به گزارش مشرق به نقل از مهر، محققان هلندي و انگليسي به سرپرستي "اندي وودز" از دانشگاه منچستر دريافتند که سکوت مطلق و يا يک موسيقي ملائم با صداي بسيار پايين به طور مثبتي مغز را تحريک مي کنند و موجب مي شوند طعم غذاها بيشتر درک شوند. در حالي که صداهاي ناخوشايند و يا بسيار بلند موجب مي شوند که غذاها بي مزه به نظر برسند.
اين پژوهشگران به منظور دستيابي به اين نتايج، چشم 48 داوطلب را بستند. به اين ترتيب شرکت کنندگان نمي توانستند غذاهايي را که به آنها عرضه مي شد ببينند.
در حالي که داوطلبان مشغول خوردن غذاها بودند از بلندگو موسيقي پخش شد که بلندي آنها از صفر دسي بل تا چندين دسي بل تغيير مي کردند. سپس از اين افراد خواسته شد که در خصوص سطح درک خود از طعم غذا و ارتباط آن با ميزان بلندي صدا توضيح دهند.
پاسخهاي ارائه شده بسيار جالب بود به طوري که با افزايش صدا، غده هاي چشايي سطح زبان به سختي مي توانستند شيريني و يا شوري غذا را تشخيص دهند. همچنين زماني که سطح بلندي صدا تغيير مي کرد تمايل به خوردن غذا تغيير مي کرد. به اين ترتيب دانشمندان نتيجه گرفتند که محيط ايده آل براي خوردن ناهار و شام بايد با حداکثر سکوت و يا ملوديهاي ملايم با صداي کم همراه باشد.
براساس گزارش ديسکاور مگزين، اين تحقيقات مي تواند در اين خصوص نيز توضيح دهد که چرا سيني هاي غذا که در هواپيماها عرضه مي شوند هرگز مورد علاقه مسافران قرار نمي گيرند و هميشه مسافران از کيفيت غذاها ابراز نارضايتي مي کنند.
به گفته اين محققان، تنها کيفيت پايين، علت نارضايتي مسافران از طعم غذاهاي پروازها نيست بلکه اين نارضايتي به ميزان زيادي به زيرصداي ناخوشايند دستگاههاي کنترل فشار هوا وابسته است که در طول پرواز به طور مداوم شنيده مي شود.
اين محققان به شرکتهاي هواپيمايي پيشنهاد دادند که براي افزايش ميزان رضايتمندي مسافران از طعم غذاهاي با کيفيت بالا هنگام صرف غذا هدفنهايي براي پخش موسيقي در اختيار مسافران خود قرار دهند.
گروهي از دانشمندان انگليسي و هلندي در بررسيهاي خود نشان دادند که چرا غذاهايي که در هواپيما عرضه مي شوند خوش طعم به نظر نمي رسند.