کد خبر 105280
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۳:۴۲

اولين جشنواره‌ي مد و لباس فجر در حالي به پايان رسيد كه هيچ برگزيده‌اي نداشت.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، در مراسمي كه شامگاه 20 اسفندماه در تالار وحدت برگزار شده بود،‌ كيوان سهرابي - دبير جشنواره- در سخناني مطرح كرد:‌ عرصه فرهنگ و هنر ايراني-اسلامي همواره آكنده از وقايعي ماندگار بوده است كه وجه تمايز آن با ساير كشورها شناخته مي‌شود.


او ادامه داد: ماندگارترين افعال همان عملكردهايي هستند كه در آن نگاه‌هاي فرهنگي در نظر گرفته شده باشد. پوشاك موضوعي با اهميت و وجه غالب و شاخص فرهنگي هر كشور است كه بسياري از حاكمان مستبد و زياده‌خواه قصد تغيير اين پوشش را داشته‌اند.

سهرابي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در حوزه مد و لباس، تصريح كرد: حوزه مد و لباس موضوع بسيار مهمي است كه با حمايت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي چنين بستري را در كشور ما فراهم آورده است.

دبير جشنواره مد و لباس فجر يادآور شد: سالروز شكوهمند انقلاب اسلامي فرصتي است تا همه فعالان عرصه‌هاي هنري مختلف حاصل تلاش‌هاي ساليانه خود را به صاحبنظران آن حوزه ارائه دهند و در واقع همين تمهيدات و ارزيابي‌هاست كه باعث مي‌شود آثار فاخر خلق شود.


او افزود: خدا را شاكريم كه حوزه مد و لباس در زمره ساير جشنواره‌هاي فجر قرار گرفت و اميد است جشنواره مد و لباس فجر سنگ بنايي باشد تا شاهد پيشرفت‌هايي در آينده اين حوزه باشيم.

به گفته سهرابي، آرزو و آرمان متوليان اين حوزه رسيدن به پوشش ايراني اسلامي براي مردان و زنان جامعه است تا الگويي براي ساير كشورها باشد. شركت كنندگان ما ثابت كردند توانايي زيادي در خلق آثار ارزشمند دارند و مي‌توانند با هماهنگي‌هايي در زمينه اقتصادي اين آثار را در خدمت آحاد مردم قرار دهند.

سهرابي تاكيد كرد: منظور از مدگرايي، تجمل، اسراف و خودنمايي نيست بلكه مد مساله‌اي اجتماعي است كه نقش مهمي در ميان اقشار جامعه دارد.

دبير جشنواره مد و لباس درباره روند نخستين جشنواره توضيح داد: از اوايل دي ماه 90 با تدبير مقام عالي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و معاون امور هنري او جلسات و نشست‌هاي مقدماتي جشنواره با حضور صاحبنظران عرصه مد و لباس برگزار و كميته‌هاي مختلف در بخش‌هاي مرتبط تشكيل شد. همچنين اطلاع‌رساني در زمينه ساماندهي مد و لباس از ديگر اقدامات ما در اين جشنواره بود كه از طريق رسانه‌ها و جرايد منتشر شد.


او اضافه كرد: در حوزه مانتو و مقنعه سه هزار اثر به دبيرخانه ارسال شد و 150 اثر پس از ارزيابي‌هاي لازم به مرحله نهايي راه پيدا كرد. ارائه مقالات و تاليفات در اين حوزه نيز بسيار پراهميت بود. همچنين استقبال مردم فهيم از جشنواره ما را بهت زده كرد و به تعجب واداشت چرا كه نزديك به 23 هزار نفر در بخش فروشگاهي و نمايشگاهي از جشنواره بازديد كردند.

سهرابي تاكيد كرد: شايسته تقدير بودن در اين جشنواره به اين معنا نيست كه آثار بدون ايراد بودند و اگر اثري نيز معرفي نشد باز هم به اين معنا نيست كه اثر، اثر فاخري تلقي نشده است.

به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين مراسم فيلم كوتاهي براي حاضران پخش شد كه مهدي طحانيان - آزاده سال‌هاي دفاع مقدس- در مصاحبه با خبرنگار زن خارجي به دليل نداشتن حجاب اسلامي حاضر به گفتگو با او نشد و از او درخواست كرد تا حجاب خود را رعايت كند.

سپس مهدي طحانيان بر روي سن قرار گرفت و در سخنان كوتاهي گفت: همه رزمندگان ما در سال‌هاي دفاع مقدس انسان‌هايي بودند كه در اوج روحيه معنوي و ارزشي قرار داشتند. در آن زمان اعتقاداتمان را با تمام وجود درك مي‌كرديم و مي‌دانستيم تنها چيزي كه نگهدارنده ماست، تمسك جستن به ارزش‌هاي انقلابي است. وقتي همه مردم مزين به اين سلاح شوند شكست ناپذير خواهند شد.

حميد شاه‌آبادي - معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - نيز در بخش ديگري از اين مراسم در سخناني مطرح كرد: ديدن اين فيلم تاثيرگذار و شنيدن اين صحبت‌ها باعث مي‌شود كه سخنان من ديگر رنگي نداشته باشد. آنچه ما و متوليان اين حوزه را به تدوين قانون مد و لباس دعوت كرده و همه ما را يك جا جمع كرده است، عصاره‌اش در همين فيلم نهفته شده بود.

