به گزارش مشرق، پست توئیتری «استفان هیکی» سفیر انگلیس در بغداد در واکنش به اظهارات «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر اخیرش به بغداد، برایش دردسرساز شد. و علاوه بر شمار زیادی از کاربران عراقی برخی شخصیتهای سیاسی نیز دخالتهای او در امور عراق را به باد انتقاد گرفتند.
بیشتر بخوانید:
هیکی که به انتشار پستهای آشپزی در عراق، معروف است، در این پست گفته بود: از اظهارات امروز ظریف که می خواهد عراقی قوی و باثبات ببیند، استقبال میکنم. در عین حال حملات موشکی وحشتناک امروز به سفارت آمریکا و دیپلماتهای آن را یادآور میشویم و میگوییم که گام اصلی برای ایجاد عراقی قوی، پایان دادن به حمایتهای خارجی از گروههای مسلح خارج از کنترل دولت و اجرای حاکمیت قانون در عراق است.
کاربران عراقی توئیتر در واکنش به این پست توئیتری هیکی در دخالت در امور کشورشان، ضمن انتقاد از او هشتگ «سفیر_انگلیس_باید دهانش را ببندد» ایجاد کرد که ترند شد.
کاربری با نام «hanan hamaod» نوشت: جناب سفیر شما و همپیمانان شما به خوبی میدانید که چه کسی مقابل تحقق رویاهایتان در عراق ایستاده است. آنها شیعیان در سراسر جهان هستند. بله شما توانستید با پولها و رسانههایتان و فساد سیاستمداران، در ما صفوف ما شکاف ایجاد کنید اما نتوانسته و نخواهید توانست رویاهایتان را محقق کنید و آنها در حد رویا باقی خواهند ماند. ما با اقتدار مقابل آنچه که شما میخواهید میایستیم.
کاربر دیگری با نام «ابومحمد العنزی» همزمانی شلیک موشک به سفارت آمریکا و سفر ظریف به عراق را مشکوک دانست و نوشت که این اقدام از سوی گروههای تروریستی مرتبط با آمریکا صورت گرفته است تا به دیدار ظریف با مقامات عراقی خدشه وارد کند و اینچنین القاء شود که حمله به سفارت آمریکا از سوی گروههای مقاومت نزدیک به ایران صورت گرفته است.
علاوه بر آن برخی کاربران نیز خشم خود را با انتشار تصاویری از هیکی که او را به سکوت دعوت میکردند، نشان دادند.
در میان شخصیتهای سیاسی عراقی نیز «نعیم العبودی» عضو فراکسیون پارلمانی «الصادقون» خطاب به سفیر انگلیس در بغداد نوشت: «به نظر میرسد، مدت زمانی که تو در عراق سپری کردی به تو جرات داده که از مرزهای دیپلماسی عبور کنی... [منظور] عراق قوی و باثبات از دید فرزندان آن است نه از دید شما و سطح رویاهایتان..پیشنهاد میکنم که به سرگرمی خود در یادگرفتن پخت غذاهای عراقی بازگردید..زیرا اگر زندگی روی بد خود را به شما نشان دهد، ممکن است به آن نیاز پیدا کنید.»
سفیر انگلیس در پاسخ به العبودی نوشت: دکتر نعیم به نظر میرسد که ما درباره مرزهای دیپلماسی اختلاف نظر داریم. اما از شما برای تشویقم برای پخت بیشتر غذاهای عراقی تشکر میکنم. خیلی خوب است. آیا توصیهای درباره آن دارید؟
این نماینده عراقی نیز پاسخ داد: آشپزی من خوب نیست، لذا نمیتوانیم توصیهای کنم. اما درباره سیاست، توصیه من به شما این است که به حاکمیت کشورم احترام بگذارید و به کار دیپلماتیک خود به دور از دخالت در امور داخلی که خشم عراقیها را بر میانگیزد، بپردازید.
علاوه بر العبودی، «نصر الشِمَّری» در خطاب به سفیر انگلیس در بغداد، طی پستی در توئیتر از او پرسید: آیا عراق حق دارد که20 پایگاه نظامی در کشور شما داشته باشد و سفارتخانهای با هزاران سرباز عراقی و 15 هزار کارمند نظامی و غیرنظامی داشته باشد که در مرکز لندن اقدام به تمرینهای نظامی کنند. دست از فریب و دروغ بردارید و به کار خود بپردازید و نماینده کشور پیر دیپلماسی خود باشید و در اموری که فراتر و بزرگتر از حد و اندازههای شما و کسی که شما را فرستاده، دخالت نکنید.
سفیر انگیس نیز در پاسخ به الشمری نوشت: در پاسخ به سوال شما[باید بگویم]، این مسأله به دولت بریتانیا بستگی دارد که تصمیم بگیرد نیروهای خارجی در آن باقی بمانند.. نیروهای ائتلاف به دعوت دولت عراق برای مبارزه با داعش در این کشور حضور دارند. ما خوشحالیم که نیروهای ائتلاف با همکاری نزدیک با نیروهای امنیتی عراق به پیشرفت های خوبی رسیدهاند.