به گزارش مشرق به نقل از فارس "جاوید کوهستانی" با اشاره به گزارشی درباره ارتباط آمریکا با گروههای تروریستی در منطقه، بیان داشت: گفته میشود دولت پاکستان مدارکی در اختیار دارد که بخشی از طالبان پاکستانی از جمله "ملا فضلالله" که در برابر دولت این کشور میجنگند، ضمن فعالیت در مناطق شرقی افغانستان، با آمریکا ارتباط دارند.
به گفته وی، زمانی که ملا فضلالله زخمی شده بود، در پایگاه آمریکا در "بگرام" تحت درمان قرار گرفت.
این کارشناس افغان گفت: به احتمال زیاد سلسله برنامههای که از قبل تنظیم شده و ما به جزئیات آن دسترسی نداریم، در انتقال بیشتر نظامیان خارجی از جنوب به شرق افغانستان دخیل هستند.
با مبهم خواندن تغییر استراتژی نظامی نیروهای خارجی در افغانستان اظهار داشت: سطح تحرکات و فعالیتهای طالبان در حوزه شرق افغانستان نسبت به حوزه جنوب و جنوبغرب این کشور بسیار ضعیف و کم است.
"جان آلن" فرمانده نیروهای خارجی در افغانستان به تازگی اعلام کرد که شرق افغانستان در تابستان سال جاری شاهد جنگهای شدیدی خواهد بود.
این مقام ارشد نظامی آمریکا در افغانستان، گفت: همزمان با کاهش نظامیان خارجی از افغانستان، وی درنظر دارد از نیروهای رزمی در شرق افغانستان استفاده کند.
حوزه جنوب افغانستان بار دیگر شاهد خشونتهای بیشتر خواهد شد
کوهستانی با بیان این که با اعزام نظامیان بیشتر آمریکایی در سال 2009 به جنوب افغانستان، وضعیت امنیتی این مناطق نسبت به گذشته بهتر شد، خاطر نشان کرد: انتقال نظامیان آمریکایی از جنوب به شرق افغانستان، بار دیگر حوزه جنوب و جنوبغرب این کشور شاهد خشونتهای گذشته خواهد بود.
این کارشناس افغان با اشاره به این که ولایات جنوب و جنوبغرب بیشتر مورد تهدید مخالفان مسلح دولت قرار دارند، افزود: رهبران طالبان در "کویته" و "وزیرستان" تصمیم گرفته اند تا با اعزام نیرو به ولایات، "فراه"، "نیمروز"، "هلمند"، "ارزگان" و "قندهار"، برخی از مسیرهای جنوبی را قطع کنند.
وی اظهار داشت: با گرم شدن هوا و جمعآوری محصول تریاک، رهبران طالبان آمادگی کامل گرفتهاند تا با اعزام نیروهای خود به ولایات جنوب و جنوبغرب، کنترل این مناطق را در دست بگیرند.
به گفته این کارشناس افغان، در حال حاضر نیز وضعیت امنیتی ولایات جنوب و جنوبغرب افغانستان نسبت به ولایات شرقی وخیم است، چنانکه در نتیجه 2 هفته درگیری در ولایت فراه، دهها طالب مسلح و نیز شماری از نظامیان خارجی و افغان کشته شدند و وضعیت امنیتی این ولایت در حال بدتر شدن است.
کوهستانی معتقد است که در سال های 2012 و 2013 میلادی وضعیت امنیتی افغانستان به سوی بدتر به پیش میرود زیرا طالبان و "حزب اسلامی افغانستان" به رهبری "گلبدین حکمتیار" تلاش میکنند با راهاندازی فعالیتهای بیشتر، در انتخابات ریاست جمهوری 2014 امتیازات بیشتر کسب و یا هم بر نظامیان خارجی فشار بیشتر وارد کنند.
وی در ادامه افزود: پاکستان نیز تلاش میکند برای کنار گذاشتن بحث "بلوچستان"، آمریکا را در افغانستان مشغول نگهدارد.
کوهستانی در عین حال تأکید کرد که دولت افغانستان باید به عنوان بازیگر اصلی وارد میدان شود و نظامیان خارجی را معتقد سازد که به دیدگاههای مردم و دولت افغانستان احترام بگذارند و به آن عمل کنند.
مردم و دولت افغانستان از برنامهریزی نظامی نیروهای خارجی اطلاع ندارند
کوهستانی با بیان این که در 10 سال گذشته همواره استراتژیهای نظامی آمریکا به دور از نظرات مردم و دولت افغانستان در واشنگتن تدوین و در افغانستان اجرا شده است، خاطر نشان کرد: از آنجا که در این استراتژیها دیدگاههای کابل و نیز نهادهای امنیتی افغانستان مورد توجه قرار نگرفته، دستاوردهای مثبت و قابل قبولی در پینداشتند.
وی با بیان این که آمریکا به دنبال اهداف مشخص خود است، تصریح کرد: از نظر اطلاعاتی مشکل است تشخیص داد که هدف آمریکا از گسیل نیروهای بیشتر به شرق افغانستان که نسبت به جنوب این کشور زیاد مورد تهدید شورشیان نیست، چیست؟
کوهستانی افزود: شرق افغانستان با اهمیت است اما تاکنون سازماندهی و رهبری حملات انتحاری و سایر فعالیتهای شورشیان که در کابل و دیگر نقاط افغانستان صورت گرفته، در حوزه جنوب و جنوبغرب انجام شده است.
این کارشناس افغان خاطر نشان کرد: در حالی که روند واگذاری مسئولیتهای امنیتی از نظامیان خارجی به نیروهای افغان ادامه دارد، وزارتهای دفاع و کشور افغانستان باید در جابجایی نظامیان خارجی از یک منطقه به منطقه دیگر سهیم باشند و دیدگاههای خود را در چنین برنامهها بگنجانند.
کد خبر 109704
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۰
- ۰ نظر
- چاپ
کارشناس افغان با مبهم خواندن لشکرکشی نظامیان آمریکایی از جنوب به شرق افغانستان، از ارتباط نظامیان آمریکایی با گروههای تروریستی و مداوای یک رهبر طالبان پاکستانی در پایگاه بگرام خبر داد.