به گزارش مشرق، این روزها با شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مسیر زیارت اعتاب مقدسه عراق، بسیاری از مسلمانان به ویژه ایرانیان همچنان در حسرت زیارت امام حسین (ع) هستند و با دیدن تصاویر غربت حرمهای کربلا و نجف، اشک از دیدگانشان جاری میشود.
بیشتر بخوانید:
حسرت زیارت امام حسین (ع) در ماه رجب
ماه رجب از ماههایی است که بسیاری از افراد تشرف به عتبات را برای سفر برمیگزینند تا بتوانند اعمال این ماه پرفضیلت را در جوار حرم امام حسین (ع) به جای آروند. اما متأسفانه امسال با شیوع ویروس کرونا در منطقه، سفر به عتبات متوقف شد و بسیاری در حسرت زیارت هستند.
همچنین با توجه به لزوم حفظ سلامتی و جلوگیری از ویروس کرونا، محدودیتهایی در کشورهای مختلف اعمال شده است که توفیق زیارت را از عاشقان اهل بیت (ع) سلب میکند.
ممنوعیت ورود به کربلا و نجف به منظور جلوگیری از شیوع کرونا
پس از توقف سفر زمینی و هوایی به عتبات، جمعه ۱۶ اسفندماه استاندار کربلا به منظور جلوگیری از ویروس کرونا ورود به این استان را به مدت یک هفته متوقف کرد و امروز نیز به دستور استاندار نجف، ممنوعیت ورود به نجف تا یک هفته اعمال شده است. بر اساس این دستور، نه تنها زائران کشورهای مختلف، بلکه زائران از شهرهای عراق هم دیگر نمیتوانند برای زیارت حرم امیرالمؤمنین (ع) و حرم امام حسین (ع) و حرم حضرت عباس (ع) به نجف و کربلا مشرف شوند.
بسته شدن چند در ورودی به حرم از ساعت ۱۰ شب/ تعداد زائران حرمها کمتر از انگشتان دست است
به همین دلیل، این روزها غربت خاصی در اعتاب مقدسه عراق به چشم میخورد، چرا که پیش از این در چنین ایامی حرمهای شریف در نجف و کربلا مملو از زائر بود و ساعاتی نبود که اطراف ضریح خالی از زائر باشد، اما اکنون با شیوع ویروس کرونا، حرمها به ویژه حرم امام حسین (ع) که روزانه میزبان جمع کثیری از زائران بود، خالی از زائر شده است و بسیاری در حسرت زیارت هستند.
این خلوتی حرمها از ساعت ۱۰ شب به بعد بیش از پیش حس میشود؛ به طوری که برخی از درهای ورودی حرم امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) نیز به روی زائران بسته میشود و تنها حدود دو در برای ورود زائران باز است که البته زائری نیز برای زیارت در این ساعتها حضور ندارد و شاید تعداد آنها به اندازه تعداد انگشتان دست برسد.
اعزام بیش از ۴۰ هزار زائر ایرانی در نیمه اول ماه رجب سال گذشته
این خلوتی و حسرت زائران ایرانی در حالی است که سال گذشته در این ایام (نیمه اول ماه رجب) روزانه بیش از ۵۰ کاروان به عتبات مشرف میشد و به گفته مصطفی قاسمی مدیرعامل شرکت شمسا سال گذشته در نیمه اول ماه رجب بیش از ۴۰ هزار ایرانی عازم عتبات شدند.
همچنین به گفته علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت بیش از ۳۰ هزار نفر برای حضور در عتبات در ایام نوروز پیش ثبتنام کرده بودند که به دلیل متوقف شدن این سفرها و نامشخص بودن زمان برپایی سفر به عتبات، ثبتنام قطعی آنها نیز انجام نشد.همچنین امکان تشرف به اعتاب مقدسه عراق وجود ندارد و بسیاری از زائران که حتی پیش از این برای زیارت امام حسین (ع) در ایام ماه رجب نامنویسی کرده بودند، نمیتوانند به این سفر معنوی مشرف شوند.
اکنون نیز با ممنوعیت ورود به کربلا و نجف، به طور حتم تا پایان سال جاری سفر به عتبات نیز برقرار نمیشود. البته به منظور حفظ سلامت زائران در اعتاب مقدسه عراق، هر روز عملیات ضدعفونی حرمها توسط خادمان انجام میشود و حتی به دستور آیتالله سیستانی مرجع شیعیان عراق، برگزاری نماز جمعه در کربلا و نجف لغو شده است.
همزمان با ایام ماه پرفضیلت رجب، زیارت عتبات به ویژه زیارت امام حسین (ع) مورد تأکید ائمه طاهرین سلامالله علیها قرار گرفته است. تا جایی که در حدیثی از امام صادق (ع) داریم: «هر کس قبر حسین (ع) را در نخستین روز ماه رجب زیارت کند، خداوند، حتما او را میآمرزد». همچنین بزنطی میگوید: از حضرت رضا (ع) پرسیدم: شما در چه ماهی امام حسین (علیه السلام) را زیارت میکنید؟ فرمود: در نیمه رجب و نیمه شعبان. (کامل الزیارات، ص ۱۸۲). امام موسی بن جعفر (ع) نیز فرمودند: «کمترین ثوابی که به زائر اباعبدالله (ع) کنار نهر فرات داده میشود، آنگاه که حق و حرمت و ولایت او را بشناسد، این است که آنچه از گناهان پیش فرستاده و بعداً میفرستد (گناهان گذشته و آینده او) آمرزیده میشود». (الکافی/ ج۴/ص۵۸۲)
بسیاری از مسلمانان نیز با الگوگیری از این احادیث هر ساله در ماههای رجب و شعبان به زیارت امام حسین (ع) مشرف میشوند تا بتوانند ضمن کسب ثواب زیارت آن حضرت، در ایام شادی و سرور اهل بیت(ع) در شهرهای مقدس عراق حضور داشته باشند که امسال با شیوع ویروس کرونا در منطقه این توفیق از مسلمانان سلب شده است.