به گزارش مشرق، کمیسیون مشترک برجام بدون کمترین عایدی برای ایران در وین برگزار شد و این در حالی بود که سه کشور اروپایی، در آستانه  برگزاری نشست، اقدام به فضا سازی مسموم کرده بودند.

آنها با ارسال نامه‌ای از دبیر کل سازمان ملل خواستند به شورای امنیت اطلاع دهد فعالیت‌های موشکی ایران، نقض  قطعنامه ۲۲۳۱ است. کار دوم اروپایی ها، تهدید به استفاده از مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریم ها به خاطر اقدام متقابل ایران در کاهش تعهدات برجامی بود.

اما این فضاسازی ها چرا انجام شد؟ روزنامه دولتی ایران، امروز درباره نشست تیتر زد "حفظ برجام بدون ماشه"!! انگار 19 ماه پس از عهدشکنی آمریکا و اروپا و یکطرفه شدن برجام، هدف ما، جلوگیری از اجرای مکانیسم ماشه توسط اروپا بوده است!

مسئله اصلی، پایمال شدن حقوق ایران و بازگشت همه تحریم های مالی و بانکی و نفتی، به واسطه همدستی اروپا با آمریکاست. و اگر چنان نشست هایی نتواند حداقل حقوق ایران را احیا کند، چرا باید در برجام ماند؟

متاسفانه اروپایی ها در اثر انفعال دولت ما، در هر نشست کمیسیون مشترک دست پیش می گیرند و تهدید مصنوعی می سازند تا نوبت شکایت و مطالبه ایران نرسد.

تاسف بار این که تیم ظریف در اوج مذاکرات و در پاسخ منتقدان ادعا می کردند امکان بازگشت تحریم ها وجود ندارد و مکانیسم ماشه به نفع ایران است تا هر وقت احساس کرد حقوقش ضایع می شود، اقدام به توقف تعهدات کند. اکنون این روند وارونه عمل می کند؛ چرا که پاسخ کافی به بدعهدی اروپا داده نمی شود.

روند وارونه به جایی رسیده که آقای ظریف به گلایه توییت می زند "انگلیس، آلمان و فرانسه، به جای تهدید ایران یا دادن وعده‌های توخالی روی کاغذ، به کودکان ایرانی مبتلا به بیماری پروانه‌ای دارو برسانند".

عراقچی معاون ظریف هم اخیرا تاکید کرد "یکی از درس‌هایی که از برجام گرفتیم، این است که نتیجه توافق و پایبندی به آن، اعمال تحریم‌های بیشتر بود. درس دیگر این است که مقاومت، بیش از تمایل برای همکاری جواب می‌دهد".

بی‌بی‌سی درباره کمیسیون مشترک برجام خبر داده؛ " به ایران گفته ‌شد اگر گام دیگری (در مسیر کاهش تعهدات برجامی) در ماه ژانویه بردارد، استفاده از مکانیسم ماشه بررسی خواهد شد".

به همین سادگی، تضییع حق ایران به حاشیه رانده می شود و چون برجام، فاقد ساختار تضمین شده و معتبر است، ابزار فشار دو چندان علیه ایران قرار می گیرد.

چاره چیست؟ همچنان معطل بهانه های غرب ماندن و تلاش نافرجام برای رفع آنها؟ یا اقدام متقابل و بازدارنده، نظیر کاری که با انگلیس در ماجرای توقیف نفتکش حامل نفت ایران صورت گرفت؟

این رهنمود حکیمانه از امیر مومنان (ع) است که فرمود "رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیْثُ جَاءَ فَإِنَّ الشَّرَّ لَا یَدْفَعُهُ إِلَّا الشَّرُّ . سنگ را به همان جایی که از آنجا پرتاب شده ، باز گردانید؛ که همانا شرارت را جز شرّ باز نمی دارد"

منبع: کانال تلگرامی محمد ایمانی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۶
    20 12
    تنها کلام گهربار امیرالمومنینه که چاره کار است
  • IR ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۶
    20 0
    وزارت خارجه باید متن کامل و الی (انگلیسی) برجام را منتشر کند تا دانشگاه ها بر روی آن کار کنند و معلوم شود که این یک افتخار برای ایران بود یا کلاه گشادی که بر سر ایران رفت. برای ثبت در تاریخ و مقایسه با سایر عهدنامه هایی که در تاریخ این کشور منعقد شده ند این کار لازم است
    • سید IR ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۶
      0 0
      البرجامُ ماالبرجام و ماادراک ماالبرجام!!!!
  • IR ۲۲:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۶
    15 0
    هنوز حرف سخنگوی وزارت خارجه روسیه خطاب به اروپائیها از ذهنم پاک نشده! همین چتد روز پیش بود که اروپائیها را سرزنش میکرد که درست نیست چون میتوانید هر بلایی را سر ایران بیاورید!!! خدا لعنت کنه بی تدبیرهای پرمدعایی را که این آش دهنسوز را برای کشور عزیزمان پختند!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس