونه خودكار بيشتر در بازار وجود نداشت، اما اكنون هر كارخانه حدود دهها مدل توليدات دارد و آن قدر انواع خودكارها متنوع شده كه حتي ارائه توضيح درباره آنها براي خود ما هم مشكل است.