به گزارش مشرق به نقل از فارس، متن کامل بیانیه هیات داوران انجمن روزنامه نگاران مسلمان که شامل مسعود ده نمکی ، وحید جلیلی ، محمدتقی فهیم ، علیرضا سربخش ، مریم پوریامین و پژمان کریمی است به شرح ذیل است:
سیامین جشنواره فیلم فجر در شرایطی برگذار شد که ایران بزرگ در طلیعه جهشی به سمت آینده متعالی و درخشان خود، آماج انواع تهدیدهای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی دشمنان است.
مستکبران عالم با تمام توان میکوشند تا از ثمردهی نو به نوی شجره طیبه انقلاب اسلامی در کشور و منطقه و جهان جلوگیری کنند و الهامبخشی آن در موج جدید بیداری اسلامی و جهانی را با مانع روبرو سازند. آنها میدانند یک نمونه محقق و یک الگوی عینی از پیشرفت در سایه اسلام ناب؛ چه چشمانداز حرکتآفرین و امیدبخشی پیش روی ملتهای تازه به پا خاسته در منطقه میگشاید. از یک سو تلاش میکنند تا بافشارهای سیاسی و تحریمهای اقتصادی و حتی عملیاتهای تروریستی پیشرفتهای علمی و صنعتی و اقتصادی را سد کنند و ازدیگر سو با تحرکات بیسابقه رسانهای و هنری و نرمافزاری؛ فرهنگ دینی و انقلابی را با انواع و اقسام شگردها و ترفندها هدف قرار دادهاند.
هرآنچه را که به امید، ابتهاج و نشاط، معنویت و اخلاق مبتنی بر آموزههای الهی، ارزشهای فردی، خانوادگی و ملی ایرانی - اسلامی، هویت دینی و آرمانهای انقلابی صدمه بزند و آنها را در جامعه امروز کمرنگ و بیفروغ جلوه دهد گامی به سوی اهداف شوم خود میدانند و هیچ حمایتی را از آن دریغ نمیکنند. راهاندازی شبکههای متعدد ماهوارهای در دو سه سال اخیر که مرحله به مرحله صریحتر و جسورانهتر همه ابعاد فرهنگ ایرانی-اسلامی-انقلابی را مورد هجوم قرار میدهند نشانه غیرقابل انکاری است که پرده از توطئههای برنامهریزی شده و گسترده علیه فرهنگ جامعه ایرانی بر میدارد. بدون شک در کنار تهاجم خارجی؛ مستکبران میکوشند تا از بسیاری از ظرفیتهای داخلی و از جمله سینمای ایران بمثابه اسب تراوایی برای نفوذ سربازان و سرسپردگان فرهنگ و سیاست غربی استفاده کنند.
کسانی که میکوشند وادادگی و انفعال عمیق فکری، فرهنگی، سیاسی خود در برابر غرب را به همه سطوح و اقشار جامعه ایران تعمیم دهند و در این مسیر حمایت صریح و همه جانبه قرارگاههای فرهنگی غرب و البته بعضاً مدیران کم بصیرت داخلی را نیز دارند. سینمای ایران بمثابه یکی از چند قطب سینمای بزرگ جهان که امکان کمنظیر تولید نزدیک به صد فیلم سینمایی در هر سال را دارد؛ هنوز موقعیت تاریخی خود را درنیافته و نسبت دقیقی با شرایط امروز کشور، منطقه و جهان پیدا نکرده است.
هیأت داوران انجمن روزنامهنگاران مسلمان لازم میبیند قبل از معرفی برگزیدگان این دوره چند نکته مهم را متذکر شود.
1.سیامین جشنواره فیلم فجر نشان داد که اگرچه خوشبختانه سیطره پوشالی حلقههای روشنفکری بر سینمای کشور در سراشیبی قرار گرفته و فضاسازیهای تبلیغاتی آنان کمتأثیر شده است اما همچنان تا رسیدن به وضع ایدهآل راه درازی در پیش است.
تقلید طوطیوار بعضی حلقههای سینمایی از سخیفترین شبکههای ماهوارهای و باسازی سریالهای مبتذل در قابل فیلمهای روشنفکرمآبانه نمونهای از همسویی جریانهای داخلی و خارجی و برنامهریزی مشترک برای حمله به ارکان خانواده ایرانی بمثابه هسته اصلی مقاومت فرهنگی در برابر غرب است.
اگرچه مدیران سینمایی وزارت ارشاد با اذعان تلویحی به خالی گذاشتن تنگه احد و باز کردن راه برای شکستن خط قرمزها سراسیمه اعلام کردند که اولویت سال آینده خود را حمایت از فیلمهای مبتنی بر امتیازات خانواده ایرانی قرار دادهاند، اما باید به آنان گوشزد کرد که فهم غلط از آزادی و برداشتهای سطحی از فضای باز فیلمسازی؛ ممکن است به آسیبهایی منجر شود که جبران آن به آسانی ممکن نخواهد بود.
