به گزارش مشرق به نقل از فارس ، "دوری گورن" سفیر رژیم صهیونیستی در اروگوئه در گفتوگو با یک روزنامه چاپ این کشور مدعی شد که "ایران کشوری است که با اسرائیل هم مرز میباشد و همیشه از این مرز از حملات به اسرائیل حمایت کرده است."
این اظهارنظر سوالبرانگیز دیپلمات اسرائیلی موجب تمسخر وی شده است.
سفیر اسرائیل در اروگوئه در مصاحبه با "ال اوبزروادور"، از بیانات همتای ایرانی خود درباره هولوکاست یهودیان و عدم عکس العمل دولت اروگوئه ابراز ناخرسندی کرده است.
وی در این مصاحبه همچنین برخورداری رژیم صهیونیستی از بمبهای هستهای را تایید کرده است.
برای اطلاع خوانندگان از مواضع این دیپلمات رژیم اشغالگر قدس، بخشهایی از مصاحبه تفصیلی وی با روزنامه اروگوئه ای در ادامه آمده است.
* * *
سوال: دولت ایران می گوید که اسرائیل 200 بمب اتمی دارد.
پاسخ: ایران می تواند بگوید که اسرائیل 200 بمب اتمی دارد، ولی اسرائیل بارها اعلام کرده است که در خاورمیانه از تسلیحات اتمی استفاده نخواهد کرد. فکر نمی کنم که کسی به طور جدی ترس آنرا داشته باشد که اسرائیل بمب هسته ای بکار برد.
سوال: استفاده نخواهد کرد ولی بمب های هسته ای دارد ؟
پاسخ: تا کنون اسرائیل داشتن بمب اتمی را اعلام نکرده است. سیاست اسرائیل بر این است که بگوید اولین رژیم نخواهد بود که دارای بمب هسته ای در خاور میانه باشد.
سوال: استدلال ایران این است که اسرائیل 10 جنگ با کشورهای همسایه بر پا کرده است و ظرفیت اتمی اسرائیل موید تهدید است.
پاسخ: اسرائیل با هیچ کشوری در خاور میانه جنگ بر پا نکرده است. تمام جنگ های اسرائیل دفاعی بوده است. برخی اوقات که اسرائیل واقعا تحت تهدید بود، حمله پیشگیرانه انجام گرفته است. ولی اسرائیل کشوری نیست که جنگ را شروع کند، سیاست اسرائیل عبارتست از زندگی در صلح با تمامی همسایگان؛ و ایران کشوری است که با اسرائیل هم مرز می باشد و همیشه از این مرز از حملات به اسرائیل حمایت کرده است زیرا هر روز از غزه، جایی که رژیمی تحت کنترل حماس وجود دارد، موشک هایی بر علیه مردم غیر نظامی اسرائیل پرتاب می شود و شواهد و مدارک زیادی داریم که نشان می دهند که بخش اعظمی از این موشک ها از ایران خارج شده اند.
سوال: می گویند که اسرائیل مشغول تدارک حمله به ایران است و ایالات متحده آمریکا سعی دارد اسرائیل را از این کار منصرف نماید.
پاسخ: اینها اخباری هستند که در مطبوعات جهان دیده می شود. نمی گویم که نمی تواند جنگ روانی باشد.
سوال: به این دلیل میگویم که چند روز پیش هیأتی از ایالات متحده آمریکا در امور خاورمیانه جهت گفتوگو درباره ایران به اسرائیل سفر کرد.
پاسخ: سیاست اسرائیل بر این است که قبل از بکار بستن کلیه راه حل های صلح آمیز، حمله نظامی به ایران نکند و هنوز امید خود را در این مورد از دست نداده ایم که بتوان از طریق جامعه بین المللی و وضع تحریم ها، به برنامه هسته ای ایران پایان بخشید.
سوال: ولی اگر اسرائیل فکر کند که ایران یک تهدید بشمار می رود، حمله خواهد کرد؟
پاسخ: نمی توانم بگویم که نقشه اسرائیل چیست. ضمنا یک بحث بسیار قوی نیز در داخل کشور وجود دارد مبنی بر اینکه اگر اسرائیل واقعا به ایران حمله کند مسأله ای بسیار بغرنج و پیچیده خواهد بود و مطمئن نیستیم که بتوانیم آنرا 100 درصد به طور موثر انجام دهیم. اسرائیل به تنهایی نمیتواند مسأله ایران را حل کند. جامعه بین المللی باید این کار را انجام دهد. زیرا ایران فقط تهدید برای اسرائیل نیست؛ ایران تهدیدی برای تمام دنیاست.
سوال: سال گذشته اروگوئه دولت فلسطین را به رسمیت شناخت و در سازمان ملل متحد در خصوص اعزام ناظران به ایران، ممتنع رأی داد. اسرائیل راجع به این رفتار چه نظری دارد؟
پاسخ: در مورد روابط اروگوئه با ایران خرسند نیستیم. ولی اروگوئه یک کشور خودمختار است و می تواند با تمام کشورهایی که با آنها پیوند دیپلماتیکی دارد روابط داشته باشد؛ اروگوئه حق دارد سیاست خارجی خود را بر اساس منافع سیاسی و تجاری خود برقرار نماید. نمی توانیم از اروگوئه برای داشتن روابط تجاری با ایران ایراد بگیریم زیرا حق مشروع و قانونی است. ولی نمی توانیم بگوئیم که از وجود این همه جلسات و دیدارهای سیاسی بین افراد عالیرتبه دو دولت اروگوئه و ایران خیلی خوشحال هستیم. در این مورد اختلاف نظر وجود دارد. تفاوت هایی که بین اروگوئه و سایر کشورهای آمریکای لاتین در مورد نزدیکی با ایران وجود دارد توجه ما را جلب می کند. اروگوئه که معمولا سیاست خارجی خود را با همسایگانش در مرکوسور هماهنگ می نماید، در این مورد خط مشی متفاوتی دارد.
سوال: آیا اروگوئه می بایست در مقابل بیانات "حجت الله سلطانی" (سفیر ایران) عکس العمل نشان دهد؟
پاسخ: عدم پاسخ دولت اروگوئه نظرم را جلب می کند. بعنوان مثال، هفته گذشته در شورای حقوق بشر در ژنو، وزیر روابط خارجی اروگوئه - لوئیس آلماگرو- با همتای ایرانی خود ملاقات کرد. جلب نظر می کند که اروگوئه تنها کشور در آمریکای لاتین باشد که وزیر خارجه اش با وزیر خارجه ایران ملاقات نماید. ضمنا سفیر ایران هولوکاست قوم یهود را با آنچه در منازعه بین اسرائیل و مردم فلسطین می گذرد مقایسه کرد. این اشتباه بزرگی است. هولوکاست ملت فلسطین در میان نیست. در منازعه هستیم، در هر دو طرف کشته وجود دارد و همه کشته شدگان باعث تأسف است، ولی نمی توان آنرا مقایسه کرد. در همه منازعات جنگی، کشته وجود دارد.