به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق،ابراهيم حسنبيگي رئيس دانشگاه عالي دفاع ملي در نشست خبري اولين همايش مديريت راهبردي در تحقق چشمانداز 20 ساله که صبح امروز سهشنبه برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اينکه سند چشمانداز ميثاق ملي ماست و مقام معظم رهبري اين سند را بعد از قانون اساسي مهمترين سند کشور ميدانند بنابراين اين تکليف ديني و ملي ماست که نسبت به تحقق سندچشمانداز اداي وظيفه کنيم.
وي افزود: همه دستگاههاي کشور وظايف خود را در قبال سند چشمانداز انجام ميدهند منتهي وظيفه ما دانشگاهيان کمک به مسئولين در تحقق هر چه بهتر سند چشمانداز است.
حسنبيگي ادامه داد: در همين خصوص از سال گذشته ايده برگزاري اين همايش در دانشگاه عالي دفاع ملي شکل گرفت و اين موضوع را با ساير دانشگاهيان در ميان گذاشتيم که مورد استقبال قرار گرفت و همه دانشگاههاي مديريتي کشور دانشکده مديريت راهبردي دفاع ملي را پشتيباني کردند.
رئيس دانشگاه عالي دفاع ملي در ادامه سخنانش تصريح کرد: اميدواريم با مقدماتي که انجام شده اين همايش در روز 6 آبانماه به نحو احسن برگزار شود و کمک شايان توجهي به مسئولين مربوطه اجراي سند چشمانداز شود.
حسنبيگي در خصوص اهداف برگزاري اين همايش اظهار داشت: ارائه الگوي مديريت يکپارچه تصميمات با آيندهنگري و با هدف ارتقاء بهرهبري و همافزايي تصميمات در کشور و تعامل مؤثر و سازنده بيش از پيش مسئولين و دانشگاهيان در خصوص سند چشمانداز و همچنين تعامل بين دانشگاهيان براي ارتقاي ادبيات مديريت راهبردي سند چشمانداز از اهداف برگزاري اين همايش است.
وي با بيان اينکه چشمانداز، تنظيم و تدوين يک افق نوراني است که بايد کشور در اين افق به اهداف سند دست يابد، گفت: در سند چشمانداز ايران کشوري است توسعه يافته با روح اسلامي و مؤثر در جهان و منطقه.
حسنبيگي ادامه داد: مديريت راهبردي، الگوي تصميمات يکپارچهاي است که با آيندهنگري و جامعنگري ميتواند ما را به اهداف سند برساند، مديريت راهبردي راه رسيدن به اهداف سندچشمانداز را براي مسئولين آسانتر ميکند.
رئيس دانشگاه عالي دفاع ملي با اشاره به ويژگيهاي مديريت راهبردي تصريح کرد: انسجامبخشي، پيوند امکانات داخلي و فرصتهاي محيطي و استفاده بهينه از منابع از ويژگيهاي مديريت راهبردي است.
وي افزود: اگر ابعاد مختلف مديريت راهبردي در اين همايش تبيين شود و همه مديران و مسئولان مربوطه به آن توجه کنند، جهشي در اجراي سند چشمانداز ايجاد ميشود.
رئيس دانشگاه عالي دفاع ملي در خصوص محورهاي اين همايش اظهار داشت: نقش ارزشها و تحقق چشمانداز 20 ساله تفکر و مديريت راهبردي سطح ملي الزامات، ضرورتها،مزيتها،موانع و چالشهاي پياده سازي سند چشمانداز، اجرايي کردن سند چشمانداز در سطح ملي و کنترل راهبردي فرآيند تحقق چشمانداز از جمله محورهاي برگزاري اين همايش است.
حسنبيگي با بيان اينکه سخنران افتتاحيه يکي از مسئولين عاليرتبه کشور است، اظهار داشت: علاوه بر سخنان افتتاحيه سه سخنران اصلي خواهيم داشت که سعي کرديم اين سه نفر از قواي مختلف کشور باشند. به علاوه 12 نشست تخصصي در بعد از ظهر روز همايش برگزار ميشود.
رئيس دانشگاه عالي دفاع ملي با بيان اينکه اين همايش در محل دانشگاه عالي دفاع ملي برگزار ميشود، به 12 نشست تخصصي اشاره کرد و گفت: نشستهاي تخصصي نقش مديريت راهبردي در تحقق چشمانداز 20 ساله جمهوري اسلامي ايران (دانشگاه عالي دفاع ملي) ، ارزيابي ميزان تحقق چشمانداز 20 ساله جمهوري اسلامي (دانشگاه عالي دفاع ملي)، الزامات، ضرورتها، مزيتها، موانع و چالشهاي پيادهسازي چشمانداز 20 ساله جمهوري اسلامي ايران (دانشگاه تهران)، نقش ارزشها در تحقق چشمانداز 20 ساله جمهوري اسلامي ايران (دانشگاه امام صادق (ع))، اجرايي کردن چشمانداز در سطح ملي (دانشگاه شهيد بهشتي)، تفکر و مديريت راهبردي سطح ملي (نظريهها، الگوها و فرآيندها) (دانشگاه آزاد اسلامي)، کنترل راهبردي فرايند تحقق چشمانداز جمهوري اسلامي ايران (دانشگاه علامه طباطبايي)، مديريت راهبردي تحقق چشمانداز جمهوري اسلامي ايران در حوزه آموزش و پرورش (دبيرخانه شوراي عالي آموزش و پرورش)، نقش رسانهها و فرهنگ سازي عمومي در تحقق چشمانداز 1404 (مرکز تحقيقات سازمان صدا و سيما)، آينده پژوهي و چشمانداز (دانشگاه بينالمللي امام خميني ره)، امنيت داخلي و چشمانداز (سازمان تحقيقات و مطالعات ناجا)، جايگاه و نقش صنايع دفاعي در تحقق چشمانداز (موسسه آموزشي و تحقيقاتي صنايع دفاعي وابسته به وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح) برگزار ميشود.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: تعدادي کتاب و فصلنامه علمي پژوهشي تدوين شده که حاصل فراخوان مقالاتي است که تا کنون به دبيرخانه همايش ارسال شده است بر اساس فراخواني که دبيرخانه داشته 278 چکيده مقاله دريافت شده و با ارزيابي اين چکيدهها 220 مقاله پذيرفته شده و مورد داوري قرار گرفته است.
حسنبيگي در ادامه در پاسخ به سؤالي مبني بر سرعت کشور در تحقق اهداف سند چشمانداز گفت: به نظر ميرسد ما قدري عقبماندگي داريم ولي بايد با بسيج منابع و توانمندسازي مسئولين از فرصت باقي مانده استفاده کنيم.
وي افزود: مديريت راهبردي مديريت سطوح بالاي کشور است و ما در دانشگاه دفاع ملي مديريت راهبردي را بومي کردهايم. اگر مديريت راهبردي در کشور ساري و جاري شود، تحول عظيمي در پيشبرد سند چشمانداز خواهيم داشت.
رئيس دانشگاه عالي دفاع ملي در پايان نشست خبري خاطرنشان کرد: رويکرد ما در اين دانشگاه رويکرد کاربردي و تحقيقات است و نتايج اين همايش به سرعت در اختيار مسئولين امر قرار خواهد گرفت.
کد خبر 10743
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۸۹ - ۱۷:۳۲
- ۰ نظر
- چاپ
رئيس دانشگاه عالي دفاع ملي گفت: مديريت راهبردي، الگوي تصميمات يکپارچهاي است که با آيندهنگري و جامعنگري ميتواند ما را به اهداف سند چشم انداز برساند.