به گزارش مشرق به نقل از فارس، امروز نهم آوریل مصادف است با سالگرد سقوط صدام و حمله اشغالگران آمریکایی به خاک عراق.
امسال نخستین سالی است که این سالگرد بدون حضور اشغالگران آمریکایی برگزار میشود. روزنامه "الوطن" چاپ عمان به این مناسبت مقالهای با تیتر «سالگرد سقوط...پایان اشغال» منتشر کرد که خلاصهای از آن در پی میآید.
امروز نهمین سالگرد اشغال عراق است. 9 سال پیش به آمریکا و همپیمانش انگلیس اجازه داده شد تا شنیعترین حمله خارج از چارچوبهای قوانین بینالملی را علیه عراق عملی کنند. آنها با نقض قوانین بینالمللی برای توجیه این حمله وحشیانه دست به دامن فرییبهای رسانهای شدند. رسانههای آمریکایی، انگلیسی و صهیونیستی با اعتماد به نفس تمام به انتشار اخبار دروغین و شستوشوی مغزی مردم جهان اقدام کردند.
تمام این اقدامات برای متقاعد کردن افکار عمومی جهان به ویژه افکار عمومی در آمریکا و انگلیس برای این حمله صورت گرفت. رسانههای عربی نیز متاسفانه به صورت اختیاری یا اجباری به این دروغها دامن زدند و تلاش کردند تا آنچه را که سیاستمداران آمریکایی و انگلیسی بر زبان میآوردند، تایید کنند.
9 سال از وحشتناکترین جنگ علیه عراق میگذرد. جنگی که با دروغ بزرگ وجود "سلاحهای کشتار جمعی" در عراق و توانایی صدام در هدف قرار دادن اروپا با این سلاحها طی تنها 45 دقیقه، آغاز شد.
این دروغ را "تونی بلر" نخستوزیر وقت انگلیس بر زبان آورد و با این دروغ شهرتی برای خود کسب کرد که تا لحظه مرگش با او خواهد بود و لقب «بدترین دروغگو» را از آن خود کرد. پس از این دروغ نیز دومینویی از دروغهای پیاپی مقامات غربی آغاز شد.
9 سال از جنگ آمریکایی – انگلیسی علیه عراق میگذرد. جنگی که طی آن جنایات متعددی از جمله قتل، غارت، کشتار، تجاوز و مهاجرت اجباری صورت گرفت. تا جایی که اکنون میلیونها عراقی از جمله تعداد زیادی از دانشمندان و متفکرین آن آواره شدهاند، زیرساختهای زیادی تخریب شده اند. پیامدهای این جنگ به همین خسارتها محدود نشد بلکه بذر فتنه و جنگ طائفهای نیز در عراق ریخته شد تا همچنان از پیکر این کشور خون جاری باشد و همچنان به تجزیه تهدید شود.
برغم تمام این پیامدهای اسفبار این جنگ خانمانسوز در عراق، مقاومت عراقی توانست، توانایی خود را در وارد آوردن خسارت به اشغالگران ثابت کند. هرچند که حجم این خسارتها به اندازه خسارات وارده به عراق و ملت آن نبوده اما به هرحال توانست، اشغالگران را ناگزیر به عقبنشینی و خروج از عراق کند. از سوی دیگر عواقب این جنگ برای آمریکاییها نیز شوم بود و اقتصاد آمریکا در نتیجه مقاومت عراقیها در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.
در پایان این یادداشت آمده است: مقاومت عراق یک تجربه تاریخی بود که در ذهن و خاطره غربیها، بویژه آمریکاییها باقی خواهد ماند و آن این بود که نحوه اشغال یک کشور میتواند از سوی اشغالگر برنامهریزی شود اما نحوه خروج آن دیگر در دست خودش نیست و در دست کسانی است که به آنها در آن تجاوز ظلم شده است. چه بسا که همین تجربه جنگ عراق موجب شده که غربیها حساب کار دستشان بیاید و برای ورود و دخالت نظامی در سوریه هزار جور حساب و کتاب کنند.
امروز مصادف است با نهمین سالگرد سقوط صدام و اشغال عراق که برای نخستین بار بدون حضور نظامیان آمریکایی برگزار میشود.