کد خبر 104126
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۹

اولین همایش رسمی «کشتی کچ» ایران چهارشنبه هفته قبل با حضور جمع کثیری از پیشکسوتان این رشته و هنرمندان، مقامات کشوری و لشکری در مجموعه ورزشی کوثر برگزار شد.

به گزارش مشرق، روزنامه گل در گزارشی از افتتاح رسمی رشته "کشتی کج" در ایران خبر داد.

در این گزارش آمده است: بیش از سه دهه وقت لازم بود تا قفل ممنوعیت از روی بسیاری از ورزش‌های غیرقانونی که با پیروزی انقلاب اسلامی تعطیل شده بود، برداشته شود و تابوی رواج خشونت توسط این رشته‌ها جای خود را به جذابیت آنها برای جوانان بدهد.

 شاید بحران اوقات فراغت برای نسل عظیم جوانان 15 تا 30 سال در دهه چهارم انقلاب باعث شده ورزشی چون «کشتی کچ» که زمانی حتی تماشای فیلم‌های ویدیویی‌اش با ترس و لرز همراه بود و یک جرم محسوب می‌شد، اکنون علنی شود و مجوز فعالیت دریافت کند. البته پیش از این «کشتی کچ» با نام «رزمیران» نزدیک به دو دهه در همین آب و خاک فعالیت کرده، اما اینکه با نام کشتی کچ مجوز دریافت کند، خبر عجیبی است.

اولین همایش رسمی «کشتی کچ» ایران چهارشنبه هفته قبل با حضور جمع کثیری از پیشکسوتان این رشته و هنرمندان، مقامات کشوری و لشکری در مجموعه ورزشی کوثر برگزار شد. مراسم با تلاوت قرآن توسط سرلشکر رضا بنده‌لو، همرزم شهید چمران آغاز شد و پس از سرود ملی ایران، سردار سیدمحمود امامیان عضو هیات رییسه «کشتی کچ» طی سخنانی از لزوم توجه هرچه بیشتر مسوولان وزارت ورزش به ترویج و حمایت ورزش‌های رزمی به‌خصوص کشتی کچ پرداخت و گفت: «با توجه به جذابیت این رشته ورزشی در بین جوانان، خوشبختانه استاد حسین خان‌هنرمند این ورزش را بار دیگر با مرام پهلوانی و آیین جوانمردی راه‌اندازی کرد که قابل تقدیر است.»

در ادامه این مراسم، هنرجویان کشتی کچ به اجرای حرکات این رشته پرداختند که با تشویق حاضران در سالن مواجه شد. سپس استاد هنرمند توضیحات مختصری پیرامون فعالیت‌های صورت گرفته برای قانونی کردن این رشته داد تا مرتضی غرقی، خبرنگار صداوسیما در سازمان ملل متحد واقع در نیویورک طی سخنانی کوتاه در مورد ورزش و اخلاق و اعتماد به دو قشر روحانیون و ورزشکاران پرداخت و از زحمات استاد هنرمند برای رسمی کردن این رشته تشکر کرد.

 دیگر سخنران همایش، استاد پیشکسوت کشتی کچ و کاراته احسانی بود که در مورد تاریخچه کشتی کچ صحبت کرد و آخرین سخنران و مهمان ویژه همایش، آیت‌ا… سیدمحمود علوی نماینده سابق ولی‌فقیه در ارتش و نماینده کنونی مردم در مجلس خبرگان و عضو هیات‌رییسه کشتی کچ ایران بود که در مورد اهمیت اخلاق در ورزش و لزوم حمایت مسوولان ورزش از اساتید رزمی که مظلوم‌ترین قشر جامعه ورزش را تشکیل می‌دهند، سخنرانی کرد.

وی با اشاره به فرمایش امام راحل در مورد اقتدای ورزشکاران به مولای متقیان علی(ع)، آرزوی موفقیت برای پرورش جوانان و ورزشکاران این رشته جذاب کرد! نگاهی به فهرست مهمانان حاضر در مراسم افتتاحیه نشان می‌دهد که این‌بار «کشتی کچ» با توپ پر و اخذ همه مجوزهای لازم از مقامات عالی‌رتبه کشوری پا به عرصه فعالیت گذاشته است. نام حجت‌الاسلام میرسالاری، سردار حاج‌مهدی صباغ، سردار بیت‌ا… جعفری، سردار افشین سلیمانی، سردار حاج‌ناصر رستگار، سردار فودازی، سرهنگ معزی (دبیر فراکسیون ورزش مجلس)، حاج عباس قلی‌زاده، حاج یوسف عشقی (عضو هیات‌رییسه کشتی کچ)، حاج محمد عشقی و دکتر رحیمی در این لیست بلندبالا به چشم می‌خورد. به نظر می‌رسد بازگشایی رشته پرسروصدایی چون «کشتی کچ» در ایران با همین نام موجب حرکت دیگر رشته‌های رزمی ممنوع همچون بوکس حرفه‌ای شود که مدت‌هاست جایی در میان رشته‌های فعال در داخل مرزها ندارد. رشته‌هایی که ورزشکاران و قهرمانانش مدت‌هاست برای حضور در مسابقات آن، به کشورهای حوزه خلیج‌فارس یا اروپا و آمریکا سفر می‌کنند و با نام دیگر کشورها در رقابت‌ها حضور می‌یابند.

درانتظارواکنش رسمی فدراسیون فدراسیون ورزش‌های رزمی در ایران،از آن دست فدراسیون‌های پردردسر در کشور است، چرا که بیش از 70 سبک، انجمن و کمیته زیر نظر این فدراسیون در حال فعالیت هستند و جمع کردن امور و ساماندهی آنها کار بسیار دشواری است.

حالا فدراسیون ورزش‌های رزمی با یک موج تازه روبه‌رو خواهد بود و به طور قطع واکنش این فدراسیون و تشکل رسمی و ثبت شده «کشتی کچ» می‌تواند راه را برای سایر رشته‌ها هموار یا مسدود سازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس