به گزارش مشرق، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا که چند هفته پیش بدون اطلاع از جزئیات یک پرونده برای ایران نسخه «اعدام نکنید» را تجویز کرده بود به تازگی از اعدام «جوهر سارنایف»، بمبگذار مارتون بوستون حمایت کرده است.
ترامپ روز یکشنبه در توئیتر نوشت: «به ندرت کسی بیشتر از بمبگذار [ماراتون] بوستون سزاوار اعدام است.»
بیشتر بخوانید:
اعدام در آمریکا "خوب" در دیگر کشورها "بد"! +فیلم
اجرای دومین اعدام فدرال در آمریکا در یک هفته
عکس/ اعدام یک قاتل در آمریکا
اجرای نخستین اعدام فدرال در آمریکا پس از ۱۷ سال
وی در توئیتی دیگر نوشت: «دولت فدرال باید با بازنگری در محاکمه اصلی بار دیگر خواستار حکم اعدام شود. کشور ما نمیتواند اجازه بدهد این تصمیم دادگاه استیناف باقی بماند. ضمن اینکه مضحک است که این فرایند اینقدر طول میکشد.»
جوهر سارنایوف و برادرش سال ۲۰۱۳ با بمبگذاری در جریان مسابقه دو مارتن بوستون دستکم ۳ نفر باعث قتل ۳ و زخمی شدن ۱۳۰ نفر دیگر شدند.
برادر جوهر در عملیات پلیس کشته شد اما خود او سال ۲۰۱۵ توسط یک دادگاه به اعدام محکوم شد. دادگاه استیناف چند روز پیش این حکم را لغو کرد.
درخواست ترامپ برای اعدام جوهر سارنایوف در حالی صورت گرفته که او چند هفته پیش، ضمن همراه شدن با فضاسازی روانی-رسانهای ضد انقلاب خواستار توقف اجرای سه محکوم امنیتی در ایران شد.
ترامپ بدون اطلاع از جزئیات این پرونده نوشت: «سه نفر در ایران برای شرکت کردن در تظاهرات محکوم به مرگ شدهاند. اعدام آنها در هر لحظه قابل انتظار است. اعدام این سه نفر پیامی اسفناک به دنیا میفرستد و نباید انجام شود. #اعدام_نکنید».
«غلامحسین اسماعیلی»، سخنگوی قوه قضائیه روز ۲۴ تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و در پاسخ به سئوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده سه محکوم به اعدام بیان کرد: «این حکم در دیوان عالی کشور بعد از فرجامخواهی متهمان و وکلا به تأیید رسیده و به دادسرا اعاده شده است؛ اجرای احکام فرایند قانونی دارد و ممکن است در این فرایند هر موجب قانونی دیگری نتیجه پرونده را همراه با تغییر کند».
وی اضافه کرد: «این پرونده را خدای متعال کمک کرد جنایاتشان برملا شد؛ اینها جزو عناصر اصلی اغتشاشات بودند و دو نفر از این افراد در صحنه سرقت مسلحانه دستگیر شدند و با تهدید به اسلحه میخواستند اموال خانمی را بربایند که خدا کمک کرد و باعث دستگیری این افراد شد».
سخنگوی قوه قضائیه افزود: «پس از دستگیری در گوشی این افراد اقدامات خرابکارانهای که انجام میدادند و فیلمبرداری کرده و برای برخی از خبرگزاریهای خارج از کشور ارسال میکردند، کشف شد؛ خودشان از اعمال مجرمانه خود بهترین مستندات را تهیه کردند و در فرایند دادگاه هم اقرار کردهاند و همچنین هم خودشان و هم وکلایشان دفاع داشتند البته چهار نفر اعلام وکالت کردند و دفاع کردند».
پس از اعلام تأیید خبر حکم اعدام این سه محکوم در دیوان عالی کشور، رسانههای معاند این خبر را با تیترهایی از جمله "حکم اعدام سه معترض آبان پس از تأیید به دادسرا فرستاده شد" و "حکم اعدام سه معترض آبان ماه تأیید شدهاست" بازنشر کردند و بهگونهای در صدد القای این بودند که این افراد صرفا بهدلیل اعتراض به وضعیت معیشتی خود به اعدام محکوم شدند.
طولی نکشید که هشتگ اعدام نکنید با پشتیبانی یگان سایبری منافقین به ترند اول توئیتر در جهان تبدیل شد و بسیاری از مردم که از جزئیات اقدامات مجرمانه این محکومان بیخبر بودند ناخواسته با این جریان مرموز همراه شدند و جای جای فضای مجازی مملو از هشتگ اعدام نکنید شد.
دونالد ترامپ یکی از کسانی بود که در توئیت خود به زبان فارسی از هشتگ اعدام نکنید استفاده کرده بود. البته بعید است که او اطلاعی از جزئیات پرونده جوهر سارنایوف هم داشته باشد. با این حال اینکه او در یک جا طرفدار اعدام و در جای دیگر مخالف آن است نکتهای است که میتواند جالب توجه باشد.