همانطور که پیش‌بینی می‌شد رسانه های اصلاح‌طلب به موضوع «استیاح» کاملا رنگ و بوی سیاسی دادند تا اصل استیضاح و اقدامات نمایندگان موافق استیضاح را سیاسی تعبیر کنند.

گروه سیاسی مشرق -  مواجهه رسانه‌های اصلاح‌طلب با مسئله استیضاح همانطور که پیش بینی می‌شد کاملا رنگ و بوی سیاسی داشت و این رسانه‌ها اصل استیضاح و اقدامات نمایندگان مجلس را سیاسی تعبیر کردند.

این در حالی است که عمده مخالفت‌ها نه با شخص وزیر و نه به دلیل لغو بورسیه‌ها، بلکه به خاطر سیاست‌های اشتباهی است که با ملتهب کردن فضای دانشگاه به تبع منافع ملی به خطر خواهد انداخت و در مواردی همچون بازگرداندن دانشجویان ستاره‌دار، وزیر علوم حتی حاضر نشده است که طبق استعلامات وزارت اطلاعات دولت یازدهم، عمل نماید.

تخلفات و اقدامات حساسیت برانگیز وزیر علوم که از همان ابتدا مورد اعتراض برخی از نمایندگان قرار گرفته بود بعد از عدم همکاری و توجه به تذکرات نمایندگان، چاره‌ای به جز جمع آوری امضای استیضاح برای نمایندگان معترض باقی نگذاشت و آنها پس از جلسات متعدد با وزیر علوم در چد ماه گذشته نهایتا تصمیم به استیضاح وی گرفتند.


اتهامات فرجی دانا از سوی نمایندگان

تخلفات فرجی‌دانا در موارد متعددی همچون عدم توجه به نظر شواری عالی انقلاب فرهنگی و حتی خود رئیس جمهور در تعیین ساز و کار انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها، عدم توجه به قوانین در جذب هیأت علمی، انتصاب افراد مسئله دار، عدم برخورد با تحرکات تجزیه طلبانه در برخی دانشگاه‌ها، عدم توجه به استعلامات وزارت اطلاعات راجع به بازگرداندن دانشجویان ستاره دار، اقدام برای رد تمام دانشجویان بورسیه ای (قانونی و غیرقانوی) سابق و توجه ناکافی به مسائل (فرهنگی - اجتماعی) دانشگاه‌ها اتفاق افتاده است که رسانه‌های اصلاح‌طلب با سیاسی خواندن این استیضاح و برچسب زدن به موافقان استیضاح، در مسیر انحراف اذهان از دلایل اصلی استیضاح قدم بر داشتند تا به نوعی از تصمیم نمایندگان جلوگیری کنند.

به عنوان مثال برخی از این رسانه‌ها در حرکتی هماهنگ، با انتشار گزارشاتی از اظهارات وزیر علوم در رابطه با پرونده بورسیه‌ها در دولت و مانور تمام قد بر روی اقدامات دولت قبل در برخی بورسیه ها سعی دارند تا علت‌های اصلی مخالفت نمایندگان مجلس با وزیر علوم را به خطر افتادن منافع شخصی آنها یا مجادله و دعوای جناحی و سیاسی جلوه دهند.

در همین راستا روزنامه شرق در تیتر یک خود با عنوان «بهارستان بر سر دوراهی» به موضوع استیضاح وزیر علوم پرداخت.
شرق با مطرح کردن دفاع تمام قد دولتی‌ها از اقدامات فرجی دانا؛ نوشت: «اعضای کابینه، وزارت علوم را موظف به پیگیری ماجرای بورسیه‌ها کردند. اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهوری در یادداشتی در صفحه فیس‌بوک خود تصریح کرد که «به داشتن وزیری مثل دکتر فرجی‌دانا در حوزه دانشگاهی افتخار می‌کنم.»



شرق همچنین در سرمقاله خود به قلم صادق زیباکلام با عنوان «مشکل دانشگاه ها کجاست؟» نوشت: «آخرين و جديدترين اتهامي که برخي از اصولگرايان تندرو به واسطه آن اصرار بر استيضاح دکتر فرجي‌دانا داشته‌اند، اين بوده که سياست‌هاي مشاراليه باعث افت علمي در دانشگاه‌ها شده است. مقصود اصولگرايان این است که به واسطه فضاي سياسي آزادي که وزير علوم دولت يازدهم در دانشگاه‌ها به وجود آورده، دانشجويان درس و بحث و علم را رها کرده و همه هم‌وغم‌شان، فعاليت‌ها و مباحث سياسي شده است؛ در نتيجه دانشگاه‌هاي کشور دچار افت علمي شده‌اند. در واقع، اين اتهام آنقدر بي‌پايه‌واساس است که انسان نمي‌داند از کجا منشا گرفته است.»





روزنامه اعتماد تیتر یک خود را به دفاع از اقدامات وزیر علوم و مووع «استیضاح» اختصاص داد و نوشت:  بيش از40 نماينده مجلس با استيضاح وزير علوم مخالفند؛ روزنامه اصلاح طلب اعتماد با گرفتن گفت‌وگوهای زنجیره‌ای با مخالفان استیاح وزیرعلوم سعی کرد تا استیضاح را نوعی حرکت سیاسی و بی‌منطق نشان دهد.

روزنامه اعتماد در انتهاش گزارش خود نوشت: درحالی که هر دو سوی ماجرای استیضاح بر انجام آن اصرار دارند؛ اظهاراتی که تا کنون بیان شده است خبر از چهارشنبه داغ برای بهارستان دارد. چهارشنبه ای که شاید تعبیر سخنان چندی پیش علی مطهری باشد که به وزیر علوم توصیه کرده بود: «از استیضاح، استقبال و افشاگری کنید.»

«جلسه استیضاح فرجی دانا همزمان با سفر روحانی به اردبیل» عنوان خبری از این روزنامه است که با اشاره به سفر روحانی به اردبیل در روز چهارشنبه نوشت: ‌رئیس‌جمهور در صورت سفر به اردبیل در روز چهارشنبه فرصت دفاع از وزیری که این روزها مظلومانه زیر تیغ مخالفان قرار گرفته است را از دست می‌دهد!



«تندروها به سیم آخر زدند» عنوان گفتگوی آرمان امروز با احمد پورنجاتی است. پورنجاتی نماینده اصلاح طلب مردم تهران در مجلس ششم و از جمله اعضای حزب منحله مشارکت است که در گفت و گو با روزنامه آرمان امروز به دفاع از فرجی دانا پرداخته است.

پورنجاتی در این مصاحبه با بیان اینکه این هفته پرده اصرار خواهد افتاد؛ استیضاح وزیر علوم را فرصت فوق العاده‌ای برای دولت یازدهم دانست تا کمی مردم را با واقعیت‌های مدیریتی جامعه آشنا کنند.