اگرچه نظام جمهوری اسلامی و جامعه ریشهدار و اصیل ایرانی با سماحت و سعهصدر از تنوع آرا و سلایق استقبال میکند اما اقتدار خود را همزمان در حمایت از آزادی بیان و نیز حفظ خط قرمزها نشان میدهد.
هیچ جامعهای به خاطر بیمبالاتی در دفاع از حریمها و ارزشهای خود مورد تحسین و تکریم قرار نخواهد گرفت. خوب است مسئولان سینمایی کشور غیرت و حساسیت در مورد خط قرمزها را از مسئولان برخی جشنوارههای اروپایی بیاموزند که از اخراج مشهورترین فیلمسازان به خاطر کمترین تعرض به رژیم جنایتکار صهیونیستی ابایی ندارند.
مدیران محترم سینمای کشور باید توجه کنند که سیاستهای سینمایی باید از هر دو وجه ایجابی و سلبی پیگیری شود. نگاههای متصلب و دگم و غلبهممیزی و سلب و حذف مطمئناً راه نجات سینمای ایران نیست. اما همانقدر که افراط در ممیزی غلط و اشتباه و بیفرجام است؛ تفریط در این زمینه نیز بیمنطق و آسیبزاست و میتواند تلاشهای ایجابی مدیران را نیز فاقد اثر کند.
اتفاقاً برای ثمردهی زحمات و خدمات مدیریت سینمایی کشور در حمایت ایجابی از تنوع نگاهها و سلایق و طرح عناصر و آثار تازه در این سینما؛ تأکید بر خط قرمزها و جلوگیری از نفوذ ویروسهای عناد و ابتذال وظیفه و تکلیف قطعی مسئولان سینمایی است.
2.حضور چندین فیلم مربوط به دفاع مقدس در جشنواره اخیر موجب خوشحالی و تشکر است و نشان میدهد ظرفیتهای دراماتیک دفاع مقدس یکی از برکات و نعمات مهم انقلاباسلامی برای ارتقای سینمای ایران است.
دفاع مقدس هشتساله؛ درخشانترین قله معنوی و آرمانی تاریخ چند هزارساله ایران بزرگ است و مهمترین ویژگی آن آمیختگیاش با فرهنگ دینی و معنوی و انقلابی است که آن را از دیگر جنگهای جهان ممتاز میکند.
در کنار تلاش برای گسترش و ارتقای فنی و تولیدی سینمای جنگ؛ باید توجه داشت کمرنگ کردن نشانههای انقلابی و دینی در بازنمایی تصویر دفاع مقدس؛ ظلمی عظیم و دروغی آشکار است که باید عمیقاً و دقیقاً نسبت به آن حساس و نگران بود.
هرگونه انحرافی از ماهیت و محتوای آرمانی - معنوی دفاع مقدس به منزل مصادره فداکری ا و ایثارگری بهترین فرزندان ایران زمین به نفع تمنیات و توهمات شخصی و جریانی است و نگاه نوآورانه و خلاقانه به دفاع مقدس در صورتی ارزشمند است که التزام عمیق به حقیقت این دفاع داشته و ظرائف بازنمایی هنرمندانه را با دقایق نگاه امانتدارانه در هم آمیزد.
4. هیأت داوران انجمن روزنامهنگاران مسلمان ضمن اعلام هشدارها و نگرانیهای فوقالذکر آرزومند است فضای امیدوارانهتری که در جشنواره امسال نسبت به جشنواره پیشین شکل گرفته و نیروهای جوان و نسلهای جدیدی که با نگاه باز و آزاد از تحجر روشنفکری و دگماتیسم ضدانقلابی و ضد دینی به عرصه فیلمسازی قدم نهادهاند بتوانند گامبهگام سینمای ایران را به آنچه در خور و شایسته این ملت بزرگ و مظلوم است نزدیک کنند.
و اما برگزیدگان این دوره انجمن روزنامهنگاران مسلمان:
1-انجمن روزنامهنگاران مسلمان جایزه اول خود را به خاطر تلاش حرفهای و هنرمندانه و نگاه مسئولانه و شجاعانه در تبیین فتنه 88 تقدیم میکند به آقای ابوالقاسم طالبی کارگردان فیلم درخشان و کمنظیر «قلادههای طلا»
2-دومین جایزه انجمن تعلق میگیرد به روایت صادقانه از فداکاریها و مظلومیتهای فرزندان ملت در کردستان در فیلم دلنشین «شور شیرین» به کارگردانی فیلمساز متعهد آقای جواد اردکانی.
3-جایزه سوم انجمن روزنامهنگاران مسلمان تعلق میگیرد به امید تازه سینمای معنوی و فرهنگی؛ کارگردان هنرمند و متعهد فیلم سینمایی جذاب و با محتوای «سلام بر فرشتگان» آقای فرزاد اژدری.