به گزارش مشرق، «محمد جواد اخوان» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:
هرچند شعار «مرگ بر امریکا» نمادی از استکبارستیزی ملت ایران در سطح دنیای امروز است، اما مفهوم سلطهستیزی تنها به شعار ختم نمیشود و جلوههای گوناگونی در میدان عمل مییابد. بهطور کلی باید گفت در طول بیش از سه دهه گذشته شعار «مرگ بر امریکا» در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ظهور و بروز پیدا کرده و الگوسازی مناسبی برای دیگر ملتها شده است.
بیشتر بخوانید:
کشور با من بمیرم تو بمیری اداره نمیشود!
اکنون در آستانه روز ملی مبارزه با استکبار جهانی نیز میتوان جلوههای عملی «مرگ بر امریکا» را در آوردگاههای گوناگون پیش روی ملت ایران برشمرد که برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
۱- گسترش گفتمان مقاومت
شکی نیست که منطقه غرب آسیا به آوردگاه رقابت دو محور مقاومت و سازش تبدیل شده است که محور متحدان امریکا با شعلهور کردن جنگ نیابتی بهدنبال ضربه زدن به محور مقاومت و مهار اقتدار منطقهای جمهوری اسلامی ایران است.
به بیان رهبر معظم انقلاب، «در منطقه هم آنها میخواهند نفوذ ایجاد کنند؛ حضور برای خودشان دستوپا کنند و اهداف خودشان را در منطقه دنبال کنند. ما به حول و قوه الهی تا آنجایی که بتوانیم نخواهیم گذاشت این اتفاق بیفتد. سیاستهای ما در منطقه، نقطه مقابل سیاستهای امریکاست.»
در چنین شرایطی، حمایت کامل از مقاومت و حضور و نفوذ منطقهای نظام، یکی دیگر از جلوههای «مرگ بر امریکا» است.
۲- مقاومسازی اقتصاد
نمیتوان از یاد برد که دشمن از آسیبپذیری اقتصاد ایران در سالهای اخیر بیشترین سوءاستفاده را کرد و بزرگترین حجم تحریمهای تاریخ را علیه جمهوری اسلامی ایران وضع نمود. اکنون چه غرب به وعدههای خود در برجام عمل و چه نقض عهد کند، باید بدانیم که راه انسداد مسیر تحریمها، مقاومسازی اقتصاد با محوریت حمایت از تولید ملی است که لازم است براساس سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری دنبال شود و دولت نیز با تشکیل ستاد قوی و برنامه اجرایی کارآمد، سهم خود را در این عرصه به میدان عمل آورد.
۳- مقاومسازی فرهنگی
هرچند تهاجم فرهنگی و جنگ نرم که بهدنبال تغییر باورها و ارزشهای حاکم بر جامعه ایران است، سابقهای به درازای چند دهه دارد، اما با پیشرفت فناوری در سالهای اخیر، بر شدت و گستردگی آن افزوده شده است و امروز در مقطع کنونی بیم آن میرود که با حضور مستقیم برخی مؤسسات پوششی و بهظاهر بینالمللی، رخنههای فرهنگی در داخل، موجبات آسیبپذیری جامعه ما را ایجاد کند.
به تعبیر حضرت امام خامنهای، «دشمن سعی میکند در زمینه فرهنگی، باورهای جامعه را دگرگون کند و آن باورهایی را که توانسته این جامعه را سرپا نگه دارد جابهجا کند، خدشه در آنها وارد کند، اختلال و رخنه در آنها به وجود بیاورد. خرجها میکنند؛ میلیاردها خرج میکنند برای این مقصود. این رخنه و نفوذ فرهنگی است.» بنابراین لازم است جبهه مؤمن انقلابی به میدان عمل آمده و در این آوردگاه حساس از انقلاب اسلامی پاسداری نماید.
۴- افشای چهره بزککرده امریکا
رهبر معظم انقلاب میفرمایند: «بعضیها اصرار دارند این شیطان بزرگ را با این خصوصیات (که از ابلیس بدتر است) بزک کنند و بهشکل فرشته وانمود کنند. چرا؟ دین به کنار، انقلابیگری به کنار، وفاداری به مصالح کشور چه میشود؟ عقل چه میشود؟ کدام عقلی و کدام وجدانی اجازه میدهد که انسان قدرتی مثل قدرت امریکا را بهعنوان دوست، بهعنوان مورد اعتماد، بهعنوان فرشته نجات انتخاب بکند؟ این [گونه]هستند؛ حقیقت امر این است. بله، خودشان را میآرایند؛ با ظاهر اتوکشیده، با کراوات، با اودکلن، با ظواهر بهظاهر چشمگیر، خودشان را در چشم افراد سادهلوح جور دیگری جلوه میدهند. حقیقت رژیم امریکا اینهاست.» همانگونه که پیشتر نیز اشاره شد، جریان نفوذی، با همه شکستهایی که تاکنون با آنها مواجه شده است، از تطهیر امریکا دست نمیکشد و بنابراین باید جبهه جوانان مؤمن انقلاب اسلامی در افشای ماهیت حقیقی این چهره بزکشده بکوشند.
۵- حل مشکلات مردم و کارآمدسازی
رهبر معظم انقلاب سالها پیش تأکید کردند: «هرکه میخواهد با امریکا مبارزه اساسی کند، باید به این مردم خدمت کند.»واقعیت آن است که امروز کشور از چالشهای جدی اقتصادی رنج میبرد که عمدتاً ناشی از سوءتدبیرها و سوءمدیریتهاست. بار اصلی این مشکلات معیشتی را مردم بر دوش میکشند و همینان هستند که، ولی نعمتان اصلی مسئولان هستند. اکنون وظیفه مدیران اجرایی آن است که با عمل به وعدههای خود و حل مشکلات معیشتی جامعه، دشمنان را ناامید سازند. بیتردید جلوههای گوناگون مبارزه حقیقی با امریکا تنها به موارد فوق محدود نبوده و به نظر میرسد لازم است جبهه مؤمن، خود را برای مبارزهای چندوجهی و تمامعیار در این عرصه آماده سازند.