به گزارش مشرق، جلسه کشوری توسعه گردشگری سلامت، بهصورت ویدئو کنفرانس با حضور قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، علیرضا عسگری مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان وزارت بهداشت، و روسا، معاونین درمان و مسئولین گردشگری سلامت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد.
معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تأکید بر نقش صنعت گردشگری سلامت در بهبود اوضاع اقتصادی بیمارستانها، گفت: در شرایط کنونی، ورود به عرصه گردشگری سلامت یک وظیفه ملی و یکی از راهکارهای مناسب اقتصاد بدون نفت برای ارزآوری به داخل کشور و غلبه بر شرایط تحریم است.
بیشتر بخوانید:
وی افزود: جذب بیمار خارجی نه تنها در درآمدزایی بیمارستانهای دولتی و خصوصی، که در توسعه بخشهای دیگر اقتصادی کشور نقش بسزایی دارد. دانشگاه ها باید در جهت پذیرش بیمار خارجی تلاش کنند و در جذب این دسته از بیماران چه در بخش دولتی و چه خصوصی نقش حمایتی ایفا کنند.
جان بابایی با تاکید بر ورود فعالانه دانشگاههای علوم پزشکی کشور در بحث صنعت گردشگری سلامت و حذف دلالها، افزود: اثرات سوء حضور دلالها در این بخش باعث آسیب جدی به جامعه پزشکی و سرافکندگی حوزه سلامت کشور میشود. رقابت با کشورهای همسایه در جذب بیمار خارجی، ساماندهی و اسکان مناسب آنها توسط شرکتهای تسهیل گر دارای مجوز IPD و پیگیری روند درمان بیماران همواره مورد تاکید است. البته این موضوع باید بهگونهای مدیریت شود که در ارائه خدمات درمانی به بیماران داخلی خدشهای وارد نشود.
وی افزود: معرفی پزشکان بنام در دانشگاه های بزرگ ما سبب توسعه این صنعت خواهد شد. حضور پزشکان خوشنام میتواند برند گردشگری سلامت کشور را درخشان کنند و بازار گردشگری را گسترش دهد.
معاون درمان وزارت بهداشت، در ادامه با اشاره به بازنگری سند درمان کشور، از روسای دانشگاهها خواست پیشنهادهای خود را در توسعه گردشگری سلامت به معاونت درمان وزارت متبوع اعلام کنند.
مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان وزارت بهداشت، نیز با اشاره به نقش مهم توسعه صنعت گردشگری سلامت در ارزآوری گفت: در حال حاضر این مهم باید برنامه اول دانشگاههایی علوم پزشکی برای احیای منابع مالی حوزه سلامت شود.
عسگری با بیان رشد قابل توجه گردشگران سلامت در ۶ ماه اول سال ۹۸ گفت: تعداد گردشگران سلامت در این مدت به اندازه کل سال ۹۷ بوده است.
وی افزود: پیش از این به موضوع توریسم سلامت به عنوان برنامه جنبی در دانشگاه های علوم پزشکی نگاه می شد اما اکنون اقدامی حیاتی برای ارز آوری کشور محسوب می شود.
عسگری، شرایط دریافت مجوز واحد پذیرش بیماران بین الملل در مراکز را تشریح و بیان کرد: دانشگاههای فعال در این حوزه حداقل سه اصل کلی وزارت بهداشت یعنی حضور کارشناس مسلط به زبان خارجی، داشتن فرایند مشخص و ثبت مشخصات بیمار در سامانههای موجود و طراحی سایتی برای معرفی خدمات و پزشکان نامی بیمارستانها را دارا باشند.
مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان وزارت بهداشت در خصوص شرکت های تسهیل گر، گفت: به حرکت در آوردن موتور شرکت های تسهیل گر بر عهده دانشگاه ها است. نقش آنها در آیین نامه ابلاغ شده به خوبی دیده شده است تا با کمک این شرکت ها بازار گردشگری سلامت بیش از پیش رونق یابد و واسطه گری دلالان کمرنگ تر شود.