در میان بازیکنان شماره 10 جام شانزدهم و درخشش عمر عبدالرحمن اماراتی، شانس بازی به کریم انصاری فرد نرسید تا بیش از پیش دلمان برای علی دایی تنگ شود.

گروه ورزشی مشرق - همواره بازیکنان برجسته و تاثیرگذار در فوتبال دنبال پوشیدن پیراهن شماره 10 تیم های خود بوده اند. از پله و مارادونا گرفته تا روبرتو باجو و لیونل مسی و کمی نزدیک‌تر به ما، حسن روشن و علی دایی.

با توجه به سیستم اکثر تیم‌ها و حضور یک مهاجم نوک، در برخی تیم ها ازجمله ایران شاهد نیمکت نشینی شماره 10 تیم هستیم و در برخی تیم ها مانند امارات شماره 10 آن ها در نقش یک بازیساز ظاهر شد نه یک مهاجم نوک. البته برخی مهاجمان نوک هم به خاطر علاقه شخصی پیراهنی با شماره متفاوت می پوشند که در نوع خود جالب است مثل تیم کیهیل استرالیایی با شماره 4.

در جام ملت های آسیا 16 بازیکن شماره 10 در پست های میانی و هجومی حضور داشتند با این امید که بیشتر از سایرین به چشم بیایند. در این میان ستاره بی چون و چرای بازی‌ها عمر عبدالرحمن هافبک موفرفری و 24 ساله اماراتی‌ها بود که زمینه حضور تیمش در جمع 4 تیم مرحله پایانی را فراهم کرد و همانند سال 1996 که دایی در نقش یک گلزن بالفطره نمایش دلپذیری داشت، وی در امر بازیسازی موفق نشان داده است و این امکان وجود دارد که در 2 بازی آینده هم بدرخشد و بهترین بازیکن جام لقب بگیرد.


در میان شماره 10 ها البته 2 بازیکن هم حضور داشتند که حتی یک دقیقه هم فرصت بازی و عرض اندام پیدا نکردند. این دو نفر کریم انصاری فرد از ایران و محمد طیب از بحرین بودند که از بخت بدشان نتوانستند کادر فنی تیم‌‌هایشان را مجاب کنند که بازی در جام ملت‌های آسیا را تجربه کنند تا دلمان بیشتر از قبل برای دیدن یک مهاجم شماره 10 و گلزن مادرزاد مثل دایی تنگ شود.

جدول عملکرد همه شماره 10 های حاضر در جام شانزدهم


{$sepehr_album_22545}

این سه نفر

به گزارش مشرق، در میان شماره 10 های کارآمد جام شانزدهم، سه بازیکن بیشتر از سایرین شانس هنرنمایی داشته اند؛ دو نفر اول شینجی کاگاوای ژاپنی و عمر عبدالرحمن اماراتی هستند که حتی یک دقیقه هم از ترکیب تیم‌هایشان خارج نشده‌اند. نفر سوم هم یونس محمود مهاجم کهنه کار عراقی‌هاست که در 31 سالگی از ارکان اصلی موفقیت تیمش به حساب می‌آید.

** هافبک دورتموند و اشتباه مرگبار

شینجی کاگاوا در جام شانزدهم برای ژاپن 390 دقیقه به میدان آمد تا طی این مدت یک گل به به اردن بزند و 2 پاس گل در دیدار با فلسطین برای اوکازاکی و یوشیدا ارسال کند.


کاگاوا هافبک تیم دورتموند آلمان در استرالیا 298 مرتبه اقدام به ارسال پاس برای هم تیمی‌هایش کرد که در 258 مورد آنها موفق بود. ویکه در دقیقه 82 دیدار با اردن گل دوم ژاپن را به ثمر رساند البته یک نقطه تاریک هم در کارنامه اش به ثبت رساند؛ این بازیکن آخرین نفری بود که از تیم ژاپن در ضیافت پنالتی‌ها پشت ضربه قرار گرفت. کاگاوا ضربه‌اش در تقابل با گلر امارات را هدر داد تا با همین اشتباه مدافع قهرمانی دوره پیشین رقابت‌ها از دور مسابقات خارج گردد.

** پسرک موفرفری

بی شک یکی از پدیده‌های جام عمرعبدالرحمن 24 ساله است. هافبک موفرفری اماراتی‌ها که با 60 کیلو وزن مغز متفکر تیم مهدی علی در میانه میدان است، 249 پاس ارسال کرد که 75.9 درصد آنها سالم بود.


اوج هنرنمایی او پاس گل‌های تماشایی اش به علی مبخوت در دیدار برابر قطر و بحرین بود. عمر در کنار ارسال این پاس‌ها 9 بار برای اماراتی‌ها خلق موقعیت کرد که در جای خود قابل تقدیر بود. فوتبال دوستان ایرانی حرکت تکنیکی وی در دیدار با تیم ملی را هم در خاطر دارند.
** یونس، عامل حذف ایران

یونس محمود شماره 10 عراقی ها را باید به قول مارک بوسنیچ استرالیایی عامل اخراج پولادی در دیدار عراق برابر ایران دانست. کاپیتان کهنه‌کار عراق در دیدار تیمش برابر ایران آنقدر روی اعصاب داور استرالیایی کار کرد که هر وقت سر و صدا می کرد با عکس‌العمل مثبت بنجامین ویلیامز استرالیایی روبرو می شد.



 به واقع محمود هم با ضربه سر خود دروازه ایران را در دقیقه 93 باز کرد و هم پیش تر در صحنه منجر به اخراج مهرداد پولادی حضور پررنگی داشت و از جمله عوامل موثر حذف تیم ایران لقب گرفت. یونس 31 ساله به جز گل دقیقه 93 و گلی که در ضربات پنالتی (با ضربه چیپ) وارد دروازه ما کرد، به فلسطین هم یک گل زد و البته یک پنالتی را هم هدر داد.

به گزارش مشرق، جام ملتهای آسیا از امروز با انجام دیدارهای نیمه نهایی پیگیری می شود و در نخستین دیدار عراق و کره جنوبی به مصاف هم می روند و در دیگر دیدار فردا (سه شنبه) استرالیا با امارات دیدار می کند.