به گزارش مشرق به نقل از ایران، یک پلنگ سرگردان اینبار هم با ورود به منطقه روستایی ارزفون در کیاسر شهرستان ساری سر راهش به مرد جوانی هجوم برد که این مرد پس از جدالی هولناک و خونین، زیر چنگالهای بران حیوان درنده، زخمهای هولناکی برداشت.
این مرد جوان (به نام حمید طیبی) برای سرکشی به گاوهایش وارد آغل شده بود که با حمله ناگهانی پلنگ روبهرو شد و حیوان درنده با پریدن به رویش، لحظات پراضطراب و مرگباری را برای او رقم زد.
این جوان ارزفونی که شغلش دامداری است با زخمهایی مهلک اکنون در بیمارستان بستری است. وی میگوید: هنگامی که با پلنگ گلاویز شده بودم تنها راه نجاتم را در این دیدم که سعی کنم از زیر پنجههای قوی این حیوان خودم را نجات دهم اما چنگالهایش چنان در گردن و گلویم فرو رفته بود که هیچگونه راه فراری پیدا نمیکردم. چندبار چنان پنجههایش را در بدنم فرو برد که چنگالهایش در گوشت سرشانههایم نشست و احساس کردم که تا استخوان رسید.
در این گیر و دار وحشتناک، دیدم سگهای گله از راه رسیدند و پارسکنان سعی کردند، پلنگ وحشی را بترسانند اما حیوان درنده دست بردار نبود تا اینکه با همه نیرویی که در بازوهای زخمی و خونریزم بود پلنگ وحشی را چنان هل دادم که از صخره به پایین پرت شد اما با خشم تمام دوباره هجوم آورد تا اینکه با فریادهایم چند نفر به کمکم آمدند و مرا از زیر چنگالهای حیوان درنده نجات دادند و مرا با پیکری خونین به بیمارستان انتقال دادند.
وی که در کنار گاوداری، زنبورداری هم میکند میگوید: چند ماه پیش هم با حمله یک خرس روبهرو شدم که هنگام گلاویز شدن با آن، انگشت پایم را از دست دادم.
این مرد جوان میگوید: به خاطر اینکه کشتن و حتی زخمی کردن حیواناتی مثل پلنگ و خرس، جریمههای سنگینی دارد، روستاییان نمیتوانند هنگام خطر این حیوانات را بکشند، به همین علت مرتب با حمله خرس و پلنگ روبهرو میشویم و در جدال با این حیوانات درنده صدمات مالی و جانی جبران ناپذیری به ما وارد میشود و این درحالی است که محیط زیست فقط برای بررسی سلامتی خرس در سال گذشته تحقیقاتی را به عمل آورد و توجهی به معالجهام نکرد که بر اثر حمله خرس بستری بودم.
حمله خرس باعث نقص عضو در پایم شده که راه رفتن را برایم مشکل میسازد و سازمان محیط زیست فقط نگران و حامی خرسها است و من در مراجعات مکرر برای دریافت گوشهای از هزینه درمانی به موانع قانونی برخوردم.
وی اظهار داشت: مسئولان محیط زیست در پاسخ این سؤال که مسئول آسیب رساندن حیوانات به ما کیست گفتند باید جنگل را ترک کنید تا از آسیب حیوانات وحشی در امان بمانید.
طیبی گفت: هر ساله پنج تا شش رأس از گاوهای ما توسط این حیوانات خورده میشوند که هر کدام آنها بیش از یک و نیم میلیون قیمت دارد.
دکتر محمد صادق زمانی متخصص جراحی عمومی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و پزشک این بیمار گفت: این جوان در اثر حمله حیوان وحشی از ناحیه گردن بشدت زخمی شده است.
دکتر زمانی به بریدگی پشت گردن بیمار به طول 12 سانتیمتر اشاره کرد و گفت: بریدگی به حدی بود که مهرههای گردنش پیدا بود. این عضو هیأت علمی اظهار داشت: در بدو ورود این جوان زخمی از ترس تا نیم ساعت قادر به حرف زدن نبود و با توجه به بریدگیهای متعدد و احتمال خطرات تنفسی به بخش ICU منتقل شد.
دکتر زمانی گفت: عمق بریدگیهای این بیمار در برخی نقاط تا پنج سانتیمتر میرسید و در پشت گوش، صورت، بالای سر و دست نیز جراحات وسیعی وارد شده است.
برای این بیمار که هماکنون در بیمارستان امام خمینی (ره) ساری بستری است مشاورههای جراحی مغز و اعصاب درخواست شده است. این پزشک متخصص بیمارستان امام خمینی(ره) ساری حال عمومی جوان زخمی را رضایت بخش دانست و گفت: زخمهای ناشی از حیوانات وحشی بسیار آلوده هستند و علاوه بر تزریق واکسن کزار نباید بخیه شوند و خود به خود جوش بخورند که زخمهای این جوان خوشبختانه دچار عفونت نشده است.
به گفته کارشناسان محیط زیست کمتر اتفاق میافتد که حیوانات وحشی به انسانها حمله کنند مگر زمانی که در سرما و بارش برف گرفتار بیغذایی شوند یا در پیری توان شکار نداشته باشند. در این مواقع ناچار روی به آبادیها میآورند.
همانگونه که در شماره اول اسفندماه در شوک چاپ شد دو چوپان هم در حمله پلنگ گرسنهای به جدال نفسگیری در روستای منطقه کیاسر ساری با این حیوان پرداختند که بشدت مجروح شدند.