کد خبر 987800
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۴

هفته دولت که گذشت. اما کاش روزی برسد و بشنویم رئیس جمهور می گوید حاضرم برای حل مشکلات تولید و صادرات و آبادان کشور، با تولید کنندگان و صادر کنندگان ملاقات کنم.

به گزارش مشرق،  محمد ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی و فعال رسانه‌ای در کانال تلگرامی خود نوشت:

نمی دانیم چند نفر پریروز ذوق کردند، وقتی شنیدند رئیس جمهور  می گوید برای آبادانی کشور حاضر است با هر کس (ترامپ) ملاقات کند. این  ذوق، بی رمق شدهء هیجانی است که از توافق با اوباما و کری به بعضی ها دست داد. خیال می کردند دلار 500 یا هزار تومان می شود.

پریروز کسی برای موضع متهورانه روحانی، به خیابان نیامد و پایکوبی نکرد. اما یقین دارم هر بار رئیس جمهور و وزیران اراده کنند و به کارخانه ای سر بزنند و مشکلات را بشنوند تا بتوانند موانع سر راه تولید و عرضه و صادرات را بردارند، ده ها میلیون نفر از عمق جان شادمان می شوند و دست به دعا بر می دارند.

هفته دولت که گذشت. اما کاش روزی برسد و بشنویم رئیس جمهور می گوید حاضرم برای حل مشکلات تولید و صادرات و آبادان کشور، با تولید کنندگان و صادر کنندگان ملاقات کنم.

نه که بگوید حاضرم. بلکه خبر برسد پاشنه ها را ور کشیده و رفته اند در دل زمین های کشاورزی و کارخانه ها و عمق روستا ها و شهرهای دور و نزدیک و یا گمرک و بانک ها و بورس؛ و بی آن که دوباره سخنرانی و گفتار درمانی کنند، چند ساعت بنشینند پای درد دل  کارگران و کشاورزان و کارفرمایان و سرمایه گذاران و فقط شنونده باشند.

یا مثلا بشنویم رفته اند برخی شهرک های صنعتی اطراف شهر که زمانی ازدحام ورود و خزوج کامیون ها و تریلر ها بوده، اما حالا از رونق و رمق افتاده اند.

چرا جای دور برویم؟ در همین اتاق بازرگانی، کم نبودند اعضایی که برای توافق بزک شده لحظه شماری می کردن تا شاید بنا بر تبلیغات پر حجم دولتی، از این طریق مشکلات سر راه کسب و کارشان برداشته شود.

اما بسیاری از آنها بارها گفته اند پس از برجام، عرصه برای ما تنگ تر شد؛ و رکود تورمی پس از برجام، اصلا قابل مقایسه با سال 90 و 91 نیست.

روزنامه شرق، همین پریروز نوشت "تنها پنج پله مانده تا دولت تدبیر و امید، رکورد تورم دولت سازندگی (هاشمی) را بشکند. تورم در حالی به 42 درصد رسیده که قبل از دولت روحانی، حداکثر 34 درصد شد".

اعضای اتاق بازرگانی در چند سال اخیر بارها نامه نوشته و گلایه کرده اند که آقای رئیس جمهور و برخی مدیران ارشد، در شش سال گذشته حاضر نشده اند چند ساعت وقت ملاقات به آنها بدهند و مشکلات و پیشنهادهای آنها را بشنوند.

آنها می گویند برخی سوء تدبیرها، مانع رونق کسب و کار و تولیداست. این موانع، فعالان اقتصادی را بیچاره می کند و به سوداگری های ویرانگر اقتصاد وا می دارد .

مشابه این گلایه را برخی مدیران اجرایی، از رئیس جمهور دارند که برای شنیدن مشکلات آنها و چاره اندیشی وقت نمی گذارد.

آقای روحانی آن قدر ملاقات کننده مفید و به درد بخور و گره گشا - و در عین حال نیازمند برداشتن موانع از سر راه- در نوبت دارد که نخواهد و تنواند به ملاقات توهین آمیز و بی فایده و پرخسارت با ترامپِ بدعهد فکر کند.

"سالها دل طلب جام جم از ما می کرد- وآنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد". کلیدی را که در خانه گم کرده باشید، نمی توانید چند کوچه آن طرف تر دنبالش بگردید.

آری، مجنون به لیلای خود می رسید، اگر مرکب او سر پیچی نمی کرد و در سودای فرزند خود، به راهی خلاف اراده مالک و راکبش نمی رفت.