او ادامه داد: حوزه مد و لباس در ظاهر امري مرتبط با آراستگي و زيبايي است اما ريشه آن در بحث عفاف و حجاب نهفته شده است. در اين فيلم در نگاه اين آزاده حجبي نهفته است كه در واقع ريشه همان چيزي است كه ما به آن پرداخته‌ايم. ريشه حيا و عفاف در همه مردم ما وجود دارد اما بايد بدانيم چگونه بايد از آن صيانت كنيم.

شاه‌آبادي تاكيد كرد: همه متوليان كشور نسبت به اقداماتي كه انجام مي‌دهند بايد پاسخگو باشند، اما مردم نيز در قبال مسئولان داراي حقوقي هستند.

معاون امور هنري معتقد است: شايد هر كس بتواند با پوششي كه دوست دارد در جامعه حضور داشته باشد اما همه ما بايد از حريم‌هاي خود دفاع كنيم، چرا كه عدم رعايت حريم شخصي امنيت روحي و رواني جامعه را بر هم مي‌زند. بنابراين قانون ساماندهي مد و لباس بستري را فراهم مي‌كند تا از باورهاي سنتي و فرهنگ و تمدن ايراني صيانت كند.

شاه‌آبادي اظهار خرسندي كرد كه نخستين جشنواره مد و لباس با رعايت حقوق مادي و معنوي انسان‌ها تشكيل شده است و گفت: در اين يكسال و نيم اقداماتي در زمينه مد و لباس انجام شد كه در بخش رقابتي طراحان را در كنار يكديگر قرار داد و باعث شد طراحان ايده‌هاي خود را ارائه دهند.

او تاكيد كرد: تمركز در حوزه توليد پوشاك، مد و لباس تنها منحصر به بانوان نيست بلكه همه اقشار جامعه را شامل مي‌شود، اين يعني راه زيادي براي اين جشنواره پيش رو داريم. سرمايه‌گذاري‌هايي كه كشورهاي ديگر در حوزه مد و لباس انجام مي‌دهند نشان مي‌دهد اين حوزه از اهميت زيادي برخوردار است و پوشاك تنها يك كالاي مصرفي نيست.

معاون امور هنري خاطرنشان كرد: نمايشگاه دايمي مد و لباس تاسيس شد، اما كار ما هنوز به پايان نرسيده است چرا كه بايد پوشاك در تمام مراكز خريد پرتردد ديده شود، اگر طراحان لباس ديده نشوند و ظرفيت و خلاقيت‌هاي آنها به خدمت گرفته نشود تنها شعاع‌هاي محدودي به جا مي‌ماند. بنابراين بايد تمام اين چرخه‌ها در يك حوزه به همديگر متصل شوند.

شاه‌آبادي در پايان سخنانش اظهار اميدواري كرد تا جشنواره مد و لباس در سال آينده به صورت بين‌المللي برگزار شود.

در بخش پاياني مراسم از طاووس بلورين جشنواره مد و لباس فجر رونمايي شد.

در بخش اهداي جوايز، فاطمه فقيهي ايماني در بخش مقاله و حميدرضا توكلي به عنوان پژوهشگر برتر مورد تقدير قرار گرفتند.

در بخش برگزيده‌هاي مردمي نيز اكرم السادات بدري(طراح چادر)، دينا عبدوس(طراح مانتو) و فرناز سلماني(طراح مقنعه) تقدير شدند.

اما در بخش برترين طراحان چادر و مانتو، ژيلا شريعتمداري و آزاده مومني در بخش مانتوي عمومي در گروه سني جوانان و نوجوانان شايسته تقدير شناخته شدند.

ناهيد هداوند در بخش مانتوي عمومي،‌لباس فرم و مشاغل تقدير شد.

هيات داوران در اين بخش هيچ طراحي را شايسته رتبه اول و دوم ندانست اما ياسمين بحريني حائز رتبه سوم شد.

همچنين در بخش مانتوي عمومي مريم يادگاري، فاطمه سلطاني، سارا عليپور، منيره فرشاد، سمانه سيار، جواد شادكام، زهرا تقوي و ليلا خوييني‌ها شايسته تقدير شناخته شدند.

در بخش مانتو مجلسي نيز هيات داوران هيچ هنرمندي را شايسته رتبه اول ندانست اما دينا عبدوس و سميه اسفندياري رتبه دوم را كسب كردند،زهرا پرنده كني نيز در اين بخش سوم شد.

در بخش مانتوي مجلسي گروه سني جوان و نوجوان هيچ طراحي موفق به كسب رتبه اول و دوم نشد و شبنم محمدي رتبه سوم را كسب كرد. در اين بخش مرضيه مروتي پسند، مريم ملاشاهي، فائزه يگانه صوفي، زهرا عليزاده، فاطمه تاج‌فر، بهنام كريمي و سهيل عباسي تقدير شدند.

در بخش چادر مجلسي مهديه نوري، فرزانه وفادار يارمحمدي و زهرا شراحي تقدير شدند.

در بخش چادر عمومي نيز فاطمه گلدار و در بخش چادر ميهماني مجلسي آزاده آريان مورد تقدير قرار گرفتند.

اين بخش نيز هيچ نفر برگزيده‌اي نداشت.

در بخش مقنعه هيات داوران هيچ اثري را شايسته رتبه‌هاي اول تا سوم ندانست اما مرضيه فرزين، معصومه فهيميان و راضيه ابراهيميان تقدير شدند./23


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس