یک فعال اصلاح طلب در یادداشتی مدعی شد نظام اسلامی باید از بین انقلاب و اصلاح طلبان؛ دومی را انتخاب کند.

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

ایران در دوراهی «انقلاب یا اصلاح‌طلبان»!

«محمدجواد حق شناس»، فعال اصلاح طلب و عضو شورای شهر تهران طی یادداشتی در روزنامه اعتماد با بیان اینکه اداره کشور دچار  «ناکارآمدی مزمن و ساختارمند»! است، به راهکارهای حل این مشکل خودترسیم پرداخته و نوشته است:

تمامی جامعه شناسان سیاسی و نیروهای اصلاحگر توجیه می کنند که هیچ جامعه هوشمندی وقوع انقلاب را به نفع جامعه ارزیابی نمی کند و به حاکمان توصیه می شود که با روندی اصلاح گرایانه جامعه را از دو قطبی براندازی یا نظم آهنین که مداخلات قدرت های سخت را در پی دارد، دور کنند.

او همچنین می افزاید:

جریان اصلاح طلب به عنوان مهم ترین، سالم ترین و خوش سابقه ترین نیروهای موجود در جامعه که اتفاقا افکار عمومی با آنها همراه است، می تواند وارد صحنه شود و زمینه را برای برون رفت جامعه از وضعیت انسداد فراهم کند تا موجب شکل گیری رفتاری شود که هم رضایت آحاد جامعه را دنبال داشته باشد و هم موجب توانمندی نظام سیاسی شود.

این عضو شورای شهر تهران تصریح کرده است:

جریان اصلاحات دو هسته اصلی مخالف دارد: یکی اقتدارگرایان که هسته سخت دولت را نمایندگی می کنند و اصلاح طلبان را مزاحم خود تلقی می کنند و دیگری براندازان که به این روند راضی نیستند و فکر می کنند که جریان اصلاح طلب سقوط حاکمیت را به تاخیر انداخته است.[1]

*فرض ارائه شده از سوی حق شناس مبنی بر ناکارآمدی ساختارمند یک فرض غلط است؛ چه اگر اینطور بود تنها یکی از بحران های طول 40 سال گذشته موجب آسیب های بزرگی علیه نظام اسلامی شده بود.

این در حالی است که عالم و آدم می دانند ضعفی هم اگر هست مربوط به دولت اصلاح طلبان است که با حمایت آنها بر سر کار آمده و مسبب الاسباب وضع موجود شده است.

جالب است که در سایر ممالک در هنگام بروز آسیب های ناشی از روش مدیریت دولت، جریان حامی دولت وقت، بلافاصله در صحنه حاضر می شود و عذرخواهی می کند اما آنچه که در ایران شاهد آن هستیم این است که جریان حامی دولت؛ با فرار رو به جلو، خود را منتقد وضعی که پدید آورده نشان می دهد و از همه جالبتر اینکه انگشت اتهام خود را نیز به سمت حاکمیت و جریان سیاسی مقابل خود دراز کرده و اینطور می گوید و وانمود می کند که آنها مقصر مشکلات موجود و مقولاتی مثل «کارشکنی قیمتی» هستند.

بدیهیست که این رفتار سفیهانه نه تنها موجب بی اعتنایی بیشتر افکار عمومی به این جریان خواهد شد بلکه جریان اصلاحات را با مشکل کوتاه شدن عمر نیز مواجه می کند و زین پس دیگر هیچکس به همراهی یا انتقاد آنها وقعی نخواهد گذاشت زیرا بی مسئولیتی در عرصه سیاست، عواقبی همیشگی دارد.

گفتنیست، محمد توسلی، دبیر کل نهضت آزادی هم به تازگی طی اظهاراتی گفته است: «لااقل بیش از دو دهه است که دیگر گفتمان انقلاب جایگاهی ندارد و گفتمان اصلاحات مطرح است»![2]

در این میان البته نیاز به تکرار هم نیست که نه مردم و نه نظام اسلامی، «بن بست نمایی» و نمایش اصلاح طلبان مبنی بر احتمال وجود انقلاب در کشور (به دلیل مشکلاتی که دولت اصلاح طلبان بوجود آورده است) را باور نخواهند کرد.

ماجرای حضور اقتدارگرایان (که منظور از آن اصولگرایان هستند) در هسته سخت دولت نیز دروغی بیش نیست. چه اینکه دوستان آقای حق شناس برای همین به قول خودشان هسته سخت! بود که گفتند ما فدائیان دولتیم، ما تضمین دولت هستیم و برای رأی آوردن آن «تَکرار می کنیم»...

*** 

«بن‌بست‌نمایی» به بهانه تشییع شهدای گمنام

خبرگزاری خبرآنلاین به تازگی در گزارشی با عنوان «سرمایه‌ای که اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان نتوانسته‌اند بسوزانند» که در اشاره به تشییع اخیر شهدا در تهران نوشته شده، آورده است: 

«در اوضاعی که جامعه از جناح های سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب گذشته و به عملکرد آنها به شدت انتقاد دارد، تنها یاد و خاطره شهدا است که به دل های مردم آرامش می بخشد، در واقع مردم هر از گاهی که ظرفیت تحمل شان بر اثر فشارهای اقتصادی به نهایت می رسد، شهدا را مرجع بیان درددل های خود قرار می دهند، گویی آنکه پذیرفتند گوش شنوایی شاید وجود ندارد. شهدا به حق همچنان سرمایه عظیمی برای ملت هستند که علی رغم خرج کردن های برخی مدعیان از این سرمایه، هنوز برای کشور ماندگارند.»[3]

*«بن بست نمایی» و القای اینکه دیگر گوش شنوایی وجود ندارد؛ رفتار نابخردانه ای است که جریان سیاسی خاص، این روزها با شدّت و حدّت تمام به دنبال القای آن است.

اظهار اینکه مردم پذیرفته اند گوش شنوایی وجود ندارد در حالیست که حضور پرشور مردم در انتخابات ها نشان می دهد مردم به شنیده شدن پژواک صدایشان در ساحت نظام جمهوری اسلامی ایران کاملا اعتقاد دارند و پای این اعتقاد هم ایستاده اند.

«جامعه از جناح های سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب گذشته» نیز روی دیگر شعار غیر واقعی «اصلاح طلب اصولگرا دیگه تموم ماجرا» است که در اغتشاشات دیماه 96 توسط برخی افراد در کوچه پس کوچه ها سر داده شد اما گویا چپ ها که انتقادات از وضع موجود هم به دلیل کارنامه دولت آنهاست؛ بنا به دلایلی قصد جدی گرفتن این شعار را دارند!

عده ای معتقدند این رفتار چپها و سیاه نمایی آنها در ایام صدارت دولتی که خودشان آنرا بر سر کار آوردند؛ به دلیل حرکت این جریان خاص سیاسی در مسیر ایجاد «فتنه اقتصادی» است...

***

1_http://www.magiran.com/npview.asp?ID=3801575

2_mshrgh.ir/893612

3_https://www.khabaronline.ir/detail/804795/Politics/parties